Thomas Hayes:

- Du får litt «noia»

Avslører baksiden av medaljen.

INTENST: Presset på skuespiller Thomas Hayes har vært intenst de siste årene, etter at han briljerte som William i «Skam». Nå snakker han om baksiden av medaljen. Foto: NTB scanpix
INTENST: Presset på skuespiller Thomas Hayes har vært intenst de siste årene, etter at han briljerte som William i «Skam». Nå snakker han om baksiden av medaljen. Foto: NTB scanpix Vis mer

(Se og Hør): Kjendisfester. Omtale i verdens største medier. Over en million følgere på Instagram. Frierbrev.

Slik har livet til askergutten Thomas Hayes (21) vært helt siden han spilte den populære karakteren William i NRK-suksessen «Skam» fra 2015 til i fjor. Store deler av Norge, og verden, fulgte intenst med da romansen mellom William og Noora - spilt av Josefine Frida Pettersen - utfoldet seg.

Nå blir han snart å se på skjermen igjen, i den nye TV3-serien «Han heter ikke William». Kanalen har også sendt serien «Elven», der 21-åringen også hadde en rolle.

Før den nye premieren, tok 21-åringen seg tid til å fortelle om hvordan de siste, spinnville årene har vært for ham. Det har ikke alltid vært like enkelt å være en av landets mest ettertraktede menn.

BLIR KOMIKER: Thomas Hayes skal ha en ledende rolle i komiserien «Jeg heter ikke William» på MTG sine flater neste år. Video: Ruben Pedersen Vis mer

Fikk «noia»

- Du får ikke det samme privatlivet som du hadde før. Du får litt «noia». Når du sitter og spiser, kan du tenke at det er folk som ser på meg. Det blir litt mye innimellom, forteller han på besøk hos Anne Lindmo lørdag kveld.

KRYPTISK: Skuespiller Thomas Hayes og musiker og kompis Laurent Kelmendi spilte sammen under kjendiskampen på Norway Cup. Da de begge ble intervjuet senere, kan Kelmendi ha avslørt detaljer om Hayes kjærlighetsliv. Reporter: Henriette Eilertsen / Video: Marie Røssland Vis mer

Hayes har brukt det siste året på å spille inn serien, og å reise rundt om i Europa. Han har blant annet tilbrakt mye tid i Stockholm og i London, noe han selv legger ut på blant annet Snapchat og Instagram.

Sistnevnte sosiale plattform har han over en million følgere på, så det er kanskje ikke så rart at presset tidlig kan føles stort.

- Du føler jo at folk ser på deg hele tiden, noen ting er moro. Det som folk ikke ser, er det som ikke er så gøy, sier Hayes.

Han trekker blant annet frem Elle-festen i 2016 som eksempel. Han og skuespillerkollega Herman Tømmeraas (20) valgte å ta turen, men var nok ikke forberedt på hva som ville møte dem.

Fra de kom ut av heisen til de tro var «alles» øyne på dem. Det ble tatt utallige bilder både av og med dem, mediene ville ha en bit av kaken og motefiffen ville snakke med to av landets nye stjerner.

Russetiden ble også en vill opplevelse, kunne han avsløre overfor Se og Hør i 2016:

- Det mest dramatiske må ha vært da jeg nettopp var på russetreff i Lillehammer. Jeg ble nesten overfalt fordi folk var så fulle og gærne. Folk rev i jakka mi og det var så ille at jeg følte jeg trengte beskyttelse.

Som følge av all oppmerksomheten får han noen gang følelsen av at noen ser på ham, selv når han er hjemme i sin egen seng.

- Da føler du litt sånn «oi, oi, oi», sier han hos «Lindmo».

Thomas Hayes slutter i NRK-serien SKAM. Til Seoghør.no forklarer han hvordan serien forandret livet. Vis mer

Vilt frierbrev

På besøk hos «Lindmo» forteller Hayes også om en av de merkeligste firerbrevene han noensinne han fått. Historien har han tidligere fortalt på besøk hos «Senkveld».

Han påpekte da at fans har vært mer innpåslitne enn andre, men at det som oftest er hyggelige beskjeder å få.

- Jeg har blitt fridd til med et håndskrevet brev på flere sider. Det sto mye fint, og det sto mye om hun som hadde skrevet brevet. Hun var 49 år, sa han.

Han tok derimot det hele med et smil.

Oppmerksomheten rundt skuespilleren sørget til slutt for at han skaffet seg hemmelig nummer.

- Det er veldig merkelig. Rett og slett ubeskrivelig. Jeg vet ikke hva jeg skal si, sa han til her og Nå i 2016, og fortsatte:

- Jeg har skaffet meg hemmelig nummer. Folk ringer fremdeles på den gamle telefonen min, men den ligger og støver ned, sa Hayes til bladet.

LES OGSÅ: - Jeg unner ingen den smerten jeg følte