- Du får aldri det samme livet igjen

Liv Signe Navarsete og Bent Stiansen snakker ut om tapet av ektefellene sine. Se video!

SEOGHØR.NO: I TV 2-programmet «En kveld hos Kloppen», får programleder Solveig Kloppen (44) kjendisgjestene sine til å åpne seg om personlige opplevelser.

Tidligere denne våren har Stian Blipp (26) snakket varmt om kjæresten Jamina, mens Tone Damli (28) har røpet sin største nakenflause.

I ukens episode er Sp-politiker Liv Signe Navarsete (57) og kjendiskokk Bent Stiansen (52) blant gjestene. Begge har opplevd å miste ektefellene sine, og under middagen spør Kloppen dem om sorgen.

Saken fortsetter under bildet.

ÅPENHJERTIG: Programleder Solveig Kloppen er ikke redd for å stille de personlige spørsmålene i «En kveld hos Kloppen». Her spør hun Liv Signe Navarsete og Bent Stiansen (bildet) om sorgen etter at de mistet sine respektive ektefeller.  Foto: TV 2
ÅPENHJERTIG: Programleder Solveig Kloppen er ikke redd for å stille de personlige spørsmålene i «En kveld hos Kloppen». Her spør hun Liv Signe Navarsete og Bent Stiansen (bildet) om sorgen etter at de mistet sine respektive ektefeller. Foto: TV 2 Vis mer

- Det er en tøff prosess, og du er ganske langt nede. Men livet kommer sakte, men sikkert tilbake. Du tar tilbake livet ditt. Det blir ikke det samme livet, du får aldri det samme livet igjen. Men du kan få et godt liv, lell, sier Navarsete i TV 2-programmet.

Se klippet fra «En kveld hos Kloppen» øverst i saken!

Ble bedt om å nyte livet

Bent Stiansen slutter seg til Liv Signes utsagn, og forteller at både han og kona Annette - som døde i 2010 - var opptatt av at han og datteren Natascha (30) skulle leve videre etter hennes bortgang.

I «En kveld hos Kloppen» forteller Stiansen at kona hans måtte igjennom flere operasjoner som kunne få et fatalt utfall. Derfor skrev hun en hilsen til ham og datteren på forhånd, i tilfelle det gikk gærent:

- Der skrev hun selvfølgelig at hun elsket oss og ønsket oss alt godt i fremtiden. Og at hun håpet vi ville finne kjærligheten, men at hun kom til å misunne hver eneste ting vi fikk lov til å oppleve i fremtiden. Men hun unnet oss det så inderlig, inderlig, sier Bent Stiansen åpenhjertig.

Saken fortsetter under bildet.

JOBBET SAMMEN: Bent og Annette Stiansen fotografert sammen i august 1994, kort tid før de åpnet gourmetrestauranten Statholdergaarden. Restauranten har i dag én stjerne i Michelinguiden.  Foto: Aftenposten/ NTB Scanpix
JOBBET SAMMEN: Bent og Annette Stiansen fotografert sammen i august 1994, kort tid før de åpnet gourmetrestauranten Statholdergaarden. Restauranten har i dag én stjerne i Michelinguiden. Foto: Aftenposten/ NTB Scanpix Vis mer

Annette Stiansen, som var Bents restaurantpartner, ble syk etter at hun brakk nakken i en fallulykke. Etter flere år med sykdom og smerte døde hun brått av organsvikt i parets sommerbolig i Provence, kort tid før sølvbryllupsdagen deres.

Den suksessrike innehaveren av Statholdergaarden har også tidligere fortalt om konas bortgang:

- Det er et savn etter Annette. Men sykdommen hennes er ikke noe jeg savner. De 46 årene hun fikk leve, var fantastiske, selv om hun de siste syv ikke hadde et godt liv. Jeg har akseptert at hun ikke er her lenger, sa Bent Stiansen til Ukeavisen Ledelse i 2013.

Saken fortsetter under bildet.

GIFT PÅ NY: I 2008 giftet Liv Signe Navarsete seg med Lars Petter Nesse. Her er paret sammen under åpningen av operabygget i Bjørvika i Oslo. Foto: Andreas Fadum
GIFT PÅ NY: I 2008 giftet Liv Signe Navarsete seg med Lars Petter Nesse. Her er paret sammen under åpningen av operabygget i Bjørvika i Oslo. Foto: Andreas Fadum Vis mer

 

Uventet hjerteinfarkt

Liv Signe Navarsete var bare 33 år gammel da hennes første ektemann ble funnet død i siloen hjemme på gården i Sogndal i 1992, etter å ha blitt rammet av et hjerteinfarkt. Tobarnsmoren giftet seg på nytt i 2008 med partikollega Lars Petter Nesse (63).

- Min ektemann døde av hjerteinfarkt, og falt trolig ned i siloen som en følge av det, sa Navarsete til Se og Hør i 2005.

Den profilerte politikerens første ektemann, Odd Leidulv Navarsete, ble bare 48 år gammel. De to giftet seg da Liv Signe var 19 år gammel, og sammen fikk de døtrene Margunn og Wenche.

- Det var et flott og stort bryllup med 60 gjester, fortalte Navarsete til Se og Hør om sitt første bryllup i 2005.

«En kveld hos Kloppen» sendes på TV 2 mandager klokken 21.40.

Se tidligere klipp fra TV 2-programmet nedenfor:

LES OGSÅ: Her blir Rihanna og DiCaprio tatt på fersken