- Du burde ikke bli en moteslave

Kathrine Sørland prøvde å følge motene, men syntes til slutt at det ble for slitsomt.

SEOGHØR.NO: Lørdag gjorde Kathrine Sørland (33) sin brakdebut i «Skal vi danse» og satte poengrekord med sin vakre vals. Stavanger-jenta ble et kjent navn etter at hun i 2002 ble kåret til Frøken Norge, noe som ble startsskuddet på en svært suksessfull modellkarriere.

 

- Tøft å være moteslave

Kathrine har alltid vært lidenskapelig opptatt av klær og tilbehør og elsker å pynte seg. Årene i motebransjen gjorde at hun også ble over gjennomsnittet avhengig av å følge trendene.

- Man burde ikke være en moteslave, det er veldig tøft. Jeg prøvde meg en gang og ble veldig stresset. I en periode i livet mitt var jeg veldig opptatt av å ha alle de siste trendene, slukte alle motebladene og følte at jeg måtte få tak i det og det … følte at hvis ikke hang jeg ikke med. Det ble utrolig slitsomt og skapet mitt fylte seg med masse ting som jeg egentlig ikke hadde så veldig lyst på, sier hun til Seoghør.no.

VISER MOTE: Kathrine Sørland utpeker strikk, skinn og klær med dyreprint som høstens nøkkelplagg.  Foto: Tor Lindseth/Se og Hør
VISER MOTE: Kathrine Sørland utpeker strikk, skinn og klær med dyreprint som høstens nøkkelplagg. Foto: Tor Lindseth/Se og Hør Vis mer

Med litt kjøligere temperaturer og flere regnværsdager i september skifter motebildet og i høst er det ifølge Kathrine lov å leke seg med klær og tilbehør.

- Alt er egentlig lov. Jeg er litt motstander av å si at noe er ut, og at i år skal man ikke ha ditt eller datt. Det er ingenting som er ut, det kommer helt an på hvem du er og hva du føler for å ha på deg.

 

Høstens nøkkelplagg

Sørland trekker frem strikk og skinn som særlige høstfavoritter og mener det fine er at man lett forandrer antrekket fra jobb til fest. Dressbuksen, skinnjakken og klær med dyreprint er nøkkelplagg hun anbefaller alle kvinner å ha i garderoben denne høsten. 

- Det er alltid greit å ha en skinnjakke i skapet. Den funker rett og slett til alt. Superkult over en kjole. Skinn er superaktuelt nå, og gjerne i kombinasjon med andre stoffer.

TIL HVERDAG OG FEST: En grå cardigan blir festklar med en silkebluse og mer hverdagslig med jeans og t-skjorte.  Foto: Tor Lindseth/Se og Hør
TIL HVERDAG OG FEST: En grå cardigan blir festklar med en silkebluse og mer hverdagslig med jeans og t-skjorte. Foto: Tor Lindseth/Se og Hør Vis mer

Den lille sorte er alltid aktuell. 

- Man kan godt ha en strikket cardigan over om man vil bruke den til hverdags og pynt opp med store statementsmykker eller en kul hatt for å rocke opp kjolen litt.

I 2005 giftet hun seg med Andreas Holck og sammen har de sønnen Leon (5). I vår ble nordmenn litt bedre kjent Kathrine gjennom TLC-programmene «Size Zero» og «Supermamma». Som småbarnsmor og travel karrierekvinne er det ikke alltid like mye tid til å pynte seg. 

- Jeg synes det er kult å våge litt, samtidig har jeg også en komfortsone. Jeg er veldig glad i joggedressen, men det er deilig å ha på seg høye hæler å føle seg litt fin. Det er noe med den følelsen man får når man står foran speilet og tenker: ja, nå så jeg bra ut - nå kan jeg gå ut døra.

Se Kathrine Sørlands motetips i videoen over!

LES OGSÅ: - Orket ikke å være god mor