- Du burde hatt større sosiale antenner

Førstekjempevalget ble tyngre å svelge enn hva «Farmen»-Andreas hadde regnet med.

KRANGLET HEFTIG: Ann-Kristin Barikmo ble valgt til førstekjempe i onsdagens «Farmen». Etter at gruppa hadde hatt en samlet diskusjon innendørs under selve valget, fortsatte Ann-Kristin og Andreas krangelen på tomannshånd utendørs. Foto: TV 2
KRANGLET HEFTIG: Ann-Kristin Barikmo ble valgt til førstekjempe i onsdagens «Farmen». Etter at gruppa hadde hatt en samlet diskusjon innendørs under selve valget, fortsatte Ann-Kristin og Andreas krangelen på tomannshånd utendørs. Foto: TV 2 Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEOGHØR.NO: Onsdag var det klart for det aller første førstekjempevalget i årets «Farmen». Så langt er det kristne Andreas Nørstrud (28) som har fått mest oppmerksomhet i realityserien, spesielt for sitt noe kontroversielle kvinnesyn.

Mest motstand har han fått av Ann-Kristin Barikmo (49). Og som storbonde, var det derfor knyttet stor spenning til om Andreas ville velge nettopp Ann-Kristin til førstekjempe i tvekampen førstkommende søndag.

- Nå har vi jo snart lagt bak oss den første uka her på gården. Og det synes jeg at har gått bra. Vi har all grunn til å være fornøyd. Når det gjelder førstekjempevalget er det ikke lett å velge. Jeg tenker ikke veldig mye over mine interesser, men vedkommende som er førstekjempe er en stor konkurrent for meg, var hva 28-åringen innledet onsdagens valg med.

Deretter avslørte han hvem som nå må ut i kamp: Ann-Kristin Barikmo...

- Det kom ikke som noen overraskelse. Jeg visste det, var den første reaksjonen fra den utvalgte  Lillehammer-kvinnen etter at valget var tatt.

Det var likevel det som skjedde etterpå som kanskje TV-seerne husker best av alt. Plutselig hadde nemlig Andreas de fleste mot seg.

- Da har du i hvert fall fått en begrunnelse fra meg. Så da håper jeg at du forstår hvorfor jeg valgte som jeg gjorde, sa Andreas.


- Nei, det gjør jeg ikke, kontret Ann-Kristin, før storbonden igjen tok ordet.

- Det var det magefølelsen sa meg, og det var det jeg følte... I hvert fall noen i gruppa støttet meg i dette. Jeg følte at jeg gjorde et valg med en viss støtte fra noen.

Tov Gunnar Trahaug Sollid (31) var raskt på pletten og forklarte at Nørstrud ikke hadde fått støtte av ham, hvis det var det han siktet til. Senere ga en av Ann-Kristins gode venner på gården, Jon Lundemoen (28), tydelig uttrykk for at han mente dette var et lite taktisk valg av 28-åringen fra Tuddal.

- Det er veldig dumt å fjerne limet i gruppa hvis man tenker på at her har man å gjøre med en gruppe som skal fungere i lang, lang tid fremover. Jeg tror faktisk dette var et veldig dårlig valg, utbrøt han.

Etter hvert klarte heller ikke Barikmo selv å dy seg. Stemningen ble mer og mer amper.

  - Jeg vet at flertallet ikke er imot meg, så du trenger ikke sitte å berolige meg, Andreas. Jeg kjenner nemlig ganske mange her. Jeg har ikke sittet oppe i den furtebua der du har vært, du har ikke vært sosial med gruppa i det hele tatt. Jeg derimot, har vært supersosial - det tør jeg påstå.

Ann-Kristins utsagn gjorde at Andreas forsøkte å bringe stemningen ned på et roligere nivå. Det hjalp ikke akkurat veldig...

- Vi er forskjellige personer, og jeg synes det bare er viktig at vi holder fred med hverandre.

- Tror du at du og jeg skal holde fred, Andreas? Jeg kommer ikke til å holde fred med deg. Det kan jeg garantere, kom det i retur fra den kommende førstekjempen.

Etterpå fortsatte de to krangelen utendørs - på tomannshånd.

- Du hadde kanskje hatt godt av å ha litt større sosiale antenner, tordnet Ann-Kristin.

Andreas Nørstrud la senere i programmet ikke skjul på at han ikke likte situasjonen som hadde oppstått.

- Hele storbondevalget var dystert. Det var som forventet, kanskje enda verre. Dette var ingen opptur her på gården, mente han.
 
I den første «Farmen»-episoden vekket Andreas store reaksjoner da han tydelig ga uttrykk for at han syntes jentene gikk alt for lettkledd på gården. Hor starter i hjertet, sa han da. Da Seoghør.no møtte alle deltagerne under programmets pressetreff i august, la han ikke skjul på at han regnet med at han kunne komme til å vekke reaksjoner for sine sterke meninger.

- Jeg ble med i «Farmen» litt for moro skyld, men det er også sånn at jeg har en del ting på hjertet som jeg ønsker å dele. Min mening er at små samfunn som dette skal drives i tråd med tradisjonell, norsk bondekultur. At man ivaretar den kulturarven man bærer på. Når dette er over, har jeg kanskje inspirert andre til å tenke som meg, sa han til Seoghør.no den gang.

Bli fan av Seoghør.no på Facebook her

Sjekk ut våre mobilsider. Send sms med kodeord: SHMOBIL til 2255

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.

LES OGSÅ: - La meg få snakke ferdig, Joar!

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer