PREMIEREKLARE: Christer Torjussen, Gustav Nilsen og Jonna Støme er blant de 70 stand up-komikerne som blir å se under årets Stand Up Festival på Latter, som har premiere i Oslo førstkommende onsdag.  Foto: Adéle C. Blystad/Seher.no
PREMIEREKLARE: Christer Torjussen, Gustav Nilsen og Jonna Støme er blant de 70 stand up-komikerne som blir å se under årets Stand Up Festival på Latter, som har premiere i Oslo førstkommende onsdag. Foto: Adéle C. Blystad/Seher.no Vis mer

- Du blir ikke komiker for å sjekke damer

Komistjernene om konkurrenter, groupies og skrekk-opplevelser på scenen.

SEHER.NO: Onsdag går startskuddet for årets Stand Up Festival på Latter i Oslo, og blant de 70 komikerne som står på scenen, er da Christer Torjussen, Gustav Nilsen og Jonna Støme.

Seher.no møtte de tre komistjernene til en uformell prat i Oslo, og gutta hadde mye morsomt å si om både festivalen, fans og skrekk-opplevelser på scenen.

Først og fremst ønsket de imidlertid å oppfordre alle til å komme og se de ulike showene som skal holdes på Latter.

- Festivalen er helt knall, og det er utrolig mange bra navn her. Det er mye folk man sjelden ser, sånn som Thomas Giertsen,  og så er det en del utenlandske komikere og mange nykommere - noe som er skikkelig artig. Det er også mange forskjellige konsepter, som «KomIdol», og jeg tror det kan være veldig gøy for de som kanskje ikke er så kjent med stand up, sier Nilsen til Seher.no.

Både Nilsen, Torjussen og Støme har jobbet med stand up i mange år, og er godt etablerte i det norske komi-miljøet. Og selv om det er en ganske liten bransje, særlig i Oslo, hevder gutta at det ikke er noe «ondt blod» mellom norske komikere.
 
- Nei, jeg synes faktisk det er et utrolig godt miljø blant komikere i Norge. Det er liksom en gjeng med kompiser, og vi har det fantastisk morsomt sammen, særlig under denne festivalen, sier Nilsen, mens Torjussen nikker: 


- Miljøet er godt, men vi er konkurrenter også. Alle vil opp og frem. Det er vel som de fleste andre arbeidsplasser - man kommer ikke like godt overens med alle. Man er jo på en måte en egosentriker når man gjør det her da.

Selv om miljøet er lite og konkurransen stor, er det sjelden gutta opplever at kolleger «stjeler» materiale. Ifølge Torjussen og Støme er nemlig stjeling en stor uting i komibransjen.

- Nei, vi stjeler ikke fra hverandre. Vi stjeler fra YouTube. Det er jo en uting det og da. Det går en hårfin grense mellom å la seg inspirere og å stjele, og du får kjapt beskjed dersom noe du gjør er likt noen andres. Men det er alltid noen dramaqueens som lager mye oppstyr, sier Støme.

- Ja, de folka som leker stand up-politi er de verste. De som står og passer på andre komikere. De er noen tullinger. Jeg driter egentlig i om en eller annen amerikansk komiker har skrevet om samme tema som meg. Det gir jeg blanke i, og det må man nesten bare gjøre. Det er ikke så mange temaer igjen i denne verden, sier Torjussen.

Etter mange år på scenen og opptredner foran flere hundre mennesker, innrømmer de tre at de har opplevd en del merkelige ting i løpet av deres karrierer. Og på spørsmål om hva som har vært det verste som noen gang har hendt dem på scenen, bryter Torjussen ut i latter.

- Det er litt kjipt å si det altså, men det var en gang jeg hadde salmonella og klarte å drite på meg på scenen. Det var vel for sånn fem år siden, etter at jeg kom hjem fra India. Jeg dro rett på jobb, var smell-sjuk og tenkte «dette går greit», men det gjorde det ikke. Det var jo på en måte bare vann, men jeg husker jeg tenkte «heisann...nå har jeg balletak på publikum, jeg kan ikke gi meg». Så jeg lot det bare stå til, og det var ingen som merket noe. Det er det verste og mest ekstreme jeg har opplevd. Det var ikke mulig å stoppe det, jeg var så sjuk og måtte rett på legevakta etterpå, humrer han.

Hverken Jonna eller Gustav klarer å komme på noe som kan slå Christers historie, men innrømmer at det er ganske ille dersom publikum ikke ler av vitsene deres.

- Haha, nei, det er nok ikke noe som kan slå Christer, men ingen latter er jo ikke akkurat sånn veldig artig. Det skjer jo noen ganger, og det er ikke spesielt kult, sier de to.

- Ja, det er sånn det er å være artist. Da tenker du bare «jeg dør ikke». Enda du er sjuk, livredd eller lei deg, du må bare opp å levere. The show must go on, sier Torjussen.

Da Seher.no intervjuet Lisa Tønne og Terje Sporsem på forsommeren, kunne komikerne avsløre at noe av det «plagsomme» med å være komiker, er fulle folk som skal komme opp og si hei på byen.

Christer, Jonna og Gustav hevder imidlertid at de har opplevd svært lite dritt-slenging,  og gutta er også kjappe med å avlive myten om at man drar et drøss med damer som kjendiskomiker.

- Det er det som er så komisk. Groupiesene våre er faktisk gutter mellom 20 og 25 år, så man blir nok ikke komiker for å dra damer. Hvis du har gjort en kjempebra jobb og tenker «nå skal jeg ut i salen og vise meg», ja, da får du bare en gjeng med gutter rundt deg, så du kan egentlig bare glemme det der, humrer Jonna og Christer. 

Les mer om Stand Up Festivalen på Latter her! (ekstern link). Premieren er onsdag 18. august.

Bli fan av Seher.no på Facebook her!       

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på seher@seher.no, ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.

 
LES OGSÅ: - Jeg er så utrolig lykkelig gift