- Dét er passe frekt altså!

Økonomieksperten tror ikke sine egne ører, når Lars Harald avslører hva han kjøpte like før «Luksusfellen» kom på besøk.

SEOGHØR.NO: Ekspertene i «Luksusfellen» er blitt overrasket mange ganger opp gjennom årene, når de har fått høre historiene til deltakerne de skal hjelpe ut av økonomiske kriser.

Denne uken besøker økonom Hallgeir Kvadsheim og psykolog Cecilie Lynum 28 år gamle Lars Harald Frostad i Fiksdal utenfor Ålesund.

Lars Harald, som er samboer med Carita Falch (33) i hennes hus, jobbet tidligere i Nordsjøen og hadde en årsinntekt på drøye 850 000 kroner for inntil et par år siden. På tross av dette, har han klart å opparbeide seg en samlet gjeld på 800 000 kroner, hvorav mesteparten er forbrukslån.

Når «Luksusfellen»-ekspertene setter seg ned med Lars Harald og samboeren, sliter de med å akseptere unnskyldingene hans.

- Du tjente 850 000 for to år siden, da det ballet på seg med lån. Og grunnen til at det ballet på seg med lån og inkasso, er at du ikke hadde tid til å betale alle regningene dine, sier du, oppsummerer økonomiekspert Hallgeir Kvadsheim.

- Vet du hva, det er den rareste og dårligste unnskyldningen jeg har hørt, fortsetter økonomen oppgitt. 

Saken fortsetter under bildet.

OPPGITTE: «Luksusfellen»-ekspertene Hallgeir Kvadsheim og Cecilie Lynum vet ikke helt hva de skal tro, når Lars Harald Frostad forteller sin historie. Foto: TV3
OPPGITTE: «Luksusfellen»-ekspertene Hallgeir Kvadsheim og Cecilie Lynum vet ikke helt hva de skal tro, når Lars Harald Frostad forteller sin historie. Foto: TV3 Vis mer

Kjøpte bil - med 500 000 i gjeld

I ukens «Luksusfellen»-episode innrømmer Lars Harald at han er usikker på hva han har brukt alle pengene sine på.

Men kort tid før samboer Carita meldte ham på «Luksusfellen», etter å ha funnet ut om forbruks- og inkassogjelden hans ved et slumpetreff, kjøpte 28-åringen seg en ny bruktbil for 280 000 kroner.

Se klippet der «Luksusfellen»-ekspertene konfronterer Lars Harald øverst i saken!

Når bilkjøpet kommer for en dag, vet «Luksusfellen»-økonomen heller ikke hva han skal tro. Kjøpet betød at Lars Harald tok opp et billån, selv om han nå ikke har råd til å bidra i husholdningen - som til sammen inkluderer syv barn.

- Og en drøy måned eller to senere, så søker dere «Luksusfellen» om help. Dét er passe frekt altså, understreker Kvadsheim irritert.

- Det er frekt, det er klart. Det skjønner jeg veldig godt. Men..., svarer Lars Harald prøvende.

Saken fortsetter under bildet.

HIMMELFALLEN: Økonom Hallgeir Kvadsheim sier til Seoghør.no at Lars Haralds unnskyldning er én han aldri har hørt før.  Foto: TV3
HIMMELFALLEN: Økonom Hallgeir Kvadsheim sier til Seoghør.no at Lars Haralds unnskyldning er én han aldri har hørt før. Foto: TV3 Vis mer

Overfor Seoghør.no innrømmer økonomieksperten at han ikke tror på unnskyldningen til Lars Harald, om at han ikke hadde tid til å sette av noen minutter hver uke til å betale regninger. Kvadsheim tror unnskyldingen er den mest originale han har hørt i «Luksusfellen» sin historie.

- Et godt bevis på hvor langt han var ute å kjøre, med tanke på å være bevisst på egen økonomi, var det bilkjøpet han gjorde et par måneder før vi kom. Det viser hvordan han tenkte, eller ikke tenkte, rundt egen økonomi, sier Kvadsheim til Seoghør.no.

Se hele episoder av «Luksusfellen» på Se.no!

Økonomen påpeker at forbruksgjelden til Lars Harald var ganske fersk da «Luksusfellen» kom inn. At han valgte å legge enda en stein til byrden med bilkjøpet, overrasket Kvadsheim.

- Men det skal også sies at merforbruket ikke bare gikk til ham, han har brukt det på barn og familie også, understreker økonomen overfor Seoghør.no.

Saken fortsetter under bildet.

PÅ FORHOLDET LØS: Den økonomiske krisen til Lars Harald går utover forholdet til samboeren Carita, som blir nødt til å betale husholdningens fellesutgifter. Foto: TV3
PÅ FORHOLDET LØS: Den økonomiske krisen til Lars Harald går utover forholdet til samboeren Carita, som blir nødt til å betale husholdningens fellesutgifter. Foto: TV3 Vis mer

Hallgeir Kvadsheim påpeker videre at gjelden Lars Harald tok med seg inn i forholdet med Carita, slet på både ham, forholdet og samboerens økonomi.

I episoden innrømmer Carita overfor psykolog Cecilie Lynum at hun sliter med å forstå noen av Lars Haralds forklaringer.

- Det er veldig rart å havne i denne situasjonen, bare to år etterpå. Hadde jeg visst det jeg vet i dag, så hadde jeg prioritert helt annerledes, innrømmer Lars Harald Frostad i episoden.

Hvordan det går med Lars Harald og samboeren, kan du se i «Luksusfellen» på TV3 klokken 20.30!

LES OGSÅ: Prins Henrik gir opp livsverket