«Null i biologi»:

Droppet ut, fikk toppkarakter og satte fyr på karakterkortet

Kjendisene mimrer tilbake til tiden på skolebenken.

FERDIG PÅ SKOLEN: Flere av landets kjendiser kunne nylig avsløre sitt forhold til skolen. Ikke alle hadde like god erfaring. Foto: NTB Scanpix / Andreas Fadum, Se og Hør / NTB Scanpix
FERDIG PÅ SKOLEN: Flere av landets kjendiser kunne nylig avsløre sitt forhold til skolen. Ikke alle hadde like god erfaring. Foto: NTB Scanpix / Andreas Fadum, Se og Hør / NTB Scanpix Vis mer

Tidligere i høst var det premiere på Marit Voldsæters (52) forestilling «Null i biologi» på Latter i Oslo.

Et knippe av landets kjendiser hadde tatt turen til Aker Brygge for å overvære premieren. Og flere av de Se og Hør møtte før forestillingen kunne avsløre at de, i likhet med Marit, ikke alltid har vært like gode på skolen.

Dårlig leksehjelp

Blant gjestene var Arve Juritzen (57) og hans datter Aida (14). 57-åringen kunne avsløre at han droppet ut av skolen allerede etter ungdomsskolen, og at alt han har lært seg i ettertid, er selvlært.

- Jeg var veldig dårlig på skolen, dessverre, og det er jo et dårlig eksempel for datteren min, sier han.

Når det gjelder karakterer har ikke Arve noe problem med å innrømme at «ikke bestått» var en karakter han fikk flere ganger.

PREMIEREKLAR: Marit Voldsæter var både spent og klar før premieren. Foto: Henriette Eilertsen / Se og Hør
PREMIEREKLAR: Marit Voldsæter var både spent og klar før premieren. Foto: Henriette Eilertsen / Se og Hør Vis mer

- Jeg har fortrengt hele greia, for jeg var ikke noe særlig god på skolen, sier han, og legger til at han skjulte alle karakterene han fikk.

Heller ikke Arves 14 år gamle datter er imponert over farens skolekunnskaper.

- Jeg kan understreke at han sliter med å hjelpe til med lekser. Det blir ofte litt krangling og sånt om hvordan det fungerer og ikke, sier hun lattermildt.

- Der fikk jeg den, svarer 57-åringen.

IKKE BESTÅTT: Arve Juritzen kunne fortelle at han droppet ut av skolen tidlig. Foto: Henriette Eilertsen / Se og Hør
IKKE BESTÅTT: Arve Juritzen kunne fortelle at han droppet ut av skolen tidlig. Foto: Henriette Eilertsen / Se og Hør Vis mer

- Et mareritt

Sarah Natasha Melbye (42) og Silje Stang (47) kunne i motsetning til Arve Juritzen fortelle at de var ganske gode på skolen. Når det gjelder deres dårligste karakter har sistnevnte prøvd å glemme akkurat den.

Derimot er de begge stolte over å ha oppnådd toppkarakter i historie og psykologi.

Sarah Natasha er imidlertid rask i svaret sitt når hun blir spurt om hun er like god i historie i dag, som den gang.

- Nei! svarer 42-åringen.

De to var imidlertid rimelig forskjellige når det gjaldt å holde karakterer skjult for familien. Mens Silje sier at hun flere ganger forsøkte å gjøre det, hevder Sarah Natasha å aldri ha gjort det.

Også Silje møter på utfordringer når det kommer til det å hjelpe barna med lekser.

- Jeg prøver så godt jeg kan, men takk Gud for Google, svarer Silje, og legger til:

- Det er et mareritt å løse matteoppgaver.

TOPPKARAKTER: Både Silje og Sarah Natasha kunne avsløre at de hadde fått flere toppkarakterer på skolen. Matte kan imidlertid by på problemer. Foto: Henriette Eilertsen / Se og Hør
TOPPKARAKTER: Både Silje og Sarah Natasha kunne avsløre at de hadde fått flere toppkarakterer på skolen. Matte kan imidlertid by på problemer. Foto: Henriette Eilertsen / Se og Hør Vis mer

«Ikke vurdert»

Programleder Geir Schau (58) forteller til Se og Hør at han «føler seg hjemme i forestillingen».

- Det var ikke alle fag jeg hadde som jeg var like interessert i. Jeg tror ikke det har noe med at man ikke kan, men hvordan det blir formidlet, sier han, og tilføyer:

- Både Marit (Voldsæter, journ.anm.) og jeg har heldigvis kommet oss videre uten noen nevneverdig god biologiutdannelse.

Geir forteller at han aldri strøk i fag på skolen, men derimot fikk han «ikke vurdert» flere ganger.

- Jeg var såpass smart at jeg ikke strøk. Jeg holdt meg flytende så jeg slapp å gå på skolen om igjen, sier han.

Artikkelen fortsetter nedenfor.

Likevel kan han fortelle at til tross for at han aldri strøk, gjemte han unna karakterer rett som det var. Da han var ferdig på folkehøgskole tok han saken i egne hender for å slippe å vise frem karakterkortet.

- Jeg brant det, satt rett og slett fyr på det. Jeg husker jeg tenkte at det ikke var noe å vise frem til familien, sier han lattermildt.

- Det var sjeldent forbundet med glede å ha med karakterkortet hjem, legger han til.

TOK FYR: Geir Schau avslørte han satt fyr på karakterkortet sitt. Foto: Henriette Eilertsen / Se og Hør
TOK FYR: Geir Schau avslørte han satt fyr på karakterkortet sitt. Foto: Henriette Eilertsen / Se og Hør Vis mer

Falske meldinger

På vei inn til forestillingen møtte Se og Hør også Carina Dahl (33). Hun snakket gladelig om skole, og kunne fortelle at hun tok en bachelorgrad i fjor, hvor hun gikk ut med B i snitt.

- Jeg fikk A på siste avgjørende jusseksamen, så det må jeg faktisk skryte av.

Som ung var Carina helt gjennomsnittlig på skolen, i hvert fall ifølge henne selv.

- Jeg husker at jeg slet veldig i matte, så jeg gikk i den klassen med enklest matematikk, sier hun og legger til:

FIKK A: Carina Dahl kunne stolt fortelle at hun nylig fikk A i matematikk for økonomer. Som ung tok hun derimot noen «snarveier»når det gjaldt enkelte ting på skolen. Foto: Henriette Eilertsen / Se og Hør
FIKK A: Carina Dahl kunne stolt fortelle at hun nylig fikk A i matematikk for økonomer. Som ung tok hun derimot noen «snarveier»når det gjaldt enkelte ting på skolen. Foto: Henriette Eilertsen / Se og Hør Vis mer

- Men det som er morsomt, er at man kan hvis man vil. Da jeg jobbet med bacheloren min, så jobbet jeg meg nesten i hjel og fikk A i matematikk for økonomer. Jeg har vært veldig dårlig, men har innsett at man må jobbe ekstremt hardt, og da får man til det man vil.

I motsetning til flere ovennevnte gjemte aldri Carina karakterene sine for familien, men forteller at hun derimot hadde andre triks hun flittig brukte.

- Jeg skrev ofte falske meldinger om at jeg hadde forsovet meg. Pappa kan bare skrive blokkbokstaver så det er veldig lett å herme etter ham. Så i meldingsboka mi var det veldig mange meldinger «fra pappa» om at jeg hadde forsovet meg, sier hun lattermildt.

LES OGSÅ: - Hun ser sikkert på det som en tabbe