«Farmen»:

Droppet sønnen: - Kjipt

Dagny Vartdal ville vært på «Farmen» med en av sine aller nærmeste. Søndag var hun den første til å forlate programmet.

TÅREVÅTT: Flere måtte ta til tårene etter årets første tvekamp i Farmen 2022. Video: TV 2 / Klaus Fjellro. Vis mer
Publisert

Høstens første «Farmen»-uke er ved veis ende. Allerede onsdag ble det drama da storbonde Stine Engen (42) valgte Dagny Vartdal (50) til førstekjempe, noe somførte til sterke reaksjoner - og tårer - først og fremst fra Vartdal selv, men også flere av de andre deltakerne.

Søndag valgte 50-åringen Hanne Mathea Friis (22) til tvekamp. I en intens øksekast-konkurranse gikk til slutt Friis seirende ut av duellen, noe som betyr at Vartdal er første person ut av programmet.

Alt håp er imidlertid ikke ute. Men nå må hun vinne sidekonkurransen «Torpet» for at eventyret ikke skal være over nesten før det er begynt.

ØKSEUHELL: Det blir blodig alvor i sesongpremieren av Farmen når Einar har et ublidt møte med en øks. Video: TV2 / Rød Løper. Vis mer

Sønnen var på intervju

Innspillingen av årets «Farmen» er fortsatt ikke over, og i kjent stil er ingen deltakere tilgjengelig for pressen for alt er avsluttet - av hensyn til programmet, og det at man ikke skal røpe programinnhold.

Se og Hør møtte derimot samtlige deltakere dagen før de gikk inn på gården, på et tidspunkt der alle 14 visste lite om hva som ventet - og absolutt ingenting om hvem de skulle reise hundre år tilbake i tid sammen med.

Den gang røpet en spent Vartdal, som har vært gift i 20 år og har fire sønner, bakgrunnen for at hun i det hele tatt meldte seg på programmet som nå er inne i sin 18. sesong.

- Én av sønnene mine hadde søkt om å få bli med i «Farmen», noe jeg ikke visste om før jeg plutselig fikk jeg vite at han var på intervju. Én dag sa svigerdatteren min at det hadde vært så gøy om jeg og han var der. Det var derfor jeg søkte, forklarte hun da.

TRAMPER: Det ble dramatisk på Farmen da en av kuene går til angrep på gårdshunden. Video: TV 2 / Rød Løper. Vis mer

Mor «vant»

Sønnen kom til slutt ikke igjennom nåløyet - i motsetning til mor.

- Det var kjipt synes jeg, selv om han kanskje ikke hadde syntes at det ville vært så gøy å være på «Farmen» med mamma. Det var uansett det som fikk meg til å søke.

TØFF KAMP: Friis og Vartdal møtte hverandre i grena øksekast. Der trakk førstenevnte det lengste strået. Foto: Anton Soggiu / Strix Televisjon / TV 2
TØFF KAMP: Friis og Vartdal møtte hverandre i grena øksekast. Der trakk førstenevnte det lengste strået. Foto: Anton Soggiu / Strix Televisjon / TV 2 Vis mer

- Så mor danket rett og slett ut sin egen sønn, altså?

- Ja, jeg gjorde det, gitt, ha ha. Kick ass! Men han støtter meg veldig. Vi går i den samme tralten hele tiden, og da er det deilig å ta et steg til siden, bli med på dette - og bare fokusere på gode samtaler og fine mennesker. Det blir det godt å få pause fra både Internett og telefon også.

SPENTE: Det er duket for årets sesong av «Farmen» 2022, og vi har tatt en prat med alle de 14 spente deltakerne. Video: Luna Lea. Reporter: Bjørn Ekker Vis mer

Hun la heller ikke skjul på at hun nok kom til å savne både mannen og barna sine mens hun er på en reise som potensielt sett kan vare i elleve uker. Selv om hun nok skal klare å leve med savnet.

- Nå er jo barna mine voksne. Og de vil bare at jeg skal være der lengst mulig, at jeg skal ha det gøy og finne på sprell. De backer meg hundre prosent. Mannen min og jeg er veldig trygge på hverandre også, bedyret hun.

LES OGSÅ: «Farmen»-deltaker røpet seg

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer