«Skal vi danse» 2020:

Droppet mormorens begravelse - stemt ut

Ble førstemann ut av årets «Skal vi danse».

SVINGER SEG: Øystein Solberg ble førstemann til å forlate årets sesong av «Skal vi danse». Foto: TV 2
SVINGER SEG: Øystein Solberg ble førstemann til å forlate årets sesong av «Skal vi danse». Foto: TV 2 Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Forrige lørdag gikk startskuddet for den 16. sesongen av «Skal vi danse», der tolv kjendiser skal svinge seg på parketten og kjempe om å bli Norges neste danseløve.

Lørdag var det duket for nok en kveld fylt med glamour, dans og sprell.

Tradisjonen tro var det ingen av deltakerne som røyk ut av det første programmet sist helg, men nå begynner konkurransen for alvor.

Dansen varer nemlig ikke evig, og Øystein Lihaug Solberg ble førstemann ut til å forlate årets sesong. Han og partneren Maria fikk færrest poeng - og dermed er danseeventyret nå over.

Realitydeltakeren og dansepartneren Maria fikk 20 poeng for sin quickstep - noe som var ett poeng mer enn hva de fikk sist lørdag. Men det var altså ikke nok til å bli med videre i konkurransen.

«Ex on The Beach»-profilen legger ikke skjul på at det var kjipt å gå ut som førstemann.

- Jeg hadde ikke forventet det. Jeg er ikke en av de dårligste i det hele tatt, så derfor synes jeg det var kjipt å ryke ut, sier han til Se og Hør.

Lihaug Solberg sier at han har lagt ned mye trening, og at han til og med droppet mormorens begravelse fredag - fordi han måtte trene. Dermed synes han det er ekstra tøft å bli stemt ut som førstemann.

KOMMER TIL Å SAVNE FOLKA: Øystein Lihaug Solberg ble førstemann ut i årets konkurranse. Han kommer til å savne folka, sier han til Se og Hør. Her er han med dansepartneren Maria. Foto: Espen Solli / TV 2
KOMMER TIL Å SAVNE FOLKA: Øystein Lihaug Solberg ble førstemann ut i årets konkurranse. Han kommer til å savne folka, sier han til Se og Hør. Her er han med dansepartneren Maria. Foto: Espen Solli / TV 2 Vis mer

- Jeg dukket ikke opp i begravelsen, fordi jeg ville fokusere på dette. Hadde jeg visst at jeg skulle ryke ut, hadde jeg selvfølgelig gått i begravelsen, sier han til Se og Hør.

Lihaug Solberg tror at «Skal vi danse»-exiten har sammenheng med hans bakgrunn som realitydeltaker.

- Jeg tror ikke vi kunne gjort så veldig mye annerledes, sier han til Se og Hør.

Trosset smertene

Det var knyttet stor spenning til lørdagens episode, i og med at dette er den første episoden der noen av deltakerne må forlate konkurransen.

Kvelden har bydd på en rekke høydepunkter. Førstemann ut var youtuber Agnete «Agnetesh» Huseby, som sammen med dansepartneren Bjørn serverte publikum en svingende quickstep.

QUICKSTEP: «Agnetesh» og Bjørn fikk 22 poeng for sin quickstep. Foto: Espen Solli / TV 2
QUICKSTEP: «Agnetesh» og Bjørn fikk 22 poeng for sin quickstep. Foto: Espen Solli / TV 2 Vis mer

- Jeg skjønner jo veldig godt at alle barna elsker deg, sa dommer Trine Dehli Cleve, og fortsatte:

- Alt i alt synes jeg du leverte en veldig god quickstep.

Totalt fikk hun og dansepartneren 22 poeng for kveldens dans.

NRK-programleder og fysiker Andreas Wahl var andremann ut, og han danset slowfox med dansepartneren Mai - til toner av Sondre Justad. Det sanket de inn 24 poeng for.

For programleder Synnøve Skarbø (49) ble kveldens dans en smertefull affære. Hun danset nemlig med en ribbeinsskade som hun pådro seg på dansetrening.

SKADET: Synnøve Skarbø trosset smertene. Foto: Espen Solli / TV 2
SKADET: Synnøve Skarbø trosset smertene. Foto: Espen Solli / TV 2 Vis mer

- Det har vært en kjipt uke, innrømmet Skarbø etter at hun hadde danset.

Dommerne var heller ikke helt overbevist over Skarbø og dansepartnerens innsats lørdag - selv om hun altså danset med et skadet ribbein.

- Det føles ikke så kjekt, sa Skarbø etter at det ble klart at hun og dansepartneren Santino fikk 17 poeng for deres rumba.

OPPMERKSOMHET: Birgit Skarstein og Philip Raabe fikk stående applaus etter deres første dans i «Skal vi danse». Nå forteller hun om oppmerksomheten og den veldig gode kjemien med dansepartneren. Reporter: Emma Eriksson. Video: Steffen Pettersen/ Rød Løper Vis mer

Imponerte stort

Sist helg var det som nevnt ingen som gikk ut av konkurransen, men det var uten tvil toppidrettsutøver Birgit Skarstein (31) som stjal showet. Hun rørte hele salen til tårer da dansepartneren Phillip løftet henne ut av rullestolen og sørget for et luftig løft - midt i dansen.

Skarstein er den første som har danset med rullestol i «Skal vi danse» - og er dermed historisk. Det var knyttet stor spenning til hvordan dansen ville bli - og jubelen sto i taket da hun og dansepartneren entret parketten.

KNAS: Etter en fantastisk «Skal vi danse»-premiere for Synnøve Skarbø, har det vært en treningsuke med uventede komplikasjoner. Vis mer

De fikk også kveldens høyeste poengsum - 28.

- Jeg er så utrolig stolt av dere fordi jeg vet at du er en sterk person Birgit. Når du går inn for noe så gjør du der. Jeg var aldri et sekund i tvil om at du skulle lykkes på parketten, sa dommer Trine Dehli Cleve etter Skarsteins imponerende dans i høstens første «Skal vi danse»-program.

LES OGSÅ: Fikk barn i hemmelighet

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer