«Skal vi danse»

Droppet hemmelig protest

Kristin Gjelsviks danseeventyr ble kortere enn forventet.

STORE PLANER: Kristin Gjelsvik hadde egentlig store planer om å bruke noe av sendetiden hun fikk fra TV 2 til Moria-saken. Slik ble det ikke. Foto: TV 2
STORE PLANER: Kristin Gjelsvik hadde egentlig store planer om å bruke noe av sendetiden hun fikk fra TV 2 til Moria-saken. Slik ble det ikke. Foto: TV 2 Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Jeg skal ikke lyve. Det var sinnssykt kjipt å måtte forlate konkurransen så tidlig. Catalin og jeg hadde allerede planlagt hva vi skulle danse de to kommende ukene, og jeg hadde gledet meg enormt mye til mer dans. Jeg hadde i hvert fall håpet på å komme halvveis, sier Kristin Gjelsvik (34).

For to lørdager siden ble hun den tredje deltakeren som måtte legge danseskoene på hyllen og takke for seg i konkurransen. Gjelsvik beskriver det som en «once in a lifetime »-mulighet, og synes det er regelrett surt at hun ikke får svingt seg i flere uker.

TAKKET FOR SEG: Lørdag 26. september var det over og ut for Kristin Gjelsvik. Det mener hun er surt. Foto: Espen Solli / TV 2
TAKKET FOR SEG: Lørdag 26. september var det over og ut for Kristin Gjelsvik. Det mener hun er surt. Foto: Espen Solli / TV 2 Vis mer

Showdansen nådde ikke opp, og imponerte verken dommerne eller seerne. Uken i forveien sto hun i fare for å ryke ut, så hun skjønte hvor det bar, selv om det var vanskelig å akseptere.

- Jeg skjønner ikke helt hva jeg skal fylle dagene mine med nå. Jeg er fortsatt i dansebobla, selv om den egentlig har sprukket. Jeg ser for meg at jeg hver morgen skal kjøre til studioet, men sånn er det jo ikke, sukker hun.

Influenseren fra Bergen bor i disse dager i drammenstraktene sammen med samboer Dennis Poppe (29) og deres felles sønn Falk. Ifølge henne har Poppe stått på som en helt den siste måneden, mens hun har vært fullt opptatt av piruetter og løft.

- Det positive i dette er mer tid med gutta mine, som jeg har savnet i denne perioden. Vi som er slått ut av konkurransen har også planer om å danse videre på eget initiativ, så man skal ikke se bort ifra mer dans utover høsten.

SVARER PÅ RYKTENE: Dennis Poppe la ut en uskyldig video av samboeren Kristin Gjelsvik som venter på isbilen. Det skapte fullstendig kaos. Video: Rød Løper / Instagram Vis mer

Droppet protest

Sist lørdag danset de gjenværende deltakerne en dans som representere et øyeblikk som forandret livene deres, i en såkalt vendepunkt-sending. Gjelsvik hadde planene klare - hun skulle danse om gangen hun besøkte Moria-leiren på Lesvos som frivillig.

Besøket fant sted i 2016, og hun blogget aktivt mens hun var der. Engasjementet for flyktningkrisen har hun bevart, og hun kjente det nesten som en hån tidligere i år da regjeringen offentliggjorde at de «bare» skulle ta imot 50 flyktninger fra leiren.

- Det er helt latterlig. Norge har både plass og ressurser - mottak står tomme, flere av dem er nedlagt, og over 100 kommuner har signert oppropet #50erikkenok. Dette er en hån. Vi snakker om mennesker som står i sine største kriser, og vi er helt nødt til å hjelpe, sier hun bastant.

Faktisk hadde influenseren planlagt å oppfordre det norske folk til å signere oppropet under en av «Skal vi danse»-sendingene, for å rette oppmerksomheten mot saken. Det måtte hun droppe etter å ha pratet med produksjonen.

KNAS: Etter en fantastisk «Skal vi danse»-premiere for Synnøve Skarbø, har det vært en treningsuke med uventede komplikasjoner. Vis mer

- Ikke fordi de ville kneble meg, men fordi det rett og slett ikke var plass. De synes ideen var fin, og skulle gi meg muligheten i sendingen, men det blir ikke noe av for min del, dessverre, sier hun, og fortsetter:

- Jeg ville gjøre noe like etter brannen i leieren, men det ville blitt vanskelig å formidle budskapet tydelig nok på den lille tiden man får med mikrofonen etter dansen er gjennomført. Det er en ekstremt profesjonell produksjon, og jeg ville ikke spise av tiden til paret som røk ut. Derfor ble ikke oppfordringen noe av, forklarer Gjelsvik.

REAGERER: Dplay har sluppet den danske serien «Plastikkongene» på sine nettsider. Det får influencer Kristin Gjelsvik til å reagere. Video: Rød Løper/Dplay Vis mer

Barnedrømmen

Bergenseren er et vokalt fyrverkeri, og snakker uavbrutt om sitt engasjement for krisen i ti minutter sammenhengende. Hun brenner såpass for saken at hun donerer store summer til organisasjoner, og hun vil gjerne ned på Lesvos igjen - corona eller ei.

Enkelte av følgerne hennes har med spydig ordlyd spurt om hun ikke kunne tenke seg å ta imot noen av disse flyktningene selv. Det vil hun gjerne, dersom det lar seg gjøre.

- Enkelte norske politikere får blodet mitt til å bruse. Jeg skal ikke nevne navn, men noen er altså så kalde som stein. Jeg blir fysisk uvel.

Hun og samboeren har også diskutert hvorvidt de muligens skal adoptere barn. For 17 måneder siden kom sønnen Falk til verden, og influenseren er klar på at hun gjerne vil ha flere barn på sikt.

ALENE: Kristin Gjelsvik og Dennis Poppe Thorsen kunne under Se og Hørs kjendisgalla fortelle at skal ha sin første barnefrie natt alene. Video: Christian Wehus Vis mer

- Jeg gikk fra å være frivillig barnløs til å bli mamma. Jeg elsker sønnen min, og vil ha mange flere barn. Vi har ikke planlagt noe konkret ennå, men du skal ikke se bort fra at det blir en familieforøkelse på sikt, sier hun.

Hun mener barn tilfører mye positivt og at de er en gave, men at livet likevel hadde hatt verdi uten.

LITEN FAMILIE: Kristin Gjelsvik og Dennis Poppe har sammen sønnen Falk. Hun utelukker ikke at det kan komme flere barn på sikt. Foto: Nina Hansen / DAGBLADET
LITEN FAMILIE: Kristin Gjelsvik og Dennis Poppe har sammen sønnen Falk. Hun utelukker ikke at det kan komme flere barn på sikt. Foto: Nina Hansen / DAGBLADET Vis mer

- Vi hadde det helt fint før vi ble foreldre, og. Jeg har jo høylytt proklamert at jeg aldri skulle bli mamma, men så sto jeg der med en positiv graviditetstest i hånden. Man kan leve bra og godt uten og med barn - det er det vi vil vise frem, sier hun.

Alt skal likevel ikke kringkastes. Helt siden lille Falk kom til verden, har paret vært påpasselige med å skjerme ham fra sosiale medier. Selv ikke barnerommet hans ønsker de at skal vises offentlig, fordi det kan føles som en overtredelse av privatlivet.

- De har ikke mulighet til å samtykke i det innholdet som deles med offentligheten, og det er umulig å vite hvordan barna vil reagere når de er store nok til å forstå, og når de om 16 år kan google seg frem til tusenvis av bilder av seg, som mor og far har lagt ut.

- Det å profittere på sitt eget barn føles ikke riktig for oss. Selvfølgelig hadde det vært lukrativt å få både barnevogner, babyklær og produkter kastet etter meg, men ikke på bekostning av at mitt barn blir frontfigur. Om han vil inn i bransjen selv som voksen, så får det være opp til ham å bestemme, for det er ikke vårt valg å ta. Vår viktigste jobb er å sørge for at hans rett til privatliv ivaretas, og at sønnen vår selv skal få skape sin egen digitale identitet.

LES OGSÅ: Dette gjør hun etter bildene av eksen

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer