Bruce Springsteen:

Droppet anklager

Droppet to av anklagene mot rockelegenden.

DROPPET TO AV ANKLAGENE: Rockestjernen Bruce Springsteen slapp unna med en bot. Foto: Evan Agostini/ Invision/ AP/ NTB
DROPPET TO AV ANKLAGENE: Rockestjernen Bruce Springsteen slapp unna med en bot. Foto: Evan Agostini/ Invision/ AP/ NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

For kort tid siden ble det kjent at at rockelegenden Bruce Springsteen (71) var blitt siktet for å ha kjørt mens han var påvirket av alkohol.

Det meldte TMZ. Kjendisnettstedet siterte politikilder på at 71-åringen ble arrestert 14. november i fjor i Sandy Hook i hjembyen New Jersey, hvor han ble siktet for promillekjøring, uaktsom kjøring og å innta alkohol i et lukket område.

Pågripelsen ble bekreftet av en talsperson for National Parks Service, meldte NTB. Ifølge TMZ var dette første gang stjernen var blitt arrestert, og Springsteen skal ha vært samarbeidsvillig med politiet under arrestasjonen.

- DET GÅR I FAMILIEN: Bruce Springsteen snakker om sin psykiske helse på Skavlan. Video: NRK Vis mer

Erkjente straffskyld

I dag var Springsteen i en virtuell høring i retten i New Jersey sammen med sin advokat Mitchell J. Ansell. Rettshøringen ble holdt over Zoom med dommer Anthony R. Mautone.

Det melder Fox News.

I retten erkjente Springsteen straffskyld for å ha drukket alkohol i et lukket område. Videre kommer det fram at den føderale domstolen droppet to av anklagene mot Springsteen. Anklagene gjaldt å kjøre under alkoholpåvirket tilstand og hensynsløs kjøring.

INNRØMMET ALKOHOLINNTAK: Bruce Springsteen erkjente straffskyld for å ha drukket alkohol i en nasjonalpark. Foto: Angela Weiss / AFP / NTB
INNRØMMET ALKOHOLINNTAK: Bruce Springsteen erkjente straffskyld for å ha drukket alkohol i en nasjonalpark. Foto: Angela Weiss / AFP / NTB Vis mer

Det ble besluttet at han slipper unna med en bot. Springsteen må dermed punge ut 500 amerikanske dollar og en tilleggsavgift på 40 amerikanske dollar. Dette tilsvarer en sum på rundt 4550 norske kroner.

- Jeg kommer ikke til å ilegge noe annet enn en bot fordi jeg tror det er passende for denne saken, uttalte dommeren, ifølge Fox News.

Hittil har verken Springsteen eller advokaten hans uttalt seg.

- Luktet sterkt av alkohol

Kort tid etter at siktelsen ble kjent fikk NBC News tilgang på dokumenter med forklaringen til parkvokter R.L Hayes, som møtte Springsteen før han ble arrestert.

Hayes hevdet blant annet at Springsteen først nektet å ta en blåsetest da han kom bort til ham, og at han skal ha fortalt 71-åringen at det var forbudt å drikke alkohol i parkområdet.

Parkvokteren skal også ha lagt merke til ei flaske med tequila som han hevder han så Springsteen ta en shot av, før han satte seg på motorsykkelen for å starte motoren.

SNAKKER UT: Lars Monsen åpner seg om alkoholforbruket i denne ukas Lindmo. Video: NRK Vis mer

- Flaska som shoten ble tatt av var helt tom. Jeg spurte Springsteen om han skulle kjøre, og han bekreftet at han skulle kjøre ut av parken, hevdet Hayes.

- Han luktet sterkt av alkohol og hadde glassaktige øyne, la han til.

Bruce Springsteen har hatt en suksessfull musikkarriere, og har blant annet solgt mer enn 65 millioner album i USA og 200 millioner på verdensbasis. Rockestjerna har også mottatt en rekke priser, blant annet tjue Grammys, to Golden Globe og én Oscar.

Problematisk forhold

I 2016 ble han tildelt USAs høyeste sivile utmerkelse, Presidentens frihetsmedealje av den daværende presidenten Barack Obama.

I 2004 ble han rangert av magasinet Rolling Stone som den 23. største musikeren gjennom tidene.

UTMERKELSE: For noen år tilbake mottok rockestjerna Presidentens frihetsmedalje av USAs daværende president Barack Obama. Foto: Saul Loeb / AFP / NTB
UTMERKELSE: For noen år tilbake mottok rockestjerna Presidentens frihetsmedalje av USAs daværende president Barack Obama. Foto: Saul Loeb / AFP / NTB Vis mer

På privaten har imidlertid ikke alt vært like enkelt. I 2016 kom Springsteen ut med en selvbiografi hvor han blant annet skrev om sin lange kamp mot depresjonen og forholdet til faren, som har preget både livet og musikken hans.

Faren, Doug Springsteen, sleit med psykiske problemer og hadde et alkoholproblem.

Springsteen meddelte i boka at han var redd for å ende opp som faren, men at han til en viss grad hadde klart å legge bak seg det problematiske forholdet de hadde.

LES OGSÅ: Full isfront: - Ikke mobbing

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer