Droppet å gå opp 14 kilo til «Bridget Jones»-comebacket

Skuespiller Renée Zellweger røper hvorfor hun holdt vekta nede i den nye filmen.

NY FLAMME: Patrick Dempsey (ytterst t.h) spiller Bridget Jones' nye flamme i «Bridget Jones' baby: Alle gode ting er tre», som har premiere i september. Hovedrolleinnehaver Renee Zellweger har i motsetning til de to foregående filmene ikke lagt på seg 14 kilo for rollen. Bildet til venstre er fra den første filmen.  Foto: NTB Scanpix
NY FLAMME: Patrick Dempsey (ytterst t.h) spiller Bridget Jones' nye flamme i «Bridget Jones' baby: Alle gode ting er tre», som har premiere i september. Hovedrolleinnehaver Renee Zellweger har i motsetning til de to foregående filmene ikke lagt på seg 14 kilo for rollen. Bildet til venstre er fra den første filmen. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

16. september er klumsete, sjarmerende Bridget Jones tilbake på kinolerretet.

12 år har gått siden Renee Zellweger (47) sist var å se i rollen som Bridget, som i denne omgang venter barn.

Men i motsetning til de to foregående filmene har ikke skuespilleren lagt på seg for rollen.

Gikk opp 14 kilo

For å «bli» formfulle Bridget i «Bridget Jones' dagbok» (2001), gikk Zellweger opp 14 kilo i forkant av innspillinga, ifølge CBS News.

Etter at kameralampene var slukket gikk skuespilleren ned i vekt igjen, for så å legge på seg like mye til oppfølgeren «Bridget Jones på randen» i 2004.

Men til «Bridget Jones' baby: Alle gode ting er tre» tydde ikke Zellweger til hamburger- og pizzadietten hun fulgte for 15 år siden.

Les Dagbladets anmeldelse av den første filmen om den britiske skravlebøtta her.

- Ikke perfekt

I et ferskt intervju med Daily Telegraph forteller Zellweger at hun var klar for å legge på seg Bridget-kiloene nok en gang, men at regissør Sharon Maguire snakket henne fra det.

- Sharon håpet at vi kunne vise at Bridget hadde nådd idealvekta si, men samtidig vise at det ikke betydde at livet hennes var perfekt, sier 47-åringen til Daily Telegraph.

Saken fortsetter under bildet.

DEN GANG DA: Slik så Bridget Jones ut i den aller første filmen, som kom ut i 2001. Foto: Mary Evans Picture/ NTB Scanpix
DEN GANG DA: Slik så Bridget Jones ut i den aller første filmen, som kom ut i 2001. Foto: Mary Evans Picture/ NTB Scanpix Vis mer

Selv var hun usikker på om det var en god idé.

- Jeg var ikke sikker på det, fordi vi alle har noe vi synes er galt, som trenger å fikses, som i vårt eget hode representerer idealet vi burde oppnå. Og jeg liker tanken på at det følger oss gjennom hele livet.

Vektsnakkis

Zellwegers utseende og vekt har vært tema gjentatte ganger de siste årene, til 47-åringens store frustrasjon.

Les Brita Møystad Engseths kommentar her: Face/Off: Sannheten om Renée.

Så sent som i 2014 skapte Zellwegers utseende nok en gang overskrifter verden over, da spekulasjoner om plastisk kirurgi tok fart etter en prisutdeling.

Året etter snakket den norskættede skuespilleren for første gang ut om rykteflommen som oppsto.

I et intervju med Vogue tidligere i sommer sa Zellweger at hun aldri har forstått hvorfor vektøkninga for rollen som Bridget har fått så mye oppmerksomhet.

- Bridget er normaltvektig, og jeg har aldri forstått hvorfor det har så mye å si, sa 47-åringen til motemagasinet, og la til:

- Ingen mannlig skuespiller ville bli gransket på samme måte hvis han gjorde det samme for en rolle.

Saken ble opprinnelig publisert på Dagbladet.no.

LES OGSÅ: Jubler for baby i magen

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer