John Arne Riise:

Dropper rettssak og feirer bursdag med eksen

- Godt å se fremover, sier John Arne Riise.

ENIGE: John Arne Riise ble i fjor saksøkt av ekskona Maria Elvegård. Nå har de to inngått forlik. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
ENIGE: John Arne Riise ble i fjor saksøkt av ekskona Maria Elvegård. Nå har de to inngått forlik. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer

I fjor ble tidligere fotballspiller John Arne Riise (38) saksøkt av ekskona Maria Elvegård (38).

Årsaken til konflikten er at det mellom 7. desember 2016 og 19. mars 2017 ble gjort i alt ti uttak på til sammen 483 000 kroner fra en konto tilhørende et av parets felles barn.

Riise ble i april dømt til å tilbakebetale hele ovennevnte beløp.

I dommen fra Sunnmøre tingrett het det også at Riise måtte betale forsinkelsesrenter og 110 000 kroner i sakskostnader til motparten. 38-åringen krevde selv et beløp på 51 600 kroner tilbakebetalt - et krav som ble blankt avvist av retten. Dette beløpet var penger Elvegård hadde tatt ut fra samme konto.

- Et mareritt

Den gang var det uvisst om Riise ønsket å anke dommen. I dag bekrefter imidlertid 38-åringen at partene har kommet til enighet utenfor retten. Se og Hør har sett dokumentasjon på at det er inngått forlik. Dermed har begge parter nå betalt tilbake det beløpet de tok ut.

- Dette har vært et mareritt, men det er godt at vi nå er forlikt på det jeg hele tiden har ønsket. Dette er en sak som jeg mener kunne vært løst for lenge siden. Men dessverre er det slik i skilsmisser at partene enkelt blir uenige, sier Riise til Se og Hør og fortsetter:

- For meg er dette full seier. Det var riktig av oss å anke dommen fra Tingretten og vår påstand har hele tiden vært lik det vi nå er enige om. Det som har stått i enkelte medier har vært direkte feil og det er nå tilbakevist.

TØFT: John Arne Riise (38) har siden i fjor hatt den rettslige konflikten hengende over seg. Nå anser 38-åringen saken som avsluttet. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet
TØFT: John Arne Riise (38) har siden i fjor hatt den rettslige konflikten hengende over seg. Nå anser 38-åringen saken som avsluttet. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet Vis mer

Ifølge NTB er det formelt sett ett av Riises barn som sto som saksøker, og som er eier av den gjeldende kontoen. Siden barnet ikke er fylt 18 år var det ekskona Elvegård, i kraft av å være barnets verge, som offisielt saksøkte Riise.

Men nå legger han de tøffe uenighetene bak seg.

- Nå ser vi fremover og gleder oss til å prøve å gjøre hva som er best for familien uten å trekke dem gjennom store mediesaker, rettssaker eller andre omfattende prosesser, forteller Riise til Se og Hør.

Begge parter fornøyd

Overfor Se og Hør bekrefter også Elvegårds advokat, Mette Yvonne Larsen, at det er inngått et forlik, og understreker at de er fornøyde med utfallet i denne saken.

- Maria vant fram hundre prosent i forrige rettsrunde, og nå har John Arne sagt seg villig til å betale hele beløpet, noe vi selvfølgelig har akseptert.

- John Arne Riise gir uttrykk for at han er lettet over at saken nå er avsluttet, deler Elvegård dette synet?

- Dette er en sak som kunne vært løst for lenge siden. Det er fint at han er lettet nå. Når vi har vunnet en sak fullt ut, er vi naturligvis fornøyde.

TILBAKE TIL OSLO: Louise og John Arne Riise ønsker nå å flytte tilbake til Oslo, og håper å snart kunne stifte sin egen familie. Reporter: Julie Solberg. Video: Andreas Fadum Vis mer

Reiser til London

Om noen uker reiser John Arne Riise og kona Louise Angelica (28) til London for å møte både ekskona og barna. Fotballkjendisen karakteriserer det som et avgjørende skritt i god retning.

- Jeg gleder meg veldig til å feire min sønns bursdag sammen med datteren min, Maria og Louise i England. Det blir veldig hyggelig, sier han.

- Det som er ekstra viktig for meg er at barna har det fint. Nå legger vi alt dette bak oss og ser fremover, påpeker Riise.

Riises manager, Erland Bakke, forteller at det har vært en krevende sak for alle involverte.

- Denne saken kunne vært løst for lenge siden hvis partene hadde hatt dialog seg imellom fremfor å bruke media eller politi for å prøve å oppnå et annet resultat. Jeg er glad for at vårt syn i sak reflekteres i forliket. Samtidig er jeg glad for at det nå er dokumentert at John Arne aldri har stjålet noen penger, men hele tiden gjort hva han mener er best for begge barna; å spare til de er myndige.

- Ikke noe ulovlig

Overfor Nettavisen uttalte ekskonas advokat, Mette Yvonne Larsen, i april i år at saken ikke ville få et annet utfall dersom Riise bestemte seg for å anke.

- Dette er en ganske knusende dom mot John Arne Riise. Retten gir medhold i det vi har hevdet hele tiden, at han har tilegnet seg penger han ikke skulle ha, uten grunn, sa Larsen til Nettavisen.

Den tidligere fotballproffen har ikke nektet for at han har tatt penger ut av kontoen, men har hele tiden framholdt at han ikke har gjort noe ulovlig eller straffbart.

- Riise ønsker bare å spare penger til deres felles barn, men blir møtt med søksmål av sin ekskone, som prøver å få kloen i pengene han sparer til barna gjennom å anlegge et søksmål gjennom deres yngste datter, sa Riise til Nettavisen via sin manager Erland Bakke da saken ble kjent i mediene i fjor.

LES OGSÅ: - Det er trist og kjipt å rippe opp i gamle ting