Dropper ikke Northug etter dette

I Northug-reklamen heter det «La menn være menn». Men at han gråter ødelegger ikke machostempelet.

MENN ER MENN: - Vi Menns motto er «La menn være menn», og noe mer mann enn Petter Northug skal du lete lenge for å finne, uttalte direktør i Egmont Hjemmet Mortensen og redaktør i Vi Menn, Alexander Øystå, i oktober. Søndag brast han i gråt ette Foto: SCANPIX
MENN ER MENN: - Vi Menns motto er «La menn være menn», og noe mer mann enn Petter Northug skal du lete lenge for å finne, uttalte direktør i Egmont Hjemmet Mortensen og redaktør i Vi Menn, Alexander Øystå, i oktober. Søndag brast han i gråt ette Foto: SCANPIX Vis mer
Se video av Petter Northug jr. og Oddbjørn Hjelmeseth i reklamefilmen for Vi Menn nederst i saken!

SEHER.NO: «La menn være menn» er mottoet til en av 25-åringens sponsorer, Vi Menn. I en reklamefilm for magasinet, konkurrerer også Meråker-gutten mot den tidligere skihelten Oddbjørn Hjelmeseth, der Northug oppfører seg som en mann verdig, mens Hjelmeseth på sin side ser ut til å like kvinnenes tilnærmingsmåte til det sportslige.

Søndag gikk den norske skistjernen Petter Northug (25) hen og vant gull på VM-tremila i Holmenkollen. Etter å ha passert målstreken lå han hikstende i krampegråt. Senere felte også en tydelig beveget Northug tårer under medaljeseremonien.

Søndagens hulkende skiavslutning var vel da kanskje ikke så maskulint som Vi Menn skulle ønske. Eller...?
 
- Maskiner gråter ikke. Men Petter er en mann, sier assisterende direktør i Egmont Hjemmet Mortensen og redaktør i Vi Menn, Alexander Øystå, til Seher.no.

I oktober i fjor, da det ble kjent at Vi Menn forlenget sponsoravtalen med Northug jr, var Øystå klar på at den norske skistjernen matchet de kjerneverdiene bladet står for.

- Han er offensiv, tøff, maskulin og litt politisk ukorrekt. For oss er han det perfekte ansikt utad, og vi spår en Northug-feber under VM i Holmenkollen. Vi Menns motto er «La menn være menn», og noe mer mann enn Petter Northug skal du lete lenge for å finne, uttalte han den gang til nettstedet Kampanje.

- Hva synes du om at Petter Northug viser følelser som han gjorde etter søndagens renn?

- Petter er et menneske. Han er en mann, og er som alle normale menn utstyrt med følelser. Hadde han vært en maskin, ville ikke det følelsesmessige utbruddet vært til stede. Men siden han er en mann, hadde han følelser etter målpassering, sier Øystå til Seher.no.

Den assisterende Hjemmet Mortensen-direktøren synes ikke gråtingen ødelegger mannsimaget rundt den norske gullvinneren.

- Nei, det synes jeg ikke. Jeg blir veldig overrasket hvis noen mener at menn ikke har følelser og hvis noen tror menn bare er maskiner.

- Hva legger dere da i begrepet «La menn være menn?»

- At menn ikke er maskiner. At det er en maskulin egenskap å ha følelser og at man har høye krav til seg selv. Og at man kan feire og slippe løs når man klarer målet man har satt seg. I «La menn være menn» ligger det mye, og det er forskjell på menn og kvinner. Men de to kjønnene har selvsagt mye til felles også, mener Øystå, som ikke vil droppe Northug etter dette.

- Nei, på ingen måte, sier han.

Tom Berntzen i kommunikasjonsbyrået Geelmuyden Kiese, mener at Northugs vinnergråt ikke betyr noe - hverken i positiv eller negativ forstand - markedsmessig for skiløperen.

- Petter Northug jr. har en så sterk markedsposisjon fra før av. Så markedsmessig betyr ikke dette noe som helst. Men det at han reagerer på denne måten er nok positivt for ham omdømmemessig, det viser en annen side av ham. Det viser at han er en reflektert kar. Inntrykket var positivt før også, men enda mer nå, sier Berntzen til Seher.no.


Dette bekreftes langt på vei i en undersøkelse gjort for VG, og som aviser viser fram for sine lesere onsdag. Undersøkelsen avslører nemlig at 40 prosent av de spurte stiller seg mer positive til skistjernen nå enn hva de gjorde før mesterskapet i Holmenkollen.

Tirsdag var de tidligere skiheltene Bjørn Dæhlie og Oddvar Brå gjester i Askeladdens hus hos Espen Graff på NRK 1. Oddvar Brå la der ikke skjul på at han tror Petters omdømme har bedret seg i det siste.

- Petter har innimellom vært tøff i trynet. Det var fantastisk å se ham på seierspallen, og at han viste disse følelsene. Det tror jeg er bra for Petter og for omdømmet hans. Jeg synes han har stått fram på en fantastisk måte i det siste - også utenfor løypa, uttalte han i programmet.

Til Seher.no forteller Tom Berntzen i Geelmuyden Kiese at han tror Petter har frigjort seg litt fra stempelet som «bajas».

- Reaksjonen hans viser at han er reflektert, med samme følelser som andre. Han er ikke bare en bajas, han er en gløgg og god fyr. Man blir ikke så god uten å ha noe i toppen, mener han.

Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på seher@seher.no, ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.

LES OGSÅ: Derfor lå han hikstende i krampegråt  

Se video av Petter Northug jr. og Oddbjørn Hjelmeseth i reklamefilmen for Vi Menn her: