BLIR PÅ SKJERMEN: Asbjørn Slettemark og «Lydverket» får fortsette på NRK.  Foto: Sebastian Ludvigsen/NRK
BLIR PÅ SKJERMEN: Asbjørn Slettemark og «Lydverket» får fortsette på NRK. Foto: Sebastian Ludvigsen/NRK Vis mer

Dropper ikke «Lydverket»

- Det har virkelig varmet med støtten fra seere.

SEHER.NO:  I mars ble det kjent at NRKs populære musikkprogram «Lydverket» blir del av den nye kulturstripa på NRK2 fra høsten av.

Samtidig fikk programredaksjonen beskjed om at det musikkjournalistiske innholdet ville bli overtatt av et annet program i 2011, og at det var usikkert om  «Lydverket» skulle legges ned, eller få fortsette.

Beskjeden om at programmet kanskje skulle droppes, vekket sterke reaksjoner blant musikkelskere, samt programleder Asbjørn Slettemark.

Popstjernen Samsaya var en av dem som protesterte og viste sin støtte til programmet, da hun dukket opp med en påtegnet «Lydverket»-tatovering under Spellemansprisen 6. mars.

- Jeg ble så lei meg at da jeg hørte at det kunne bli nedlagt, at jeg bestemte meg for å vise min støtte på denne måten. Nå håper jeg andre fans viser sin støtte ved å se på eller ta det opp på TV-boksene sine for å få opp seertallene, sa hun til Seher.no den gang.

Denne uken kunne imidlertid Samsaya og resten av «Lydverket»-fansen puste lettet ut. Etter flere interne budsjettrunder sendte NRK ut en pressemelding mandag, hvor de bekreftet at NRK Ung vil produsere programmet også i 2011.

– Dette er strålende nyheter. For redaksjonen har det virkelig varmet med støtten fra seere. De har vist et enormt engasjement for det vi holder på med. Den entusiasmen hjalp oss til å lage en kanonsesong, som ble avrundet med seerrekord. Nå kan vi lene oss forover og planlegge hvordan vi skal lage enda bedre og sterkere musikk-TV i 2011, sier Asbjørn Slettemark, som fortsetter som programleder, i pressemeldingen.

Også Ung-redaktør Håkon Moslet er glad for at NRK har bestemt seg for å beholde programmet.

–  Vi er glade for å kunne levere kvalitetsproduktet Lydverket på TV også i 2011. Programmet har en sterk posisjon, noe ikke minst vårens mobilisering viste. Det var sterkt å se Lydverket bli omfavnet med så mye støtte og kjærlighet fra publikum og media. Den responsen gjør dagens nyhet ekstra hyggelig, understreker Moslet i meldingen.
 
Bli fan av Seher.no på Facebook her! 

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på seher@seher.no, ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.


LES OGSÅ: - Mira kan gå på en MGP-smell