Beyoncé Knowles:

Dropper Grammy-utdelingen igjen: - Uheldig

Superstjernen skal ha blitt spurt om å opptre, men sa nei til tross for ni nominasjoner.

VIL IKKE OPPTRE: Beyoncé Knowles Carter kan gjøre storeslem under Grammy-utdelingen, men ville ikke framføre låta «Savage». Foto: Ben Margot / AP
VIL IKKE OPPTRE: Beyoncé Knowles Carter kan gjøre storeslem under Grammy-utdelingen, men ville ikke framføre låta «Savage». Foto: Ben Margot / AP Vis mer
Publisert

Natt til mandag er det klart for den store Grammy-utdelingen. Superstjernen Beyoncé Knowles Carter (39) er nominert til hele ni priser, og hun er dermed den med flest nominasjoner av samtlige.

Men 39-åringen skal likevel ha takket nei til å opptre på gallaen.

PRIVAT: Beyoncé er kjent for å være privat av seg, men i anledning nyttårsaften delte hun bilder av tvillingene sine. Video: Beyoncé Vis mer

«Valgte ikke å opptre»

Før årets utdeling har Grammy blitt møtt med heftig kritikk fra flere artister for ikke å være inkluderende, i tillegg til at flere reagerer på manglende innsyn i nomineringsprosessen. Én av dem som har vært kritiske er rapperen The Weeknd, som tidligere denne uka ga uttrykk for at han skulle boikotte gallaen for all framtid.

Bråket har også ført til at arrangøren har kjempet i motvind rundt hvilke artister som skal opptre på den store kvelden. Og ifølge produsent, Ben Winston, var det Beyoncé selv som «valgte ikke å opptre».

BOIKOTT: The Weeknd har sagt at han boikotter Grammy for all framtid. Foto: Rob Grabowski / Invision / AP
BOIKOTT: The Weeknd har sagt at han boikotter Grammy for all framtid. Foto: Rob Grabowski / Invision / AP Vis mer

Ifølge nettstedet NME skulle 39-åringen opprinnelig fremføre låta «Savage», som hun også er nominert til pris for.

- Det er uheldig. Vi skulle virkelig ønske at vi kunne hatt henne på scenen, sier Winston til Los Angeles Times.

Ytterligere én takket nei

På spørsmål om seerne kommer til å synes det er merkelig at artisten med flest nominasjoner ikke skal opptre, svarer Winston følgende:

- Kanskje de gjør det.

Produsenten foteller videre til avisen at ytterligere én stor kvinnelig artist har takket nei. Årsaken skal ha vært at hun «ble fornærmet for tre år siden og fortsatt er irritert over det».

Rihanna opptrer, Kanye West holder en tirade mot blant annet Taylor Swift fra scenen, Beyonce opptrer og mottar åtte priser, Britney Spears opptrer. Video licensed from NTB Scanpix Vis mer

Men det er likevel ikke helt krise for arrangøren. Under gallaen skal nemlig artister som blant andre Billie Eilish, Harry Styles, Doja Cat, Dua Lipa, Taylor Swift, Post Malone og Coldplay-vokalist Chris Martin vise seg fram.

Grammy-utdelingen starter etter planen klokka 1 natt til mandag norsk tid.

Beyoncé Knowles Carter valgte også i fjor å droppe Grammy-utdelingen.

LES OGSÅ: Sjeldent bilde vekker oppsikt

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer