<strong>FYLLEKJØRTE IKKE:</strong> Politiet har gått tilbake på at Stella Mwangi fyllekjørte i Oslo 29. september i fjor. De vil imidlertid dømme henne forulemping av politiet og for å ha drukket etter en trafikkhendelse, og mener hun burde forstått at det kunne bli politietterforskning. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
FYLLEKJØRTE IKKE: Politiet har gått tilbake på at Stella Mwangi fyllekjørte i Oslo 29. september i fjor. De vil imidlertid dømme henne forulemping av politiet og for å ha drukket etter en trafikkhendelse, og mener hun burde forstått at det kunne bli politietterforskning. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

Stella Mwangi i tingretten for fyllekjøring

Dropper fyllekjørings­tiltale mot Stella Mwangi

Påtalemyndigheten vil heller dømme artisten for å ha drukket etter ulykke og for forulemping av polititjenestemann.

Publisert
Sist oppdatert

Artist Stella Mwangi var tiltalt for brudd på Veitrafikkloven § 31 første ledd for å ha ført en motorvogn da hun var påvirket av alkohol.

Mwangi har nektet for å ha kjørt med promille, og i aktoratets sluttprosedyre i dag ble det klart at politiet ikke vil dømme henne for fyllekjøring.

Aktor Marita Hagen ber i retten likevel om 24 dagers betinget fengsel med to års prøvetid for å ha drukket etter ulykke og forulemping av offentlig tjenestemann.

Politiet mener også Mwangi må betale en bot på 29 000 kroner og miste førerkortet i 12 måneder.

- Rimelig og fornuftig tvil

Politiet mente opprinnelig Mwangi hadde promille og kolliderte med en eller flere biler i Nils Ankers vei i Oslo med sin Mercedes A-klasse. Omkring to timer etter at dette skjedde, viste en blodprøve av Mwangi en promille på 2,22.

Mwangi sier at hun drakk en halv flaske Jack Daniel's utblandet i cola på et toalett på en neglesalong og deretter øl etter hendelsen, som skjedde rundt 13.30 fredag 29. september. Nesten halvannen time etter de angivelige kollisjonene, ble Mwangi pågrepet da hun kom tilbake til den parkerte bilen sin.

Vis mer Vis mer Vis mer

- Hun har forklart at hun drakk en halv flaske whisky og øl etter kjøringen. Vi har ikke noe sakkyndigrapport om at hun ikke kan ha opparbeidet 2,2 i promille på denne tida. Det kan ikke utelukkes og det skapes rimelig og fornuftig tvil om tiltalte var påvirket, sier aktor Marita Hagen i sin prosedyre.

Mwangi sier hun ble konfrontert med at hun hadde kollidert på stedet, men det er likevel ikke bevist materielle skader.

- Hun sier hun inntok alkohol etter å ha blitt konfrontert med at hun hadde krasjet. Tiltalte har forklart at hun ble satt ut, og at det var grunnen til at hun drakk på badet og fordi hun skulle ut senere, sier Hagen.

Tilleggstiltale

Politiet mener imidlertid Mwangi må ha forstått at det kunne bli etterforskning av hendelsen i Nils Ankers vei.

- Basert på vitneuttalelse her i dag må tiltalte ha forstått at det kunne bli etterforskning, sier hun.

De vil dømme henne etter en tilleggstiltale utskrevet 16. mai som basert på Veitrafikkloven § 22, femte ledd om at «Fører av motorvogn må ikke nyte alkohol eller ta annet berusende eller bedøvende middel i de første seks timene etter at han er ferdig med kjøringen, når han forstår at det kan bli politietterforskning på grunn av kjøringen eller utviser grov uaktsomhet i så måte.»

Påtalemyndigheten vil også dømme Mwangi for forulemping av polititjenestemann.

- Politiet har tatt feil

- Politiet har tatt feil i hele denne saken. De har hatt feil utgangspunkt, sier forsvarer Silje Elisabeth Steenvaag i sin sluttprosedyre.

- Etterforskningen viste at det fantes toalett på stedet. Det var ikke løgn det Stella sa, sier Steenvaag.

- Det er fullt ut klart at Stella har ikke kjørt med alkohol i blodet, sier Steenvaag, som ber om at Mwangi frikjennes for alle punkter.

Hun sier at dersom Mwangi blir dømt for forulemping av tjenestemenn, bør hun få en meget lav bor.

- Grunnlaget har bortfalt at hun ikke har var beruset da hun kjørte. Det er heller ingen bevis på materielle skader, sier hun.

Saken ble først publisert på Dagbladet.no.

LES OGSÅ: - Alle lurte på hva som kom til å skje videre

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer