Idrettsgallaen:

Dropper feiringen

Karsten Warholm vant gjev pris under årets Idrettsgalla.

SEIERSHERRE: Friidrettsstjerne Karsten Warholm har vunnet så å si alt som er å vinne. I kveld vant han enda en pris. Foto: Heiko Junge / NTB
SEIERSHERRE: Friidrettsstjerne Karsten Warholm har vunnet så å si alt som er å vinne. I kveld vant han enda en pris. Foto: Heiko Junge / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Endelig er det duket for årets Idrettsgalla, og nå er det hele to år siden vi sist hyllet nordmenns idrettsprestasjoner. Idrettsgallaen 2022 ledes av sportsjournalist Carina Olset og komiker Yousef Hadaoui.

I fjor ble prisutdelingen nemlig avlyst, på grunnlag av lite konkurransegrunnlag. Selv om pandemien har satt sitt preg både på fjoråret og også Idrettsgallaen 2022, er det på tide å ta et tilbakeblikk på idrettsåret 2021.

STILIG: Hekkeløper Karsten Warholm kom stilig kledd under årets Idrettsgalla, og antrekket er inspirert av en kjent filmkarakter. Reporter: Marte Nyløkken Helseth. Vis mer

Blant prisene som deles ut har vi Årets kvinnelige utøver, Årets mannlige utøver, Årets kvinnelige parautøver og Utøvernes pris.

Gjev pris

På listen over nominerte til Årets mannlige utøvere finner vi flere store idrettsstjerner, men i kveld er det friidrettsutøver Karsten Warhold som er den største.

I 2021 har han blant annet satt ny verdensrekord på 400 meter hekk, slo sin egen rekord og satte dermed ny olympisk rekord på samme øvelse og ble den første nordmannen noensinne til å bli kåret til Årets mannlige friidrettsutøver i verden av Det internasjonale friidrettsforbundet.

- Må sende varme tanker til juryen fordi det var nok ikke lett å bestemme seg i år, men jeg er takknemlig for at jeg sitter igjen med den.

- Så lenge man er kreativ og er motivert og har de rette folka rundt seg, så kan man klare det meste.

- Ekstremt sterkt

Til Se og Hør forteller prisvinneren at det er stor stas å stå igjen som vinner av akkurat denne prisen.

- Det er sjeldent det har vært så hard konkurranse som i år, så denne rager høyt! Det har vært et ekstremt sterkt år for norsk idrett, understreker han.

KREFTSJOKK: Da Karsten Warholm løp seg inn i de norske hjertene med VM-gull i London i 2017, hadde kjæresten Oda Djupvik nettopp fullført sin siste kreftbehandling. Det kommer frem i NRK-serien «Karsten og Leif». Foto: NTB Scanpix Vis mer

Men resultater som Warholm har i bagasjen kommer ikke av seg selv, og bak ligger det knallhard jobbing. Dermed blir det lite rom for en stor feiring.

- Det blir nok ikke mye feiring. Jeg kom hit med Leif så det blir nok at vi kjører hjem igjen og så er det tilbake på jobb i morgen.

ROSA DRESS: Karsten Warholm i James Bond-inspirert dress. Her med trener Leif Olav Alnes. Foto: Heiko Junge / NTB
ROSA DRESS: Karsten Warholm i James Bond-inspirert dress. Her med trener Leif Olav Alnes. Foto: Heiko Junge / NTB Vis mer

Warholm stilte moteriktig og fresh i en rosa dress for anledningen. Til Se og Hør kan han røpe at han har hentet inspirasjon fra ingen ringere enn James Bond:

- Jeg så Daniel Craig ha den på seg på en premiere, og da tenkte jeg at en sånn dress kunne jeg også tenke meg.

ÅPNER OPP: Karsten Warholm åpner om kjæresten på «Kåss til kvelds». Video: NRK Vis mer

- Ganske spesielt

En rekke andre store, norske idrettsprofiler er også nominert til pris, deriblant Birgit Skarstein, Maren Lundby, Erling Braut Haaland, Jakob Ingebrigtsen, Johannes Høsflot Klæbo og Therese Johaug..

Prisen for Årets kvinnelige parautøver tildeles ingen ringere enn Birgit Skarstein. I fjor rodde hun seg til toppen av pallen og gullmedlaje i Paralympics i Tokyo.

VANT: Birgit Skarstein vant prisen Årets kvinnelige parautøver. Foto: Heiko Junge / NTB
VANT: Birgit Skarstein vant prisen Årets kvinnelige parautøver. Foto: Heiko Junge / NTB Vis mer

- Det var ganske spesielt å være i Tokio i høst, fordi det var ganske nøyaktig tolv år sden jeg våknet å ikke kunne bruke beina mer. Det har vært en lang reise med oppturer og nedturer, og en av de tingene som har vært litt tøft er at jeg måtte bli kjent med meg selv på nytt på et vis. (...) For meg var gullet i Tokyo en måte å se på det man kan og det man har, sier Skarstein fra scenen, og roser roteamet sitt.

SVARER: Birgit Skarstein svarer på Maskorama-ryktene under Skal vi danse-finalen 13. november 2021. Video: Thea Hope. Reporter: Kine Falch Vis mer

Takket forloveden

Når det kommer til Utøvernes pris er det en pris som henger høyt oppe. Der er det nemlig toppidrettsutøverne nominerer og stemmer selv. Den prisen er det imidlertid 21 år gamle Jakob Ingebrigtsen som stikker av med.

Ingebrigtsen har hatt et helt vilt år på friidrettsbanen, og i OL i Tokyo ble han olympisk mester på 1500 meter. I tillegg satte han ny olympisk rekord. 21-åringen er imidlertid ikke tilstede for å motta prisen da han befinner seg i Spania på høydetrening.

I takketalen takker han far og trener Gjert, og ikke minst brødrene Henrik og Filip.

- Og så må jeg takke forloveden min Elisabeth, som er min viktigste støttespiller i livet.

KJÆRLIGHET: Jakob Ingebrigtsen gjester Lindmo sammen med kjæresten Elisabeth. Der snakker de blant annet om hvordan de ble sammen. Video: NRK / Rødt Kort. Vis mer

Takket kjæresten

Flere store navn har vært nominert til Årets kvinnelige utøver, men til slutt er det Therese Johaug som står igjen som vinner av prisen. I VM i Oberstdorf sanket hun inn hele fire førsteplasser, og tok dermed gull i alle rennene hun gikk. Johaug er heller ikke tilstede for å ta imot prisen.

- Veldig overraskende!, utbryter Johaug fra sin digitale tale.

Hun har en lang liste med folk å takke, deriblant en som står henne spesielt nær.

- Sist men ikke minst må jeg takke Nils Jakob, kjæresten min.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer