Prins William og prins Harry:

Dronningtittelen: - Skaper splid

At dronning Elizabeth har uttalt seg om hertuginne Camillas dronningtittel skal ha skapt splid.

OVERRUMPLET: Brødrene skal ha blitt overrasket over bestemorens uttalelse om hertuginne Camillas mulige tittel. Foto: AFP/NTB
OVERRUMPLET: Brødrene skal ha blitt overrasket over bestemorens uttalelse om hertuginne Camillas mulige tittel. Foto: AFP/NTB Vis mer
Publisert

Tidligere denne måneden ble det kjent at dronning Elizabeth (95) ønsker at hertuginne Camilla (74) skal bli stilt med dronninggemal når prins Charles (73) tar over som konge. Det meldte Reuters.

Dronning Elizabeth har sittet på tronen helt siden 1952 og var bare 25 år gammel da hun ble kronet. Nå er det med andre ord så mye som 70 år siden den helt spesielle kroningsdagen.

Dronning Elizabeth er verdens lengst regjerende monark, og etter henne er det prins Charles som er neste i rekken til å ta over tronen. Prins Charles har allerede ventet i en årrekke på å ta over etter sin mor, og han vet fremdeles lite om når det faktisk blir hans tur.

FANGET PÅ KAMERA: Denne kommentaren fra Dronning Elizabeth skapte stor oppmerksomhet. Foto: PA Media. Reporter: Jostein Sletten / Dagbladet TV Vis mer

Den nå 73 år gamle prinsen har siden 2005 levd lykkelig sammen med hertuginne Camilla, og det har vært både spekulasjoner og forventninger knyttet til hvilken tittel hun vil få den dagen ektemannen overtar tronen.

Derfor var det mange som satte pris på at dronning Elizabeth endelig kom med sin mening om Camillas tittel.

I en melding som markerte 70-årsjubileet for dronningens regjeringstid, uttalte hun at det var hennes oppriktige ønske at Camilla skulle ha dronningtittel.

Nå hevder kilder at dette skal ha kommet brått på prins William (39) og prins Harry (37).

OVERRASKER: I den første episoden av prins Harry og hertuginne Meghans podkast fikk man høre noe helt uventet på slutten. Video: AP/ NTB SCANPIX Vis mer

US Weekly skriver at forfatteren Christopher Andersen har adressert nye problemer som fører til splittelse mellom prins William og prins Harry - og de andre familiemedlemmene.

- Det handler om hvor vidt de kan komme seg over denne dårlige følelsen. Når, selvsagt, dronning Elizabeths helse og andre hensyn er der. Jeg tror ikke det hjalp at dronningen annonserte at hertuginne Camilla vil bli dronninggemal og det er et annet problem, uttaler Andersen til nettstedet i forbindelse med en lansering for boken han har skrevet om William, Kate, Harry og Meghan.

Forfatteren hevder at avgjørelsen skaper splid i den britiske kongefamilien:

- Jeg kan fortelle deg her og nå at guttene ble fullstendig overrumplet av dette, sier han til US Weekly.

LES OGSÅ: - Avslører veskens hemmelige tegn

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer