Dronninger av Middelhavet

De to dronningene av Middelhavet går aldri av moten, men - hvilken øy er den beste?

FAMILIEVENNLIG: Stranden i Lindos på Rhodos er familievennlig, men her blir det veldig varmt i høysesongen. Hopp i havet så ofte du kan!
FAMILIEVENNLIG: Stranden i Lindos på Rhodos er familievennlig, men her blir det veldig varmt i høysesongen. Hopp i havet så ofte du kan! Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
RHODOS

Strender 5

Det er tett i tett med strender rundt hele øya, men det er på østkysten du finner de beste. På vestkysten blåser det til dels hardt, så her er det gode forhold for surferne. Kvaliteten på strendene varierer fra den fineste sand til forskjellige typer rullestein. Det er sjelden problematisk å finne sin egen, "private" strand.


Tilgjengelighet 6


Alle charterselskapene har flust med tilbud til Rhodos. I tillegg flyr Norwegian direkte, hver lørdag fra mai til oktober, i tillegg til mandager i høysesongen.


Mat 4


Gresk mat er undervurdert, og tilbudet av restauranter på Rhodos er enormt. Alt er nok ikke like bra, men når du først velger riktig kan det bli svært hyggelig. Rhodos byr på et rikt utvalg av både sjømat og kjøtt.Klima 5

Det blåser ganske mye på Rhodos, og det hjelper godt i den verste varmen. I juli og august kan det bli opp mot 40 grader, og da er selv det minste vindpust velkomment. Og sjøen er deilig avkjølende.


Shopping 6


Rhodos by er stappfull av butikker, i alle prisklasser. I tillegg til de mange moteforretningene, kan du handle kunsthåndverk, olivenprodukter, pels og alt mulig av dingeldangel og suvenirer. Smykker er populært, og i særdeleshet gull. Til å være et såpass turistifisert sted, er mange av butikkene i Rhodos by forbausende fine.


Idyll 4


Det er fremdeles mange øde steder på Rhodos, men store deler av øya er godt utbygd, og det er ikke nødvendigvis så pent overalt. Men idyllen er der - og du kan fremdeles finne private små bukter og strender. Øya er forholdsvis frodig. Selv Rhodos by har mye fint å vise til, ikke minst den stemningsfulle gamlebyen.


Familievennlighet 5


Rhodos passer for alle, men selve Rhodos by er nok ikke så godt tilrettelagt for de minste barna. Likevel er Rhodos et fint sted for småbarnsfamilier, og spesielt den lille byen Faliraki, en halv times kjøring unna Rhodos by.


Prisnivå 4


Midt på treet. Rhodos, som Hellas for øvrig, er ikke et spesielt dyrt reisemål, men heller ikke billigst i klassen. Men du får en enkel treretters middag med vin og kaffe for 200 kroner.
MALLORCA


Strender 6Testens største overraskelse! Denne øya må ha noen av Middelhavets flotteste strender. Det er langgrunt med sand som på Mauritius, og vann nesten like klart som i Kroatia. Sanden er så finkornet og hvit at du ikke brenner deg selv på de varmeste dagene.


Tilgjengelighet 6


"Alle" flyr til Mallorca, og på grunn av Palmas nye status som langweekend-destinasjon, er sesongen vesentlig utvidet i begge ender. Mallorca er nå nesten et helårsreisemål. Det eneste som eventuelt måtte begrense tilgjengeligheten, er øyas popularitet. Allerede tidlig foran denne sesongen meldte mange operatører om smekkfulle fly.


Mat 5


Spansk mat, med tapas i sentrum, er godt. Men ønsker du et mer internasjonalt kjøkken, har du også mye å velge i. Mallorca er Europas eldste rendyrkede turistdestinasjon, og har hatt lang tid på å tilpasse sitt kjøkken etter de besøkendes ønsker, dog uten å fjerne særpreget.


Klima 5


Klimamessig er de to øyene ganske like, selv om Mallorca er noe "jevnere" enn Rhodos. Det blåser også noe mindre på Mallorca. Dagtemperaturene overstiger iblant 30 grader i høysesong, men som regel er det behagelig varmt. Vannet kjøler godt, og holder jevnt cirka 23 grader i høysesong.


Shopping 6


Hovedstaden Palma er etter hvert blitt en fullverdig shoppingby. Her finner du alt et sultent shoppinghjerte måtte begjære, ispedd trendy kaféliv. Spansk design er gunstig prismessig, så både når det gjelder klær og interiør kan du gjøre skikkelige kupp her.


Idyll 4


Øya har mange skjulte perler, og spesielt nordøstkysten har mye spennende og vakkert å by på. Formentor på nordspissen og fjellbyene Fornalutx og Deia er blant høydepunktene. Men det krever som oftest utflukt i leiebil for å oppleve disse. Gamlebyen i Alcudia er også veldig sjarmerende, og er for de fleste turister mer tilgjengelig.


Familievennlighet 6

Dette er alle barnefamiliers paradis. På de største turiststedene er alt tilrettelagt for at både foreldre og barn skal kunne ha en avslappende og opplevelsesrik ferie. Det virker også som hotellenes og restaurantenes betjening har grunnfag i pedagogikk.


Prisnivå 2


Mallorca er den klart dyreste av de to. Både reisen hit og hva du må betale under oppholdet, gjør en uke her til en relativt kostbar affære. Øyas popularitet blant Europas jetsettere har nok gjort sitt til dette. Litt billigere enn Norge, men ikke mye.


 


 KONKLUSJON


Vi kårer Mallorca til en knepen vinner, spesielt på grunn av de fantastiske strendene, og fordi vi oppfatter maten som mer spennende og variert.


Prisnivået er til gjengjeld langt mer forbrukervennlig på Rhodos, så ta det med i betrakning når du bestiller tur..

 


 

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer