Dronning Elizabeth:

Dronningens julebilde: Søt detalj

Denne jula er dronningens første uten den avdøde ektemannen, prins Philip.

JUL PÅ SLOTTET: Dronningens offisielle julebilde.Foto: VICTORIA JONES/AFP/NTB
JUL PÅ SLOTTET: Dronningens offisielle julebilde.Foto: VICTORIA JONES/AFP/NTB Vis mer
Publisert

I år blir en spesiell jul for britenes Dronning Elizabeth (95). Det blir nemlig hennes første jul uten ektemannen, prins Philip som døde i april, 99 år gammel. De var gift i over 70 år, og monarken mistet dermed en nær venn og en lojal støttespiller.

I anledning jula har det kommet et nytt bilde fra Buckingham Palace av dronningen, ikledd finstasen. Det melder Sky News. Bildet er tatt i forbindelse med en innspilling fra forrige uke, med 95-åringen sittende ved en pult i Det Hvite Tegnerommet på Windsorslottet.

PÅ PULTEN: Det er dette bildet dronninen har på pulten. Legg merke til brosjen. Foto: Fiona Hanson/Pa photos/NTB
PÅ PULTEN: Det er dette bildet dronninen har på pulten. Legg merke til brosjen. Foto: Fiona Hanson/Pa photos/NTB Vis mer

Den avdøde prinsen og ektemannen får likevel en plass på bildet. For på pulten står det et bilde av dronningen og prins Philip. Bildet er tatt i 2007 i Broadlands, i et av prinsens onkel, Lord Mountbattens, flere hjem. Det er også samme stedet de tilbrakte mye av bryllupsreisen sin i 1947.

NYGIFT: Unge dronning Elizabeth og prins Philip under bryllupsreisen i 1947. På dronningens jakke ser vi samme brosje. Foto: AFP/NTB
NYGIFT: Unge dronning Elizabeth og prins Philip under bryllupsreisen i 1947. På dronningens jakke ser vi samme brosje. Foto: AFP/NTB Vis mer

Blir på Windsor

Bildet ble tatt for å markere diamantbryllupet deres, og for å gjenskape et bilde som ble tatt på bryllupsreisen.

På bildet fra Buckingham Palace har dronningen til og med på seg den samme brosjen som på bildene fra 1947 og 2007.

Det er ennå ikke offentliggjort hva dronningen vil si under den årlige juletalen, men ordene er alltid valgt ut av dronningen selv med hjelp av hennes private sekretærer.

BEGRAVELSE: Dronning Elizabeth satt alene da hun tok et siste farvel med ektemannen sin gjennom 73 år, prins Philip. Nå rører bildet en hel verden. Foto: AP Vis mer

På mandag informerte slottet om at dronningen ikke vil feire jul på Sandringham, som har vært en tradisjon i alle år. I år feires julen på Windsor. Det blir hennes andre år på Windsor i julen. I fjor feiret hun med prins Philip og ansatte.

Prins Charles og hertuginnen av Cornwall, Camilla Parker-Bowles vil være sammen med dronningen 1.juledag.

LES OGSÅ: «Tre nøtter til Askepott:» Dette visste du ikke om juleklassikeren

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer