Dronning Elizabeth:

- Dronningens forskjellsbehandling får Harry til å se rødt

Ny avgjørelse skaper splid i familien.

SMYKKEKRIG: Dronning Elizabeths nye avgjørelse skal være lite populær innad i kongefamilien. Foto: NTB Scanpix
SMYKKEKRIG: Dronning Elizabeths nye avgjørelse skal være lite populær innad i kongefamilien. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Ifølge flere britiske medier, deriblant The Sun skal det ha oppstått dårlig stemning i den britiske kongefamilien den siste tiden. Tabloidavisen skriver at dronning Elizabeth (92) nå forskjellsbehandler de to hertuginnene, hertuginne Kate (37) og hertuginne Meghan (37), som er gift med henholdsvis prins William (36) og prins Harry (34).

Det har i lengre tid blitt spekulert heftig på om forholdet mellom de to brødrene og konene deres er iskaldt, og nå ser det ut til at den dårlige stemningen har nådd nye høyder.

Ifølge The Sun skal dronningen nemlig ha besluttet at Meghan ikke får bruke smykker som har blitt kjente fordi prinsesse Diana har brukt dem. De har imidlertid hertuginne Kate fri tilgang på - noe som ikke er særlig populært hos prins Harry.

UTTALTE SEG OM GRAVIDITETEN: Under et besøk på universitetet i Leicester onsdag, åpnet hertuginne Kate opp om hva hun tenker om hertuginne Meghans graviditet. Video: @march1994bieber via Storyful Vis mer

Overraskende situasjon

Dronningen skal ha gjort prins William oppmerksom på avgjørelsen sin, noe som har sørget for en lengre avstand mellom de to brødrene, som tidligere har stått hverandre svært nær.

Kilder nær den britiske kongefamilien hevder at dronning Elizabeth er lite imponert over oppførselen til Meghan og at hun derfor ikke har «fortjent» de dyre smykkene.

- Dette er en overraskende situasjon som har foregått bak kulissene de siste månedene og forårsaket spenningen, spesielt for Harry, sier kilden og legger til at det er opp til dronningen hvilke smykker hun låner ut og til hvem.

- For å være helt ærlig, så var ikke dronningen imponert over Meghans krav, spesielt som nytt medlem av familien, sier kilden videre.

Det skal blant annet være grunnen til at Buckingham Palace har bestemt at ikke alle smykkene fra dronningens samling vil bli lånt ut til den forholdsvis ferske hertuginnen. Deler av samlingen gjelder også smykker som prinsesse Diana brukte i sin tid.

Saken fortsetter nedenfor.

HEDRET SVIGERMOR: I forbindelse med bryllupsfesten bar Meghan denne nydelige ringen med turkis sten. Ifølge Harper's Baazar var ringen fra avdøde prinsesse Diana. Foto: NTB Scanpix
HEDRET SVIGERMOR: I forbindelse med bryllupsfesten bar Meghan denne nydelige ringen med turkis sten. Ifølge Harper's Baazar var ringen fra avdøde prinsesse Diana. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Dronningen liker derimot Meghan personlig, men dette handler om hierarkiet, hevder kilden.

Med dette skal dronningen forsøke å påpeke at det er viktig å både oppføre seg, følge regler og opprettholde riktig orden i familien.

- Selv om Meghan er en av de mest populære kvinnene i verden, er hun lavere i rang enn Kate.

Tiara-nekt

Det hele skal ha startet i fjor i forbindelse med hertugbryllupet. Spenningen rundt bryllupet eskalerte da dronning Elizabeth nektet Meghan å selv velge hvilken tiara hun skulle bruke på bryllupsdagen.

Dette skal ha vært en av flere heftige diskusjoner som oppstod i kjølvannet av bryllupet, og skal også ha bidratt til at prins Harry angivelig skal ha skreket til personalet: «Hva Meghan vil ha, får hun!»

Dette er imidlertid ikke første gang dronningen har satt en stopper for Meghan og prins Harry.

HYLLEST: Forlovelsesringen til hertuginne Meghan er en hyllest til prinsesse Diana. To av stenene i ringene tilhørte en gang den avdøde prinsessen. Foto: NTB Scanpix
HYLLEST: Forlovelsesringen til hertuginne Meghan er en hyllest til prinsesse Diana. To av stenene i ringene tilhørte en gang den avdøde prinsessen. Foto: NTB Scanpix Vis mer

I en uttalelse fra Kensington Palace nylig, ble det kunngjort at de to prinsene, Harry og William, offisielt vil få hvert sitt apparat i ryggen. De har de siste årene delt kontor og ansatte på Kensington Palace, men vil om kort tid representere hvert sitt hushold, ifølge People.

- Denne planlagte flyttingen vil sørge for at permanente støtteordninger for hertugen og hertuginnens arbeid er på plass så snart de starter familielivet og flytter til sin offisielle residens på Frogmore Cottage, het det i uttalelsen fra Kensington Palace.

Prins Harrys private kontor, som til nå har vært på Kensington Palace, vil også bli flyttet, og hertugparet får sitt eget kommunikasjonsteam. Frem til alt er på plass i Harry og Meghans team, vil Kensington Palace hjelpe til der det trengs.

Saken fortsetter nedenfor.

Dronningen bestemmer

Selv om Meghan og Harry er på flyttefot, har de likevel ikke fått det helt som de ønsket - noe den 92 år gamle britiske monarken har sørget for.

Selv om Meghan og Harry nå skal flytte og får sitt eget apparat i ryggen, får de langt fra total frihet fra resten av det britiske hoffet. Ifølge The Sun skal Meghan og Harry ha jobbet svært hardt for å få et totalt uavhengig apparat med egen råderett, men det skal dronning Elizabeth og sønnen prins Charles (70) ha sagt blankt nei til.

Dermed kommer dronningen og kontoret på Buckingham Palace fortsatt til å legge seg opp i Meghan og Harrys gjøren og laden.

- De ønsket at husholdningen deres skulle være fullstending uavhengig av Buckingham Palace, men fikk avslag. Der er en institutusjonell struktur som ikke tillater den slags uavhengighet. Det er bra å ha Sussex under Buckingham Palace, slik at de ikke bare kan gjøre som de vil, sa en rojal kilde til tabloidavisen.

Det er Sara Latham, som jobbet som rådgiver under Hillary Clintons (71) presidentkampanje i 2016, som har fått jobben som parets kommunikasjonssjef.

Avgjørelsen om å lage sin egen husholdning er godkjent av dronning Elizabeth , og får også støtte av prins Harrys far, prins Charles - selv om de altså skal ha satt visse begrensninger. Husholdningen vil være oppe å gå i løpet av våren, skrev People.

STRÅLTE: Hertuginne Kate og prins William var fornøyde med besøket sitt så langt, og Kate så frem til en dag med mer utendørsaktiviteter. Video: Kine Falch / Reporter: Henriette Eilertsen Vis mer

LES OGSÅ: - Det er et tegn på absolutt styrke

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer