Dronning Letizia:

Dronningen i sorg

Spanias dronning Letizia har mistet et kjært familiemedlem.

SØRGER: Spanias dronning er i sorg etter tapet av et nært medlem av familien. Foto: NTB
SØRGER: Spanias dronning er i sorg etter tapet av et nært medlem av familien. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Spanias dronning Letizia (48) er i sorg etter å ha mistet et kjært familiemedlem. Hennes farmor Menchu Álvarez del Valle gikk bort 27. juli - 93 år gammel, skriver flere spanske medier.

Det spanske magasinet Semana Magazine meldte om dødsfallet først. Landets største avis El Pais har også omtalt sorgen som nå har rammet det spanske kongehuset.

Menchu Álvarez del Valle var en kjent og høyt respektert radiojournalist i Spania i mange år, og hadde et nært forhold til barnebarnet Letizia. Dronninga fulgte i bestemoras fotspor, og jobbet selv som journalist før hun giftet seg med kong Felipe (53) i 2004.

Dronning Letizias farmor ble belønnet med flere priser for sitt journalistiske virke. Hun jobbet ved ulike radiostasjoner gjennom karrieren, blant annet i den nasjonale radioen. På 1980-tallet var hun også en svipptur innom tv, før hun pensjonerte seg som 62-åring i 1990.

DØD: Dronning Letizias farmor ble 93 år gammel. Foto: Zuma Press / Europa press / NTB
DØD: Dronning Letizias farmor ble 93 år gammel. Foto: Zuma Press / Europa press / NTB Vis mer
KONGEFAMILIEN: Menchu Álvarez del Valle sammen med den spanske kongefamilien. Foto: Zuma Press / Europa press / NTB
KONGEFAMILIEN: Menchu Álvarez del Valle sammen med den spanske kongefamilien. Foto: Zuma Press / Europa press / NTB Vis mer

Nært forhold

De siste årene tilbrakte hun i den lille kommunen Ribadesella og i Marbella på solkysten. Hun giftet seg med José Luis Ortiz Velasco i 1949, som gikk bort i 2005. De fikk tre barn sammen, deriblant dronning Letizias far, Jesús Ortiz Álvarez.

Menchu Álvarez del Valle ble født i byen Santander i 1928. Hun flyttet imidlertid i ung alder til Oviedo. Hun var en selvskreven gjest da barnebarnet giftet seg med daværende kronprins Felipe i 2004. 93-åringen hadde også et nært forhold til oldebarna kronprinsesse Leonor (15) og prinsesse Sofia (14).

Dronning Letizia eller det spanske kongehuset har foreløpig ikke uttalt seg om dødsfallet.

Det gikk litt i krøll på «Today show Australia» da de snakket om de kongelige: Video: Nine Network Vis mer

LES OGSÅ: Røper diagnose:–Et sjokk

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer