SØRGET OVER KUNSTNERVENNEN: Dronning Sonja var tilstede i Oslo Domkirke for å minnes Frans Widerberg. Foto: Andreas Fadum, Se og Hør
SØRGET OVER KUNSTNERVENNEN: Dronning Sonja var tilstede i Oslo Domkirke for å minnes Frans Widerberg. Foto: Andreas Fadum, Se og HørVis mer

Frans Widerberg:

Dronning Sonja sørget over sin kunstnervenn

Kunsteren Frans Widerberg ble bisatt fredag.

(Seoghør.no): Dronning Sonja var blant de fremmøtte, da den kjente kunstneren Frans Widerberg fredag ble bisatt i Oslo Domkirke.

Tilstede var også Frans' sønn Nico Widerberg, som snakket varmt om sin far i kirken.

- Du har alltid vært opptatt av himmelen og stjernene. Hver dag så du opp mot himmelen og speidet etter ufoer. Vi vet jo at det er noe der ute. En energi. Nå er du forent med denne energien, sa han.

I SORG: Det var mange som hadde sendt blomsterkranser for å hedre minnet til den kjente kunstneren. Foto: Andreas Fadum, Se og Hør.
I SORG: Det var mange som hadde sendt blomsterkranser for å hedre minnet til den kjente kunstneren. Foto: Andreas Fadum, Se og Hør. Vis mer

Kunsteren etterlot seg sønnene Nicolaus Magnus og Thomas, som han fikk med kona Aasa Brækka. De giftet seg i 1960.

De to sønnene har begge har gått i sin fars fotspor. Mens Nicolaus er grafiker og billedhogger, er Thomas fotograf og komponist.

I fjor åpnet Widerberg og de to sønnene en utstilling sammen i Bærum Kunstforening, skriver NRK.

SNAKKET I KIRKEN:  Nico Widerberg holdt minneord over sin far. Foto: Andreas Fadum, Se og Hør.
SNAKKET I KIRKEN:  Nico Widerberg holdt minneord over sin far. Foto: Andreas Fadum, Se og Hør. Vis mer

Widerberg var kjent for sine særegne malerier, der han som regel brukte primærfargene rødt, gult og blått.

Ulike teknikker

Widerberg ble født i Oslo 8. april 1934. Han hadde sin kunstneriske utdannelse blant annet fra atelieret til Birger Moss Johansen, Statens Håndverks og Kunstindustriskole og Statens Kunstakademi.

GIKK BORT: Frans Widerberg ble 82 år gammel. Foto: NTB Scanpix
GIKK BORT: Frans Widerberg ble 82 år gammel. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Widerbergs grafiske aktivitet varierte fra år til år. I 1991 laget han kun ti grafiske blad, mens han i 1994 laget nærmere 80. Han vekslet mellom ulike teknikker som litografi, radering og tresnitt, samt noen silketrykk og tresnitt.

I tillegg til de grafiske bladene arbeidet han stadig med maleri og akvarell, samt andre materialer som keramikk, glass og tegning.

LES OGSÅ: Knut Borge ble bisatt i Bærum