Kongefamilien:

Dronning Sonja droppet gudstjeneste på grunn av sykdom

Sonja ble hjemme med forkjølelse. 

DRONNINGEN MANGLET: Kronprins Haakon, kronprinsesse Mette-Marit og deres barn, Ingrid Alexandra og Sverre Magnus, ankom sammen Holmenkollen sammen med kong Harald. Foto: NTB scanpix
DRONNINGEN MANGLET: Kronprins Haakon, kronprinsesse Mette-Marit og deres barn, Ingrid Alexandra og Sverre Magnus, ankom sammen Holmenkollen sammen med kong Harald. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: Tradisjonen tro møtte kongefamilien opp til gudstjeneste i Holmenkollen kapell 1. juledag.

Sammen med kong Harald (79) ankom kronprins Haakon (43), kronprinsesse Mette-Marit (43) og deres to barn, Ingrid Alexandra (12) og Sverre Magnus (11).

Det var imidlertid én person som manglet, nemlig dronning Sonja (79).

Årsaken skal være at hun har pådratt seg en forkjølelse.

- Like før kongefamilien ankom Holmenkollen kapell, fikk vi beskjed fra Slottet om at dronning Sonja ikke ville delta på grunn av forkjølelse. Det var derfor kronprinsesse Mette-Marit som kom i bilen sammen med sin svigerfar kong Harald. Mens kronprins Haakon og parets to yngste barn, prinsesse Ingrid Alexandra og prins Sverre Magnus, kom i bilen bak, sier Se og Hørs kongeekspert Caroline Vagle.

Ble innlagt på sykehus

Nyheten om dronningens helse kommer dagen etter at det ble kjent at dronning Silvia (73) ble innlagt på sykehus etter å ha blitt rammet av svimmelhet.

Hun ble kjørt til Karolinska universitetssykehus i Solna den 23. desember - under sin egen bursdagsfeiring.

Det svenske hoffets informasjonssjef, Margareta Thorgren, informerte om at dronningen har vært forkjølet, og at var på sykehuset for observasjon.

Søndag formiddag ble hun skrevet ut.

- Dronningen har forlatt Danderyds sykehus og er tilbake på Drottningholms slott. Dronningen har kommet seg og er etter omstendighetene i god form, skriver Thorgren i en sms til Aftonbladet.

Måtte nesten avlyse

Sonja og Silvia er imidlertid ikke de eneste kongelige som de siste dagene har slitt med helsa.

Onsdag opplyste Buckingham Palace at dronning Elizabeth og prins Philip hadde pådratt seg seg kraftig forkjølelse og måtte avlyse den årvisse julefeiringen på Sandringham-godset.

Torsdag var formen bedre og de to satte likevel kursen for Sandringham-godset, men i helikopter.

Den britiske kongefamilien samles hver eneste jul hos dronningen på Sandringham, der de blant annet går til messe i St. Mary Magdalene-kirken første juledag.

LES OGSÅ: Dronning Silvia på sykehus

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer