Dronning Silvia:

Dronning Silvia hevder hun har hatt nærkontakt med spøkelser

- Det er veldig spennende, men man blir ikke redd.

ÅPNER SEG: Dronning Silvia av Sverige hevder i ny dokumentar at hun har sett spøkelser på slottet. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
ÅPNER SEG: Dronning Silvia av Sverige hevder i ny dokumentar at hun har sett spøkelser på slottet. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer
Publisert

Det har gått ti år siden prinsesse Märtha Louise (45) i 2007 åpnet Soulspring, også kalt «engleskolen», sammen med Elisabeth Nordeng. Den gang het skolen Astarte Education.

De to har også gitt ut to «engle»-bøker sammen, og laget smykkekolleksjonen «Goddess». Märtha Louise måtte også tåle hard kritikk da hun i 2010 hevdet overfor Stavanger Aftenblad at det er lett å komme i kontakt med de døde.

Nå viser det seg imidlertid at hun ikke er den eneste kongelige som påstår å ha kontakt med det overnaturlige.

I den svenske dokumentaren «Drottningholms slott – et kongelig hjem», som sendes på SVT 5. januar, hevder svenske dronning Silvia (73) at hun ikke er alene i det store kongehuset.

– Det er små venner ... Spøkelser. De er alle veldig snille, men av og til føler du at du ikke er helt alene, sier dronning Silvia i dokumentaren, ifølge Aftonbladet.

- Det er veldig spennende, men man blir ikke redd.

Får støtte av svigerinnen

Prinsesse Christina (73), kong Carl Gustavs søster, som blant annet har skrevet boka «Dager på Drottningholm» om det aktuelle slottet, intervjues i samme dokumentar og støtter dronning Silvias uttalelser.

HAR SELV BODD PÅ SLOTTET: Prinsesse Christina støtter Dronning Silvias uttalelser. Foto: Lise Åserud / SCANPIX
HAR SELV BODD PÅ SLOTTET: Prinsesse Christina støtter Dronning Silvias uttalelser. Foto: Lise Åserud / SCANPIX Vis mer

– Det er klart det spøker. Det er mye energi i dette huset, sier prinsessen i dokumentaren.

Kongelig preg

Kong Carl XVI Gustav og Dronning Silvia har siden 1981 hatt Drottningholm som sitt permanente bosted og bor privat i en del av slottet.

Kongeparet har vært gift i 40 år, og dronning Silvia er dermed Sveriges lengst sittende dronning.

Drottningholm slott, som er bygd på 1600-tallet, er Sveriges best bevarte kongehus og representerer all kongelig europeisk arkitektur fra den tiden. Flere kongeligheter har siden den tid satt sine preg på bygningen.

DROTTNINGHOLM: På dette slottet utenfor Stockholm bor dronning Silvia og kong Carl Gustav. Foto: Charles Hammarsten / IBL
DROTTNINGHOLM: På dette slottet utenfor Stockholm bor dronning Silvia og kong Carl Gustav. Foto: Charles Hammarsten / IBL Vis mer

Det svenske slottet ble i 1991 oppført på UNESCOs arveliste over bygninger som har verdi for menneskeheten.

Dronningen tilbake på slottet

23. desember ble det kjent at den svenske dronningen ble innlagt på Karolinska universitetssykehus i Solna grunnet svimmelhet.

Det svenske bladet Expressen meldte at det hele skal ha oppstått under feiringen av dronningens 73-årsdag.

Etter to netter på sykehuset bekreftet imidlertid det svenske hoffet at dronningen er utskrevet og tilbake på Drottningholms slott.

LES OGSÅ: Mannen bak hertuginne Kate vekker oppsikt

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer