Ulrikke Brandstorp:

- Drømmer om bryllup og unger

Ulrikke Brandstorps drøm om å stå på Eurovision-scenen falt i grus, men til gjengjeld ble det både mann og hund.

LYKKELIG FORELSKET: Hadde det ikke vært for at Eurovision ble avlyst, hadde kanskje ikke Ulrikke Brandstorp møtt drømmemannen. Foto: Morten Eik / Se og Hør
LYKKELIG FORELSKET: Hadde det ikke vært for at Eurovision ble avlyst, hadde kanskje ikke Ulrikke Brandstorp møtt drømmemannen. Foto: Morten Eik / Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ulrikke Brandstorp (26) skulle ha representert Norge i Eurovision i 2020. Slik ble det ikke. Den store musikkfesten ble avlyst som følge av coronapandemien.

- Det var jo en drøm som gikk i tusen knas, erkjenner Ulrikke Brandstorp overfor Se og Hør, når hun nå ser tilbake på tiden og alt som skjedde.

I kjent stil er ikke Brandstorp lenge innom det som er kjipt, før hun også finner frem positivitet og glede i bøtter og spann.

Det ramses opp i fleng hva hun har hatt tid til å gjøre siden pandemien inntraff. Hun har deltatt i «Kompani Lauritzen», vunnet «Maskorama», og har for tiden en hovedrolle i musikalen «Mamma Mia!» på Folketeatret.

AVLYST: Ulrikke Brandstorp forteller til Dagbladet at hun fikk vite om Eurovision-avlysningen via sosiale medier. Video: Marie Røssland Vis mer

Drømmemann og hund ble redningen

Så nevner hun det som kanskje er det viktigste som har skjedd henne - Oskar og Onyx - kjæresten og hunden.

Og hadde det ikke vært for nettopp Eurovision-avlysningen, hadde hun kanskje aldri møtt det som nå er drømmemannen med stor D.

LYKKELIGE: Ulrikke Brandstorp fant drømmemannen. Foto: Privat
LYKKELIGE: Ulrikke Brandstorp fant drømmemannen. Foto: Privat Vis mer

Å date midt i en pandemi er ikke bare-bare. Brandstorp og hennes utkårede bestemte seg derfor kjapt for at her måtte de bare flytte sammen og bli en kohort - ellers ville det bli håpløst.

Som sagt, så gjort.

Sammen har de hunden Onyx, som Brandstorp får stjerner i øynene av å snakke om, og nå har paret også kjøpt og pusset opp leilighet sammen.

Den store par-prøven, som oppussing kan være, ser det ut til at de har bestått.

- Hvordan har det egentlig gått?

- Vi har hatt noen hjertesaker, sier hun med et lurt smil.

- Oskar mente det var lurt at vi hadde tre hjertesaker hver. Det handler om at man kan velge tre ting man brenner for, og så kan man ha litt vetorett på det.

AVSLØRT: Flere i familien til Ulrikke Brandstorp skjønte at det var hun som var trollet etter første episode av «Maskorma» sesong 1. Vis mer

Hun forteller videre at å male gulvet grønt var blant hennes hjertesaker. En av kjærestens hjertesaker var å beholde takbjelkene trefarget. Da så Ulrikke sitt snitt til å teste ham litt.

- Jeg terget ham nok litt på det å skulle male bjelkene, selv om jeg innerst inne ville ha brune bjelker jeg også. Han sa tydelig ifra om at det ikke kom til å skje, forteller hun, og bekrefter at trebjelkene har forblitt i sin opprinnelige trefarge.

- Jeg er kontrollfreak

Som de fleste vet, kan det å bo sammen by på utfordringer. Ulrikke nøler ikke med å være ærlig om hvordan hun er å dele bolig med.

- Jeg er kontrollfreak. Jeg har litt OCD.

BOR SAMMEN: Paret har kjøpt leilighet sammen som de også har pusset opp litt. Foto: Privat
BOR SAMMEN: Paret har kjøpt leilighet sammen som de også har pusset opp litt. Foto: Privat Vis mer

- Jeg liker å ha det veldig ryddig. Veldig ryddig, legger hun til.

Heldigvis har hun truffet en mann som er flink til å rydde opp etter seg, noe man merker at sangerinnen setter pris på.

- Men nå venter jeg på et nytt skap. Jeg får ikke ryddet opp det enda, da er jeg litt sånn urolig inni meg. Jeg liker orden - jeg krever orden, avslører Ulrikke.

Videre beskriver hun med innlevelse hvordan hun liker å støvsuge sengen hver eneste dag (mye fordi hunden Onyx sover sammen med dem), reie opp hver morgen og lufte sengetøyet mellom hver natt.

- Så det krever sin mann å bo sammen med meg, konstaterer Ulrikke Brandstorp.

NEKTER: Da «Mamma Mia»-premiere gikk av stabelen på folketeateret dukket flere kjendiser opp. En av dem var Eva Weel Skram som nektet å svare på dette spørsmålet. Reporter Sofie Losen Video: Steffen Pettersen Vis mer

- Men det går altså bra for Oskar?

- Han er der fortsatt - eller jeg håper han er der når jeg kommer hjem, ler Ulrikke Brandstorp før hun følger til:

- Jeg tror han liker litt orden jeg. Han er aldri i tvil om hva han skal gjøre.

Hun legger også til at hun har vært litt grei med ham.

- Han får lov til å ha rot i sine skuffer, så lenge jeg ikke trenger å ha noe med de skuffene å gjøre.

En egen roteskuff er ikke det eneste han har fått, nå har Brandstorp også kommet med en kjærlighetserklæring til mannen hun bor med. Den nye låten «Love you to love me» handler om å finne den rette personen, og hvordan den personen kan få deg til å elske ting ved deg selv som du kanskje ikke har elsket før, ifølge artisten selv.

- Hva synes Oskar om låten?

- Han syns det er litt rart, men skikkelig stas å få en egen låt. Vet ikke om han noen gang har sett for seg å få en låt skrevet til seg, men hva kan du forvente når du er sammen med en artist? sier Brandstorp lattermildt.

Kjæresten må si hysj

Mange lurer nok på om Ulrikke Brandstorp virkelig er så blid og glad som hun tilsynelatende virker. Det strålende humøret har en tendens til å smitte over på andre - man blir rett og slett glad av å se henne.

Men er hun alltid slik - eller er det noe hun skrur på?

SVARER PÅ RYKTENE: Vi møtte Maria Mena på premieren til «Mamma Mia», og der svarer hun på ryktene som har svirret om mulig boligkjøp. Reporter: Sofie Lose Video: Steffen Pettersen Vis mer

- Så god skuespiller er jeg ikke. Jeg er bare mye glad. Oskar må ofte si hysj. Jeg har så mye energi, bare før vi skulle hit i dag så måtte jeg gå en runde rundt blokken, fordi jeg hadde så mye energi.

Brandstorp er altså så blid og glad som det vi opplever når hun er i rampelyset, men det betyr ikke at hun aldri blir sint. For temperament, det har hun - og det har hun arvet etter sin mormor, ifølge henne selv.

- Oskar og jeg var nylig i Sverige for å hilse på mormor og morfar for første gang. Da skjønte jeg hvor jeg har temperamentet mitt fra. «Jeg har hevet krystallvase etter morfaren din», fortalte blant annet mormor - og da tror jeg det gikk opp et lys for Oskar, forteller Ulrikke etterfulgt av latter.

- Jeg også kaster glass veggimellom når jeg blir sint, sier Ulrikke Brandstorp, og følger opp:

HEIAGJENG: Midt i Daniel Lukas heiagjeng under delfinalen i MGP kunne man skimte et velkjent fjes. Bilder med tillatelse fra NRK Vis mer

- Jeg får en sånn «rask sint» - jeg synes det er godt å få ut følelsene.

Så noen glass har det altså gått, men artisten sier det ikke er snakk om så mange - og heldigvis blir hun fort blid igjen - noe kjæresten allerede har lært seg.

- Oskar ler av meg, inni seg, og så teller han sånn «3, 2,1» og så vet han at jeg kommer og spør om vi skal være venner igjen. Det er bare for å få ut følelsene, smiler Ulrikke.

- Hva gjør dere for å pleie forholdet da?

- Det jeg tror vi gjør for å pleie forholdet er å hjelpe hverandre og tilrettelegge hverdagen for hverandre. Der er vi faktisk veldig gode.

Ulrikke Brandstorp kan vise til et eksempel, fra da kjæresten hadde sin aller første dag på masterstudiet han har begynt på.

- Da sto jeg opp klokka sju, løp på butikken, kjøpte nytt brød til gutten, lagde lunsj og kjøpte til og med en sånn der liten lefse som han skulle få ha oppi matboksen. Da kunne jeg gjøre det for å glede han!

Brandstorp forteller samtidig at kjæresten på sin side er innmari god til å hjelpe henne når hun har det travelt i hverdagen. Er hun på teateret til sent på kvelden, lager han for eksempel en ny middag til hun kommer hjem i ellevetiden.

ERSTATTES: Etter 16 sesonger som «Paradise Hotel»-programleder er det slutt for Triana Iglesias. Nå tar Andreas «TIX» Haukeland over. Video: Rød Løper Vis mer

Vil ha barn

Det er liten tvil om at Oscar er drømmemannen og at det er han Ulrikke Brandstorp ser for seg å dele fremtiden med.

- Jeg håper jo at han skal fri en dag da, stakkars. Jeg håper at han har tenkt til å bli, eller det vet jeg vel at han har tenkt til. Jeg tror det skal noe drastisk til hvis han rømmer nå, sier Ulrikke Brandstorp.

- Vi har veldig lyst på barn en dag, men det er mye vi skal gjøre før den tid. Vi har for det første lyst til å være litt kjærester bare vi, fortsetter hun.

Ulrikke Brandstorp nevner at de eksempelvis ikke har hatt noen mulighet til å reise sammen, på grunn av pandemien. Dermed har paret en del ting de har lyst til å oppleve sammen, før de slår seg mer til ro.

«KOMPANI LAURITZEN»: Deltakerne får enn innføring i hvordan de best mulig kan lage sin egen kamuflasje. Video: TV 2 Vis mer

- Og så har vi jo Onyx, så vi har en baby!

Men artisten ser tydelig for seg et familieliv på sikt.

- Jeg drømmer jo om bryllup og unger og hele sulamitten jeg - hus med stakittgjerde og!

Hun legger kjapt til:

- Hver gang vi er i hundeparken sier jeg at vi må ha et hus så vi kan ha mange, mange hunder. Så det blir det nok en dag.

Men da slår det henne: Hvis det skal bli noe av, må hun antakeligvis få seg en enorm seng med plass til alle hundene - og hun trenger en robotstøvsuger som kan jobbe seg rundt i sengen til enhver tid.

«KOMPANI LAURITZEN»: Tone Damli fikk beskjed om at hun var "usynlig" da deltakerne skulle få sin første tilbakemelding i militært forhold. Reporter: Bjørn Ekker. Video: Celina Morken Vis mer

Selv om bryllup, barn og en skokk med hunder er et stykke frem i tid, virker Ulrikke Brandstorp sikker på at det blir dem.

- Jeg sa til han i starten at nå har du to ukers angrerett, hvis du ikke har brukt den i løpet av de to ukene så må du bli. Så han er her under tvang, sier hun lattermildt.

LES OGSÅ: Dette synes kjæresten om kyssescenene

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer