Vibeke Skofterud

- Drømmer og ønsker har blitt knust

Kjæresten til Vibeke Skofterud med sterkt innlegg.

RØRENDE INNLEGG: I sommer døde Vibeke Skofterud i en ulykke utenfor Arendal. Nå deler kjæresten, Marit Stenshorne, et sterkt innlegg om det vanskelige halvåret som har gått. Her er hun fotografert mens hun holdt tale i begravelsen. Foto: NTB scanpix
RØRENDE INNLEGG: I sommer døde Vibeke Skofterud i en ulykke utenfor Arendal. Nå deler kjæresten, Marit Stenshorne, et sterkt innlegg om det vanskelige halvåret som har gått. Her er hun fotografert mens hun holdt tale i begravelsen. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det var 29. juli at det ble kjent at Vibeke Skofterud hadde omkommet i en vannscooter-ulykke utenfor Arendal. Skiløperen og tv-profilen ble bare 38 år. Idretts- og kjendisnorge var lamslått av sorg etter tragedien, og da hun ble bisatt den 9. august, hadde det møtt opp så mange at kirken måtte sette opp skjermer utenfor.

For hennes nærmeste familie og kjæresten Marit Stenshorne (44) har det siste halvåret vært vanskelig. Da 44-åringen talte i begravelsen til sin kjære Vibeke, var hun full av varme og rørende ord. Hun sa blant annet at hun var glad for at hun hadde fått lov til å elske Vibeke.

Nå går vi snart inn i 2019, og dagene både før og etter nyttårsaften preges av refleksjon for mange. Søndag kveld delte Stenshorne en tekst på sin Instagram-profil, der hun skriver åpent om det tøffe året som har gått.

Rørende innlegg

Det er sammen med et bilde av to par bein at 44-åringen har skrevet den rørende teksten. Beina tilhører Marit og Vibeke, som solbrune ligger på en strand og later seg.

«Kjærlighet, opplevelser, drømmer, planer, lykke, moro og stor sorg har preget 2018. Drømmer og ønsker har blitt knust, men heldigvis vil minnene alltid leve i meg. Vi skapte minner til et helt liv», skriver Marit, og fortsetter:

«De kommer alltid til å ha en stor plass i hjertet mitt. Å være så heldig å få elske og bli elsket er ingen selvfølge, og jeg er takknemlig og ydmyk for at jeg har fått oppleve det. Men livet går brutalt videre, og i 2019 skal jeg leve livet videre», skriver Marit.

Innlegget avslutter hun med å ønske følgerne sine et godt nyttår. Venner og familie viser sin støtte ved å kommentere hjerter og lykkeønskninger til Stenshorne.

Se og Hør har vært i kontakt med familiens talsperson Pål Tømmerhoel, som sier at de ikke ønsker å kommentere saken ytterligere.

Teksten hun nå har delt på Instagram har flere likhetstrekk med den rørende talen hun holdt i begravelsen til kjæresten. Da sa hun blant annet følgende:

- Vibeke var så mye av alt. Vi hadde så mange opplevelser og reiser sammen, og du elsket Tromøya og sjøen. Og vi gledet oss vilt til ferien vi så vidt rakk å starte. Men det vi likte aller best var hverdagen. En omelett om morgenen, en joggetur på skogen, eller bare å ligge på sofaen og se på serier. Vi to skulle bli gårdskjerringer og leve livet for alltid.

- Vibeke, du er min kjære og du gjorde meg lykkelig. Takk for at jeg fikk lov til å elske deg, avsluttet hun, før hun kysset kisten.

- Skulle bli gamle sammen

Den tidligere langrennsløperen var på hyttetur på Tromøya utenfor Arendal sammen med kjæresten da ulykken skjedde i sommer. Vibeke var på vei hjem til hytta på Tromøya fra Arendal da hun ble utsatt for en vannscooterulykke og mistet livet 29. juli.

I etterkant av den tragiske hendelsen delte Marit et hjerteskjærende innlegg på sin Instagram-profil.

«Vibeke, du er min store kjærlighet, min kjæreste, min elskede, min helt, min mentor og bestevenn. Vi sa: Vi to for alltid. Vi skulle jo bli gamle og krokete sammen. Det kommer til å bli så trist og vanskelig uten deg. Du ga meg så mye positivitet, takknemlighet, latter, glede, kunnskap og kjærlighet. Elsker deg», skrev Stenshorne i meldingen.

Talsmann for familien, Pål Tømmerhoel, fortalte til Dagbladet at det var en sorgfull og knust familie som måtte fortsette uten Vibeke.

- Familien har mottatt beskjeden med sjokk og sorg. Det er noe man er helt uforberedt på. De er knust over tapet. Det som skulle bli en fin sommerdag, endte med den verst tenkelige beskjeden, sa han til Dagbladet, og la til:

- Nå tar de vare på hverandre, det trenger de tid til. Den personen som sto dem nærmest, har forsvunnet. De prøver å sette et bein foran det andre, og håper at sola går opp i morgen, enda det ser mørkt ut.

OL-SANGEN: Artist Hanne Sørvaag synger «Se ilden lyse», som var OL-sangen i 1994, i Vibeke Skofteruds begravelse. Vis mer

Sterk bisettelse

Hvor viktig Vibeke Skofterud har vært for norsk idrett, ble tydelig under bisettelsen hennes i august. Marit Bjørgen, Therese Johaug, Kristin Størmer Steira og Ingvild Flugstad Østberg satt på første rad og bar også kista ut av kirka etter den siste allsangen under den direktesendte begravelsen.

Hun ble også minnet med både varme ord og sang. En av dem som sto på programmet, var hennes gode venninne Hanne Sørvaag (38), som på vakkert vis sang låten «Se Ilden Lyse» i kirken.

Sterkest var ordene fra Marit, som gråtkvalt fortalte om det første møtet mellom Skofterud og katten Felix, som skiløperen adopterte allerede etter første møte. Stenshorne fortalte også om de fine stundene de to hadde sammen.

LES OGSÅ: - Noen ganger slutter man å være lykkelige i ekteskap

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer