TAKKET SAMBOEREN: Glenn Lyse takket samboeren Berit Elin, som var den som meldte ham på Idol.  Foto: SCANPIX
TAKKET SAMBOEREN: Glenn Lyse takket samboeren Berit Elin, som var den som meldte ham på Idol. Foto: SCANPIXVis mer

Drømmen ble virkelighet

- Dette har jeg jobbet for hele livet, sa Glenn Lyse. Han har samboeren å takke for Idol-seieren.

LES OGSÅ: Fikk støtte av Idol-Kurt
LES OGSÅ: 3 millioner Idol-stemmer
LES OGSÅ: Josteins dom før finalen
LES OGSÅ: - Friske og jevngode
LES OGSÅ: Sko-flørt fra Bjørn Johan
LES OGSÅ: Håper jeg ikke blir kjendis
LES OGSÅ: Glenn ville trekke seg


Hvem var best? Stem til høyre i saken.


Se alle bildene og videoen fra finalen nederst!

SEHER.NO: Etter at over 900.000 stemmer var talt opp, var det Glenn Lyse (33) fra Stavanger som sto igjen som vinneren av Idol 2007. Dermed ble han tidenes eldste Idol-vinner i Norge.

- Drømmen har gått i oppfyllelse, nå får jeg gi ut plate, sa Glenn etter at seieren var sikret.


Men før drømmen gikk i oppfyllelse, var det ikke alle som var like positive.


- I pausen på generalprøven sa TV 2s produsent: "Det er så jævlig dårlig dette her". Da tenkte jeg at jeg måtte gjøre noe, sa Glenn etter at TV 2-kameraene var skrudd av og pressekaoset var et faktum.


Nå får seiersherren endelig mer tid til familien igjen, men allerede 3. juledag begynner han arbeidet med sin nye plate.


- Dette var helt herlig. Nå blir det jul, pysjamasbukse og opp med beina, sa Glenns samboer Berit Elin til Seher.no.

- Hvordan blir det å få en kjendismann hjem?

- Jeg har ikke fått kjent så mye på det ennå, men man får ta det positive med det negative, sa hun.


Se og hør intervju med Berit Elin nederst i saken!


Redd for å lage freakshow
Det var samboeren som meldte Glenn på Idol, og han ble motvillig med. Men i dag, fredag 21. desember 2007, angrer han nok ikke på at han ga etter for presset.

- Grunnen til at jeg var redd for å melde meg på var at jeg var redd for at det skulle bli et freakshow. Men nå har jeg det sinnssykt godt, jublet Glenn til Seher.no.


- De siste ukene har jeg lengtet vanvittig hjem, men jeg måtte bare tenke på at dette er en jobb og kjøre på.

- Har familien din også merket noe til kjendisstatusen?

- Ja, det er helt vilt. Det er veldig mange som tar kontakt og det er veldig mange meninger. Til og med naboen fikk rabatt på dyrefor på grunn av meg!

- Har datteren din sett deg på TV?

- Ja, det var veldig stas i begynnelsen, da stilte hun seg opp foran TV-en og sa: "Der er pappa". Men det ble en litt mer negativ kobling til det da hun skjønte at pappa måtte reise til Oslo, mens hun måtte bli igjen for at jeg skulle være på TV...

Nå får han betalt!
Det har vært mye skriverier om at Glenn har slitt økonomisk under Idol. Mens TV 2 og skaperne av Idol har tjent over 15 millioner på SMS-stemmer alene allerede før finalen, har ikke finalistene fått noe.

- Nå håper jeg at jeg kan få noen jobber som kan få meg tilbake, sa vinneren selv.

Og allerede lørdag kan tilbakebetalingen begynne når vinnersingelen "Days Go By" kommer i salg. Seinere kommer også albumet.

- Jeg har hundrevis av sanger klare, i hvert fall hundre. Jeg er 33 år og har jobbet for dette her hele livet. Jeg skulle gjøre det på den gamle gode måten. Det var noe av grunnen til at jeg ikke meldte meg på selv, sa han.

Idol-vinneren avslørte også at han var på en tidligere audition med Jan Fredrik Karlsen, der han virkelig fikk passet påskrevet.

- Karlsen sa at det gjorde vondt å høre på meg, at det var altfor høyt. Så jeg fikk beskjed om å roe meg ned, og fikk vise meg frem en gang til, sier Glenn.

Men fredag stakk han, til tross for den tidlige slakten av Idols juryformann, av med seieren foran et utsolgt Oslo Spektrum.


Men noen hard fering blir det ikke snakk om.


- Jeg liker ikke drikke meg full. Tar bare et par pils, slik at jeg er opplagt til å være med familien. Jeg er redd for å bli fyllesjuk...


Vekket av telefonen
Glenn fikk langt fra noen optimal oppladning på finalekvelden, da han ble utsatt for en telefonspøk på morgenkvisten.

- Jeg sov godt i natt, men ble vekket i 6-7-tiden da det var noen som ringte og la på. Jeg tror det er foreldrene til Bjørn Johan som ringte for å sabotere, neida, sa en strålende opplagt kar like før finalen.

I pausen utdypet han hva som skjedde overfor Seher.no:

- Det ble ringt til mobiltelefonen min og lagt på flere ganger på rad!

- Det var nok bare en spøk, sa Stavanger-gutten selv, som ikke så ut til å ta den ufrivillige vekkingen så tungt.


- På allsanginvået
Etter en "Thriller"-åpning av de andre Idol-finalistene, var Bjørn Johan Muri først ut i finalen med sangen "In My Place" med Coldplay. Deretter ble det ordentlig lighter- og mobiltelefonlysstemning i Spektrum da Glenn Lyse sang "Purple Rain".

LES OGSÅ: Sko-flørt fra Bjørn Johan

- Reneste seiersrunden med laurbærkransen. Glenn er ikke så dramatisk og affektert som Prince, men legger seg på allsangnivået. Det kler ham godt og avslører en vokalist som kjenner seg selv og sitt publikum før han drar til noe så heidundrande i siste verset og faktisk overrasker. Bravo! sa Jostein Pedersen om vinnerens første sang.

- Du har slitt litt med teksten, hvordan gikk det i kveld? Fikk Glenn Lyse spørsmål om på scenen.

- Tror det gikk ganske greit, utifra det jeg husker selv...


- Herreminhatt for en stemme!
Etter den første sangen var det nesten dødt løp mellom konkurrentene. Den ene hadde 51 prosent og den andre 49 prosent av stemmene.

Deretter ble det mimrestund for Idol-dommer Asbjørn Slettemark og alle over 30, da Glenn sang Whitesnakes "Here I Go Again".

- Dette er Glenns barnelærdom. Han kan dette her ut og inn, men han holder ikke tonene helt ut, han peker seg på hodet når han synger "I've got you on my mind" - hvor teit er det? MEN, det er et MEN her: Herreminhatt for en stemme og sjarm! Og stemmen og sjarmen overdøver nervene og dumhetene. Douze points! (12 poeng), sa Jostein Pedersen.

Idol-finalen ble toppet av at begge sang den nye Idol-låten "Days Go By", skrevet av blant annet den australske popstjernen Delta Goodrem.

- Sangen er australsk, kjedelig P4-pop, og Bjørn Johan skjeler litt til a-ha-tolkning, mente Jostein Pedersen etter Bjørn Johans versjon av sangen.

Etter å ha hørt Glenn Lyses versjon, var Jostein Pedersen sikker på at Stavanger-gutten skulle vinne.

- Det var nok slik de gørrkjedelige australierne mente at denne skulle synges. Den er og blir en kjedelig og blek popsang, men jeg skal hilse og si at Glenn tar ut hver eneste nervetråd og gjør den til sin. Da er det vel du som vinner, da. Det er deg vel unt!, sa Pedersen til Seher.no.


Se video fra finalen her: Se bildene fra finalen her:


VIDEO: Her er Josteins dom over årets Idol: Glenns tid i Idol: