Heidi Weng:

- Drømmen ble knust for min del

Nedslående nyheter for norsk kvinnelangrenns stafettlag: Heidi Weng rekker verken stafetten eller tremila. OL-drømmen er offisielt knust for langrennsprofilen fra Ytre Enebakk.

REISER IKKE TIL BEIJING-OL: Heidi Weng. Foto: Heiko Junge / NTB
REISER IKKE TIL BEIJING-OL: Heidi Weng. Foto: Heiko Junge / NTB Vis mer
Publisert

Heidi Weng bekrefter på sin Instagram-konto at de pågående olympiske vinterlekene i Beijing vil gå uten hennes deltakelse.

- Drømmen om revansje i OL ble knust for min del. Det er jo «bare» et OL, men leit likevel, skriver Weng.

- Jeg vil spesielt gi en takk til familien min og Anne Kjersti Kalvå. Vi har ledd, felt tårer, vært irriterte og frustrerte sammen.

Langrennssjef Espen Bjervig utdyper:

- Det viser seg at det har tatt lengre tid enn vi hadde håpet på å få Heidi OL-klar etter covid-infeksjon, sier Bjervig i en pressemelding.

GALSKAP: Ekstremsportutøver Valentin Delluc driver med speedriding, og hans seneste video får massiv oppmerksomhet. Video: Henrik Ljosland / Rød Løper, Dagbladet Vis mer

Ingen reserver kommer inn for å fylle tomrommet etter langrennsesset fra Ytre Enebakk.

- Grunnet covid-restriksjoner og testrutinene i Kina, blir det heller ikke aktuelt å sende en erstatter for Heidi, opplyser Bjervig.

Det valget begrunner han slik:

- Med den erfaringen vi nå har med usikkerhet rundt testing etter karantene, blir det for kort tid og testing etter karantene - med tanke på høydeakklimatisering - å sende en erstatter, forklarer Bjervig.

Den knuste OL-drømmen til Weng er dårlig nytt også for Therese Johaug og det norske stafettlaget. Der vil Weng bli sårt savnet.

Savnet etter Weng ble ekstra merkbart da nest beste kvinne - etter gullvinner Therese Johaug - var Helene Marie Fossesholm på 18. plass på skiathlon-øvelsen lørdag.

Håpet om at Weng kunne komme til Beijing som en reddende engel til stafetten har levd i det lengste, riktignok i en ny tråd. Men nå må altså norsk kvinnelangrenn klare seg helt uten motbakkespesialisten, som banket all motstand i monsterbakken i Tour de Ski og viste gryende form for bare en drøy måned siden.

TABBE: Det gikk ikke som planlagt da Therese Johaug skulle kaste blomster til publikum etter seieren i Davos. Video: Løkås/Haarstad Vis mer

Weng har kommet hjem igjen til Norge, etter dagene i isolasjon etter at hun ble coronasmittet under høydeoppholdet i Seiser Alm.

Hun retter nå i stedet blikket fram mot verdenscupavslutningen.

Denne saken ble først publisert på Dagbladet.

LES OGSÅ: - Mannen i mitt liv

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer