«Kompani Lauritzen»

Dro hjem i rullestol: - Kunne ikke gå

For Wanda Mashadi tok dimmekampen en dramatisk vending.

EXIT: Det ble en dramatisk slutt for en av deltakerne i «Kompani Lauritzen». Video: TV 2 / Rød Løper Vis mer
Publisert

Det tynnes ut i de militære rekker i «Kompani Lauritzen». Fra 14 mann alle var det lørdag bare sju igjen.

Kompanirekruttene må bryne seg på stressmestringsoppgaver, og blir i tillegg testet i nattas mulm og mørke - hvor Wanda Mashadi (28) og Lise Karlsnes (40) ender rangert nederst på det tapende laget.

De må dermed møtes til dimmekamp, hvor oppgaven er å stille seg riktig i et rutenett, basert på kaptein Kristian Ødegaards kommandoer.

Lise får et forsprang tidlig, men rundt halvveis i oppgaven går det galt for Mashadi. I iveren etter å komme seg først på plass i ruta, får hun en saftig strekk i leggen.

28-åringen går kjapt ned for telling, og det blir fort klart at hun ikke er i stand til å fullføre oppgaven. Tårene triller, og ambulansen ruller inn for å ta hånd om den skadde kompanirekrutten.

SKADET: Etter å ha skadet seg i dimmekampen måtte Wanda Mashadi få legehjelp. Foto: Matti Bernitz / TV 2
SKADET: Etter å ha skadet seg i dimmekampen måtte Wanda Mashadi få legehjelp. Foto: Matti Bernitz / TV 2 Vis mer

Hun får tilbud om morfin, noe hun er skeptisk til. På spørsmål om det er sprøyter hun er redd for, serverer Wanda en humoristisk glose som får de andre til å trekke på smilebåndene.

- Nei, det har jeg nok av i trynet. Men jeg vil ikke være sånn høy, sier hun.

Wanda forlater konkurransen i sykebil, og med det får Lise fortsette i «Kompani Lauritzen».

LEGEHJELP: Ambulansen ble tilkalt og Wanda måtte bli fraktet fra innspillingen. Foto: Matti Bernitz / TV 2
LEGEHJELP: Ambulansen ble tilkalt og Wanda måtte bli fraktet fra innspillingen. Foto: Matti Bernitz / TV 2 Vis mer

- Hørte et smell

- Det var dritkjipt, men det var ikke noe å gjøre med det, det ble så alvorlig som det ble, så da var det bare å trille hjem igjen, sier 28-åringen til Se og Hør om exiten.

Skaden Wanda pådro seg under kampen om å få bli værende i konkurransen, skulle vise seg å være alvorlig.

STERKE SMERTER: Mashadis skade sørget for enorme smerter for tv-profilen. Hun forteller at hun derfor fikk flere doser morfin. Foto: Matti Bernitz / TV 2
STERKE SMERTER: Mashadis skade sørget for enorme smerter for tv-profilen. Hun forteller at hun derfor fikk flere doser morfin. Foto: Matti Bernitz / TV 2 Vis mer

- Jeg hørte et smell, akkurat som en ballong som sprekker. Det var ikke synlig utenfra og det var ingen som skjønte hva som var galt før jeg la meg ned.

Ifølge Wanda tok det en stund før ambulansen kom til stedet, lenger enn hva som framkommer på tv-skjermen. Tv-profilen beskriver smerten som merkelig, og til å begynne med kjente hun det i hele leggen, fra kneet og ned.

- Jeg røk alt som var å ryke, så det var rett på krykker og jeg ble sendt hjem i rullestol - jeg klarte ikke gå, forteller hun, og fortsetter:

- Først var de redd for at det var akillesen som var røket, siden jeg hørte at det smalt. Jeg måtte få x antall doser morfin for å få vekk smerten å fokusere på triggerpunktet hvor det var vondt.

DRAMATISK: Det blir dramtisk under en av konkurransen i «Kompani Lauritzen», når Izabell skader hånden og ryker leddbåndet. Vis mer

Ultralyd og undersøkelser

Wanda husker ikke hvor mye morfin hun ble gitt, men minnes at hun på et tidspunkt var veldig høy. Det ble senere tatt ultralyd og undersøkelser av henne, hvor det kom fram at hun hadde pådratt seg avrevne muskelfibre.

Ifølge NHI er muskelavrivning i leggen, eller tennislegg som det også kalles, en forholdsvis vanlig skade hos både idrettsutøvere og mosjonister.

Helsenettstedet skriver at riktig behandling like etter at skaden har oppstått, kan avkorte sykdomsforløpet mye.

Skaden satte åpenbart kjepper i hjulene for Wanda, som ønsket å gi Lise en real kamp om plassen videre i konkurransen.

FRAKTET BORT: Mashadi måtte naturligvis se seg slått og kunne ikke bli værende i konkurransen. Foto: Matti Bernitz / TV 2
FRAKTET BORT: Mashadi måtte naturligvis se seg slått og kunne ikke bli værende i konkurransen. Foto: Matti Bernitz / TV 2 Vis mer

- Det var kjipt for jeg husker jeg ville gjennomføre og fullføre. Jeg ville gi Lise en ordentlig kamp, men skjønte at det ikke var mulig. Det var såpass alvorlig, selv om det ikke ser sånn ut, sier hun.

At Wanda måtte se seg slått, beskriver hun som «dritkjipt». Hun hadde nemlig forberedt seg på å være blant topp fire, selv om hun ikke var den smarteste, som hun selv sier.

- Jeg hadde bare så lyst til å få det til, og for første gang følte jeg det var en konkurranse hvor hvem som helst kunne gå videre. Det handlet ikke om den sterkeste, smarteste eller raskeste. Jeg tenker alltid at ting skjer for en grunn, så da var det nok meningen at jeg ikke skulle være med og fullføre, mener hun.

PÅ VEI HJEM: Wanda på vei hjem etter endt innspilling. Foto: Privat
PÅ VEI HJEM: Wanda på vei hjem etter endt innspilling. Foto: Privat Vis mer

- Fikk en knekk

Selv om hun gjerne skulle ha blitt igjen i «Kompani Lauritzen», legger ikke Wanda skjul på at hele oppholdet ble ekstra tungt da tvillingsøsteren Vita måtte forlate konkurransen tidligere i sesongen.

- Jeg måtte omstille meg veldig da Vita dro. Da var vi allerede ei uke ut i innspilling, alle hadde dratt fra nære og kjære mens jeg mistet min etter ei uke. Jeg fikk knekken allerede dagen etter de første dro hjem, for da var Vita borte, innrømmer hun.

TAR I FOR HARDT: Vita Mashadi går i bakken under et av oppdragene i «Kompani Lauritzen». Video: Steffen Pettersen / TV 2 / Reporter: Martine Johansen Vis mer

Vita måtte nemlig takke for seg tidlig og var sammen med Lasse «Lazz» Jensen (38) og Abiel Tesfai (32) de tre første som måtte forlate konkurransen.

I likhet med Wanda hadde også tvillingsøsteren sett for seg at hun kunne bli værende lenge i konkurransen, men slik ble det altså ikke. Hvordan den tidlige exiten har påvirket Vita, kan du lese om her.

LES OGSÅ: Fyrer løs mot SAS: - Skam dere

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer