Linnéa Myhre og «Kompani Lauritzen»:

- Dritvanskelig

Åpner seg om oppholdet på Setnesmoen under «Kompani Lauritzen»-innspillingen.

ÅPEN: Forfatter og tidligere toppblogger Linnéa Myhre åpner seg om deltakelsen i «Kompani Lauritzen» - og utfordringene som fulgte med. Foto: Matti Bernitz/ TV 2
ÅPEN: Forfatter og tidligere toppblogger Linnéa Myhre åpner seg om deltakelsen i «Kompani Lauritzen» - og utfordringene som fulgte med. Foto: Matti Bernitz/ TV 2 Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den andre sesongen av tv-suksessen «Kompani Lauritzen» er allerede godt i gang, og seerne har fått være vitne til både tunge toppturer, tøffe konkurranser og matmangel.

Sistnevnte problem kan sies å være svært tøft for deltakerne, som i lørdagens episode måtte gjennomføre en rekke heftige oppgaver på tom mage. For én av deltakerne er imidlertid matrutinene hakket mer utfordrende enn for resten.

KREVENDE: Utfordringene rundt mat ble vanskelig for Myhre, som forteller at hun har mange rutiner. Foto: Matti Bernitz / TV 2
KREVENDE: Utfordringene rundt mat ble vanskelig for Myhre, som forteller at hun har mange rutiner. Foto: Matti Bernitz / TV 2 Vis mer

Influenser, forfatter og samfunnsdebattant Linnéa Myhre (30) har vist seg å være en hard nøtt å knekke for befalet på Setnesmoen leir. For henne var det utfordringene rundt maten som ble det vanskeligste.

Myhre har gjennom årene vært åpen om sin kamp mot spiseforstyrrelse, og hun har blitt vidt hyllet for sin åpenhet. I en ny episode av podkasten «Venner av internett» forteller 30-åringen om opplevelsen av å være på Setnesmoen leir - med utfordringene det innebar.

FYSISK: «Kompani Lauritzen»-deltakerne får kjørt seg i lørdagens episode, og spesielt Vegard Harm får det tøft. Video: Rød Løper/TV 2 Vis mer

- Mange rare rutiner

I podkasten forteller hun at det mest utfordrende for henne ved å takke «ja» til å være med på seersuksessen, var maten. 30-åringen gruet seg rett og slett til å ikke lenger ha kontroll på matrutinene sine.

Temaet kommer opp da Myhres podkast-kollega Stine Melbø leser opp en kommentar fra en bruker, som lurer på hvordan 30-åringen kunne bli med i reality-konkurransen når hun sliter med spising.

- Min kropp fungerer utmerket, og jeg hadde aldri fått være med hvis jeg hadde så store utfordringer at jeg ikke fungerte i hverdagen. Men likevel har jeg mange rare matrutiner i hodet mitt, og jeg liker å ha det på min måte. Det verste jeg kan bli utsatt for er at noen skal fortelle meg når og hva jeg skal spise, og at jeg ikke har noe valg eller alternativ, forteller kompaniaspirant 76 i podkasten.

HJEMMEBANE: Som Fenrik i kompani Lauritzen er Geir Aker en forkjemper for disiplin, men hvordan er han på hjemmebane? Video: TV 2 Vis mer

Mentalt sliten

Som ivrige seere av «Kompani Lauritzen» har fått med seg, starter en dag på kaserna med at deltakerne både må vaske, strekke seng og spise frokost. Dette skal skje innen én time. Med andre ord er det liten tid til å nyte frokosten.

- Jeg har aldri tidligere kastet i meg mat før, og de første dagene jeg var der var det dritvanskelig. Jeg synes det var det vanskeligste med hele greia. Kast meg ut av en fjellskrent, men det å gi slipp på kontrollen over maten var mye vanskeligere.

Til tross for at 30-åringen visste at det kom til å bli en utfordring, takket hun - til manges store glede - til slutt ja til å være med. Myhre forteller videre at de første tre-fire dagene var verst. Gjennom oppholdet skrev hun dagbok, der mat var det eneste hun skrev om de første dagene.

- Jeg var så mentalt sliten, fordi det pågikk i hodet samtidig som alt det andre pågikk. Men så, etter fire dager, var det jo en vane, innrømmer hun.

HERR HØYDE: Margrethe Røed begynner nesten å gråte når hun snakker om en spesiell scene fra «Kompani Lauritzen». Video: Rød Løper/TV 2 Vis mer

Full helsesjekk

Avslutningsvis forteller den tidligere bloggeren at hun lærte seg å komme videre i spiseforstyrrelsen sin ved å være med i programmet, men at det fremdeles ikke er helt løst.

Se og Hør har vært i kontakt med Linnéa Myhres manager, Marte Schei, som opplyser om at Myhre ikke har noe ytterligere å legge til.

Til Se og Hør forteller pressesjef i TV 2, Jan-Petter Dahl, at det er svært viktig for dem at deltakernes helse blir godt ivaretatt gjennom hele produksjonen - både i forkant, underveis og i etterkant av innspilling.

KOMPANI LAURITZEN: Vegard Harm får sammenbrudd bare noen timer etter ankomst på Kompani Lauritzen. Video: Rød Løper/TV 2 Vis mer

- I forbindelse med «Kompani Lauritzen» går deltakerne i forkant av opptakene gjennom en helsesjekk hvor de utredes for sykdommer, allergier og tidligere skader. De blir i tillegg kontinuerlig fulgt opp av lege underveis i opptakene, sier Dahl, og legger til:

- I tillegg har de en samtale med psykolog i forkant av innspilling, underveis ved behov, og psykolog er også tilgjengelig etter at de kommer hjem igjen.

LES OGSÅ: Trodde hun måtte trekke seg

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer