«Farmen kjendis»:

- Drit forbanna

«Kjerringer», smalt det fra Unni Askeland før hun vandret avgårde. - Jeg ble lei meg, sier Bjørg Thorhallsdottir.

SMALT: Det ble amper stemning på Li gård mellom to deltakere. Foto: TV 2
SMALT: Det ble amper stemning på Li gård mellom to deltakere. Foto: TV 2 Vis mer
Publisert

«Farmen kjendis» nærmer seg slutten, og søndag er det klart for vinterens aller siste tvekamp før finaleuken tar til. Onsdag valgte storbonde Unni Askeland (61) «Torpet»-vinner Dora Thorhallsdottir (51) til førstekjempe, og søndag skal hun velge hvem hun vil møte til kamp.

Men det var satt «full fyr» på «Farmen»-gården lenge før søndagens tvekamp tok til.

- Fuck, altså

Det har murret litt blant forpakterne denne uka rundt storbondens bidrag rent arbeidsmessig for å få ukesoppdraget i havn.

Oppdraget ble godkjent, men rett etterpå smalt det da Bjørg Thorhallsdottir (48) ymtet frampå til Askeland at det kanskje var på tide at hun lagde mat.

KRANGEL: Unni Askeland og Bjørg Thorhallsdottir ryker i tottene på hverandre under søndagens episode av «Farmen kjendis». Video: TV 2 / Rød Løper. Vis mer

- Jeg vet ikke om jeg har lyst til å gjøre så mye mer jeg, for nå er ukesoppdraget i boks.

Maset fortsatte.

- Jeg skal lage mat, fuck altså!

- Kjerringer, sier hun i episoden, før hun strener avgårde.

Under andrekjempevalget litt seinere blir selvsagt Askelands arbeidsinnsats et tema.

- Jeg tror det er mange som har svelget mange kameler i mange uker på å se at Unni sitter mye på benken, mens andre jobber mye mer enn henne, sier Thorhallsdottir.

- Jeg er ikke enig, Bjørg. Det får være grenser. Du prater hele tiden, klemmer og smiler. Alt er så innmari fint. Så jeg tror ikke noe på det. Man er ikke menneske på den måten, kontrer Askeland, et utsagn som vekker reaksjoner blant de andre.

«RUNKGROTTAN»: «Farmen kjendis»-aktuelle Unni Askeland byr ordentlig på seg selv i utstillingen sin «Ullersmovegen 2». Video: Privat / Rød Løper. Vis mer

Slår tilbake

Unni Askeland sier til Se og Hør at hun synes avslutningen på den nest siste uken var en trist ting og noe som blir gjort større enn det var.

- Ja, jeg skjelte dem ut, fordi de maste så jævlig på meg. Alle sammen. Jeg hørte mat, mat, mat i ett. Så var det vel Bjørg som fikk den hardest i retur, men det ble for mye for meg. Der og da tenkte jeg: «Give me a fucking break».

Hun fortsetter:

- Jeg er glad i Bjørg, men vi kom i en situasjon på slutten av den uken der vi hadde altfor mye å gjøre. Og de så meg sitte litt for ofte. Men det de ikke så var at jeg vasket kjøkkenet, spiskammerset, soverommene oppe, gangen og trappen. Og i stuen når de andre ikke hadde gjort det godt nok. Vi snakker nesten hele huset.

KRANGLER: Unni Askeland var lite fornøyd i søndagens «Farmen kjendis». Her krangler hun med Bjørg Thorhallsdottir og Bahare Viken. Foto: TV 2
KRANGLER: Unni Askeland var lite fornøyd i søndagens «Farmen kjendis». Her krangler hun med Bjørg Thorhallsdottir og Bahare Viken. Foto: TV 2 Vis mer

61-åringen understreker at hun sto på kjøkkenet i fire-fem timer hver dag i tillegg.

- Jeg står for det jeg sier, for det som skjedde her var urettferdig. Og det gjorde meg forbanna. Dora fortalte meg at det var en elefant i rommet, at folk var misfornøyde med meg. Men jeg tror ikke de var så misfornøyde jeg, for de fikk mat på bordet hver eneste dag. Til slutt sprakk jeg fullstendig.

- Om jeg ble forbanna? Jeg ble drit forbanna. Det var jo derfor jeg skrek på et tidspunkt.

- Skværet opp

Bjørg Thorhallsdottir har denne versjonen av historien:

- Unni var jo lat. Men hun hadde vondt i beina sine, så det var heller ikke så lett for henne. Unni er som hun er. En dronning. Men jeg kan heller ikke forandre på Unni. Den eneste jeg kan forandre på er meg selv, sier hun og legger til:

- Så er det sånn at jeg liker å gjøre ting på min måte, mens hun liker å gjøre det på sin måte. Vi er bare forskjellige. Men jeg ønsker henne bare alt godt.

SA IFRA: Cato Zahl Pedersen likte ikke helt hva Unni Askeland sa om Bjørg Thorhallsdottir under søndagens andrekjempevalg. Foto: TV 2
SA IFRA: Cato Zahl Pedersen likte ikke helt hva Unni Askeland sa om Bjørg Thorhallsdottir under søndagens andrekjempevalg. Foto: TV 2 Vis mer

49-åringen synes munnhoggeriet med én hun kjenner fra før av var trist.

- Jeg ble lei meg, men det tror jeg alle blir om man hører sånt fra en venn. Men vi gjorde opp etterpå. Og jeg respekterer Unni, hennes personlighet - og måten hun er på. Hun er bare sånn hun er.

- Så hvordan er forholdet mellom dere i dag?

TÅREVÅTT: Følelsene tar overhånd for Emilie Voe Nereng etter en helt spesiell hendelse på «Farmen kjendis». Video: TV 2 / Rød Løper. Vis mer

- Vi skværet opp. Jeg er som sagt veldig glad i Unni, og synes hun er en kul dame. Hun er morsom, og jeg har dyp respekt for henne som kunstner, forteller Bjørg Thorhallsdottir til Se og Hør.

LES OGSÅ: - Ville avlyse