NY SJEF: Egil "Drillo" Olsen er ansatt som "vikarsjef" for det norske fotball-landslaget. Foto: SCANPIX
NY SJEF: Egil "Drillo" Olsen er ansatt som "vikarsjef" for det norske fotball-landslaget. Foto: SCANPIXVis mer

- Drillo kan lede Norge til VM

- Det minner mye om det som skjedde i 1990, sier Nils Johan Semb.

SEHER.NO: Onsdag presenterte Norges Fotballforbund mannen som skal ta over etter eks-landslagssjef Åge Hareide - i hvert fall inntil videre. Egil "Drillo" Olsen trår nemlig umiddelbart inn i stillingen som vikar for Norges fotballstolthet.

Akkurat det er et godt valg, mener Norges kanskje fremste fotballekspert, Nils Johan Semb.

- Det som er sikkert, er at dette blir veldig spennende. Det minner mye om det som skjedde i 1990, sier han til Seher.no.

De fleste husker kanskje hva som skjedde den gang, da Drillo - også da som vikar - tok over for daværende landslagssjef Ingvar Stadheim. Dette markerte starten på en gullalder for norsk landslagsfotball.

- Er det mulig for Egil "Drillo" Olsen å gjenskape den samme vinnerviljen, Nils Johan Semb?

- Egil er tydelig på hva han vil, og hadde suksess sist gang. Det blir spennende å se om han klarer det samme nå. Ingen spillere er igjen fra den tiden, men det tror jeg bare er en fordel for begge parter, mener han.

Semb, som også har erfaring fra jobben som landslagssjef - og som var assistent under "Drillo"-tiden, tror mulighetene absolutt er til stede for at 66-åringen umiddelbart fører Norge til VM - dersom han får fortsette som sjef i flere enn de tre kampene han er satt opp til å lede.

- Personlig tror jeg at det fortsatt er mulig å bli nummer to i gruppa. Toget er ikke gått, og Drillo kan bli mannen som fører oss dit.

Ifølge Aftenposten sto valget mellom Drillo og Ola By Rise om hvem som skulle lede Norge mot Tyskland, Sør-Afrika og Finland, men til slutt ble det altså klart at Rise nå skal fungere som assistent for sin nye sjef.

Nils Johan Semb vil si minst mulig om hvorvidt han mener Egil Olsen er rett mann eller ei.

- Det vil tida vise, det er et resultatorientert yrke. Men han har signalisert at han er veldig motivert for jobben, og det er et bra tegn, sier han til Seher.no.

Tidligere suksesstrener for Rosenborg, Nils Arne Eggen, er langt mindre snakkesalig enn sin ekspertkollega.

- Jeg er sikker på at Norges Fotballforbund gjør rett uansett hva de velger, sier han til Seher.no.

Drillos siste trenerjobb var hovedansvaret for TV2-tøyselaget FK Zebra. Sjansen for at han kan bli erstattet av en av sine tidligere spillere, Ståle Solbakken, er fortsatt stor, ifølge Aftenposten. Sesongen i Danmark må bare bli ferdig først. Det blir den 31. mai.

Har du et kjendistips? Tips oss her, eller ring vår tipstelefon 93076767!

LES OGSÅ: Misunner dem Drillo