STARTER PÅ NULL: Superamatørene i FK Zebra har fått Egil Drillo Olsen som trener. Foto: Geir Egil Skog
STARTER PÅ NULL: Superamatørene i FK Zebra har fått Egil Drillo Olsen som trener. Foto: Geir Egil SkogVis mer

«Drillo» blir trener for FK Zebra

Egil «Drillo» Olsen tar treneransvaret for de 16 gutta i FK Zebra. Det byr på nye utfordringer for den tidligere landslagstreneren.

SEHER.NO: Egil «Drillo» Olsen regnes som en av Norges største trenerprofiler. I februar fikk han sparken som trener for det irakiske landslaget, men nå venter nye oppgaver.

66-åringen har takket ja til å trene tv-laget FK Zebra, gutta som tar over for det mer velkjente laget Tufte IL.

- Først av alt må disse gutta lære seg å sparke en ball. Derfor starter vi nok ikke med offsideregelen, ler Egil.

På fredag fikk de 16 gutta møte den tidligere norske landslagstreneren for første gang. Selv om fotballkunnskapen ikke er den største, kjente de aller fleste til «Drillo».

- Egil har jeg hørt om. Jeg spiste mye av «Drillo-isen» for mange år siden, fortalte Thomas Strand (24), en av FK Zebras nye spillere.

Han var langt fra den eneste som nevnte Egils «Drillo-is». Den hadde de fleste erfaring med. Det hadde de derimot ikke med trenerens meritter.

- Jeg kan ingenting om fotball. Det var to kollegaer som meldte meg på her. De hadde merket at jeg alltid gikk hver gang det ble pratet om fotball, forteller Strand.

«Drillo» vil nå legge slagplanen for de kommende treningsukene.

- Vi må nok jobbe en del med fysikk. Mange av gutta må komme i form. Taktikk tenker jeg ikke på enda, men det kan jo være greit å lære dem hvordan man beveger seg på banen. Det må de skjønne for å kunne forstå offsideregelen, sier «Drillo».

FK Zebra kommer på tv-skjermen til høsten. Dato for første sending på TV 2 Zebra er ennå ikke bestemt, men antagelig blir det rundt 1. oktober.