Egil «Drillo» Olsen:

Drillo-beskjed: - Få det vekk

Ønsket ikke at scene i «Alt for Norge» skulle være med. - Det er litt for mye privatliv, sier han. - Han ble sint, forteller filmregissør Daniel Høglund om sekvensen.

PÅ DEN RØDE LØPER: Egil «Drillo» Olsen kom sammen med kona Sigrun Vedelden og datteren Kine. Foto: Tore Ulrik Bratland
PÅ DEN RØDE LØPER: Egil «Drillo» Olsen kom sammen med kona Sigrun Vedelden og datteren Kine. Foto: Tore Ulrik Bratland Vis mer
Publisert

Egil «Drillo» Olsen fyller 80 år i dag. Fredag kveld er nærmere tusen personer samlet på Colosseum kino i Oslo, der premieren for filmen «Alt for Norge» finner sted.

Filmen handler om den eventyrlige suksessen til Drillo og fotballandslaget på 90-tallet. Mange av sekvensene har ikke vært vist før.

En etter en gikk de tidligere stjernene inn på den røde løper i kveld. Drillo kom sammen med kona Sigrun Vedelden og datteren Kine.

- Jeg har gruet og gledet meg om hverandre. Det er ikke dagligdags å møte tusen mennesker og ha et party på Ullevaal etterpå med 500 personer. Det er litt spesielt, sier 80-årsjubilanten på vei inn til Colosseum kino på Majorstua.

GOD STEMNING: Drillo blir fotografert sammen med familien foran filmplakaten. Foto: Tore Ulrik Bratland
GOD STEMNING: Drillo blir fotografert sammen med familien foran filmplakaten. Foto: Tore Ulrik Bratland Vis mer

Han har allerede sett filmen et par ganger, og røper at det spesielt er én scene han ville ha vekk.

- Det er litt for mye privatliv. En seanse fra Østsiden (i Fredrikstad) synes jeg ikke burde vært med. Det er litt privat og i overkant mye dilling med datteren. Jeg hadde foretrukket litt mer fotball og litt mindre meg.

DRILLO: Denne uken er Kine Olsen blant deltakerne i «4-stjernes middag», der snakker hun om hvordan det var å vokse opp med hele Norges Drillo som pappa. Video: Discovery+ Vis mer

Regissør Daniel Høglund bekrefter overfor Dagbladet at det var en prosess for å få scenen med i filmen:

- Det var på klubbhuset på Østsiden i forbindelse med VM i 1994. Han skulle bli pappa til Kine og fikk en barnevogn i en litt klein seanse. Han ble ganske sint.

SENTRALE PERSONER: Egil «Drillo» Olsen sammen med regissørene Daniel Høglund og Jo Vemund Svendsen. Foto: Terje Pedersen / NTB
SENTRALE PERSONER: Egil «Drillo» Olsen sammen med regissørene Daniel Høglund og Jo Vemund Svendsen. Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer

Høglund fortsetter:

- Drillo ville ikke ha med dette i filmen. Han ble satt ut og sa den gangen: «Dette finner jeg meg ikke i.» Til oss sa han at han helst ville ha dette vekk, men la samtidig til: «Dere bestemmer.» Vi bestemte. Og scenen ble med. Vi har vært venner etterpå.

- Vi diskuterte litt, men jeg er ikke et filmenneske. Det er en egen vitenskap, det der, sier Drillo.

- Det morsomste med filmen er at det er mye jeg ikke har sett før. Det er gravd fram mye fra kjellere og loft.

HYGGET SEG PÅ PREMIERE: Erik Thorstvedt intervjues av mediene. Foto: Tore Ulrik Bratland
HYGGET SEG PÅ PREMIERE: Erik Thorstvedt intervjues av mediene. Foto: Tore Ulrik Bratland Vis mer

Erik Thorstvedt var blant gjestene på premieren. Om å feire 80-årsdagen med gamlesjefen sier han:

- Jeg synes det er stas. Han holder seg godt. Det er fantastisk at denne filmen kan ha premiere på 80-årsdagen hans. Det er smått sykt, egentlig.

- Hva tenker du om at det fortsatt er Drillo og det dere skapte på 90-tallet som er i fokus? Er det ikke på tide å skape ny historie?

- Jo, det er det definitivt. Jeg føler at det er likheter mellom det vi opplevde og det som kanskje er på gang i norsk fotball. Han (Drillo) og Ståle Solbakken er like på mange områder, påpeker Thorstvedt.

REALITY AWARDS: 23. september braker det løs! I anledning Reality Awards spurte vi norske kjendiser om deres favorittrealityøyeblikk. Reporter: Jenny Emilie Aas Vis mer

«Alt for Norge» får terningkast fem i Dagbladet.

- Dokumentaren om det norske Drillo-eventyret sitter som en Rekdal-straffe rett i krysset, heter det i anmeldelsen.

LES OGSÅ: Fjernet kjendis-støtte til Hulsker

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer