Brad Pitt:

- Drikkingen var nødvendig

Åpner seg om den tøffe tiden.

VANSKELIG TID: Brad Pitt og Angelina Jolie gikk fra hverandre i 2016. Nå forteller Pitt i et nytt intervju at han slet stort med alkoholproblemer etter bruddet. Foto: REX/ NTB Scanpix
VANSKELIG TID: Brad Pitt og Angelina Jolie gikk fra hverandre i 2016. Nå forteller Pitt i et nytt intervju at han slet stort med alkoholproblemer etter bruddet. Foto: REX/ NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det har gått over tre år siden Angelina Jolie (44) og Brad Pitts (55) skilsmissenyhet rystet en hel verden. Det skjedde i september 2016, og siden den gang har eksparet kranglet høylytt om blant annet hvem som skal ha ansvaret for deres fem barn.

I fjor ble det kjent at de hadde kommet til en enighet om barna, men skal vi tro de internasjonale sladremediene, er det tidigere radarparet langt fra perlevenner likevel.

Brad Pitt har tidligere vært åpen om at han gikk gjennom en svært tung periode da forholdet til Jolie tok slutt etter over ti år, og senest i september vekket han oppsikt ved å blant annet innrømme at han utviklet store alkoholproblemer - mye på grunn av skilsmissen. Det gjorde han i et intervju med The New York Times, hvor han sa at han bar på mye smerte, sorg og tap.

Nå snakker skuespillerstjernen enda mer utdypende om den samme problematikken, i et større intervju med det amerikanske bladet Interview Magazine. Intervjuet består av en samtale mellom Pitt og den britiske skuespillerlegenden Anthony Hopkins (81).

EKSPAR: Angelina og Brad gjorde det slutt i 2016, men i årene etter har de kranglet om blant annet hvem som skulle ha ansvaret for barna deres. Foto: NTB Scanpix
EKSPAR: Angelina og Brad gjorde det slutt i 2016, men i årene etter har de kranglet om blant annet hvem som skulle ha ansvaret for barna deres. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Jeg er klar over, som en måte å tilgi meg selv på, at jeg verdsetter alle valgene jeg har tatt som jeg ikke er stolt over, fordi de har ført til visdom og senere noe annet. Du kan ikke ha det ene uten det andre, sier «Fight Club»-skuespilleren åpenhjertig i intervjuet.

- En bjørnetjeneste

Pitt og Hopkins har spilt sammen i en rekke filmer, blant annet i «Legends Of The Fall» og fantasydramaet «Meet Joe Black». De har også til felles at begge i perioder av livet har misbrukt alkohol - noe samtalen etter hvert dreies inn på.

- Jeg har lest at du har slitt med sprit og alt det der, spør Hopkins, hvorpå Pitt svarer at han så på det som en bjørnetjeneste mot seg selv å drikke mye.

Han beskriver det også som en flukt, og vedgår at drikkingen til en viss grad var nødvendig. 55-åringen sier videre at han opplever at vi lever i en tid der alle er fordømmende og raske til å behandle mennesker som søppel.

Vis mer

- Vi har alltid lagt stor vekt på det som er feil. Men det neste steget, det du gjør etter feiltrinnet, er det som virkelig definerer en person. Vi kommer alle til å gjøre feil. Men hva er det neste steget? Det er den delen jeg finner forfriskende og interessant, sier Pitt.

Det er ingen tvil om at Pitt har gått gjennom en tøff periode de siste årene. I intervjuet med The New York Times i september, avslørte den kjente skuespilleren at han gikk gjennom halvannet år med behandling i Anonyme Alkoholikere etter bruddet med Jolie.

- Jeg er menneskelig, vi er menneskelige, vi ønsker et formål og vi vil ha mening i livene våre. Men for å oppnå det, er nøkkelen to ting: Å være kreativ og å være sammen med menneskene du er glad i, sier Pitt videre i intervjuet.

Gikk i behandling

Det er tidligere blitt spekulert på om Pitts alkoholmisbruk var nettopp den berømte dråpen som fikk begeret til å renne over. Kort tid før bruddet, skal Pitt og Jolie ha havnet i en voldsom krangel vedrørende drikkinga hans. Situasjonen oppsto angivelig da de var om bord på et privatfly sammen med barna.

ANGELINA OG BARNA: Brad og Angelina har seks barn sammen - som hun har det daglige ansvaret for. Her er de på rød løper sammen tidligere i høst. Foto: NTB Scanpix
ANGELINA OG BARNA: Brad og Angelina har seks barn sammen - som hun har det daglige ansvaret for. Her er de på rød løper sammen tidligere i høst. Foto: NTB Scanpix Vis mer

I intervjuet gikk 55-åringen langt i å antyde at det fantes sannhet i disse ryktene.

- Jeg hadde latt det gå altfor langt, så jeg fjernet drikkeprivilegiene mine.

Han beskrev også møtene i AA som en positiv opplevelse.

- Jeg møtte menn som var åpne og ærlige på en måte jeg aldri har sett maken til. (...) Det var faktisk veldig befriende å eksponere de stygge sidene ved seg selv. Det er stor verdi å hente i det, sa Pitt, som i dag holder seg unna alkohol, ifølge ham selv.

Trailer for filmen "Allierte" med Brad Pitt og Marion Cotillard. Video licensed from United International Pictures Vis mer

Etter en lang og turbulent kamp om omsorgsretten for barna, var det til slutt Angelina som fikk hovedomsorgen for deres seks barn, Maddox (18), Pax (16), Zahara (14), Shiloh (13) og tvillingene Knox og Vivienne (11).

LES OGSÅ: Dette sier hun om skandalen

Vil du logge inn før du fortsetter?

Det koster ingenting, men det hjelper oss med å tilby deg en bedre leseropplevelse.

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer