ADVARER: Både Nils Vogt og Anders Hatlo, som er blant stjernene i det premiereklare stykket «Spin Doctor» på Oslo Nye, mener man gjør lurt i å holde seg unna alkohol på jobb.  Foto: Per Ervland/Seher.no
ADVARER: Både Nils Vogt og Anders Hatlo, som er blant stjernene i det premiereklare stykket «Spin Doctor» på Oslo Nye, mener man gjør lurt i å holde seg unna alkohol på jobb. Foto: Per Ervland/Seher.no Vis mer

- Drikking kan fort bli veldig synlig i vår bransje

Men skuespillerne avviser at bransjefyll er utpreget innen norsk underholdning. Se video!

Se videointervju med Nils Vogt og Anders Hatlo nederst i saken! 

SEHER.NO: I onsdagens Dagbladet gikk scenelegenden Rolv Wesenlund (73) ut og advarte mot overstadig alkoholkonsum i den norske skuespiller- og underholdningsbransjen.

- Alkoholen blir viktig fordi det er forbundet med så mye hyggelig. Men man må passe på før man forvandles til et slemt menneske, sa han til avisen.

Ifølge skuespilleren, som er pensjonert, har han opplevd at kolleger har tydd til alkoholen for å døyve frykten for at stjernelivet skal ta slutt.

73-åringen innrømmet også at han selv hadde hatt et «godt alkoholkonsum», men at grensene hans alltid var svært klare.

- Man må sette begrensninger for seg selv for at det ikke skal gå ut over seg og sine nærmeste, og jeg har gjort det. Jeg har passet på brennevin, og har for eksempel ikke drukket før forestillingene, sa han.

Torsdag var Seher.no tilstede da det ble holdt pressevisning av den nye forestillingen «Spin Doctor» på Oslo Nye Teater. 

Nils Vogt og Anders Hatlo er blant skuespillerstjernene som medvirker i stykket, og Seher.no benyttet anledningen til å spørre dem hvordan de forholder seg til Wesenlunds uttalelser om fyll i skuespillerbransjen.
 
Ifølge Vogt, som spiller statsminister i «Spin Doctor», kjenner han seg ikke spesielt godt igjen i Wesenlunds uttalelser. Men den tidligere «Mot i Brøstet»-stjernen kom likevel med sterke advarsler mot det å drikke på jobb.

- Dette med alkohol kan være et problem uansett hvilket yrke du har. Og det kan fort bli veldig synlig i vår bransje. Jeg vet om noen skjebner, men det gjør jeg i andre yrker også. Men det kan fort bli synlig i vår.

- Så det er en gyllen regel for de fleste skuespillere, og jeg vil si det er ganske disiplinert, at man først og fremst aldri må drikke før en forestilling - aldri ta et lite glass en gang. Det kan man ha som prinsipp. Da går det en vel, sier Vogt til Seher.no.

Anders Hatlo, som har en av hovedrollene i Oslo Nye-oppsetningen, synes heller ikke at fyll er utpreget i det norske skuespillermiljøet.

- Nei, jeg vet ikke hvor det måtte være i så fall. Jeg tror det er bransjefyll over alt for å si det sånn. Jeg har holdt på i 40 år nå og jeg tror jeg har opplevd én gang at en forestilling har vært avlyst på grunn av alkohol, og det er veldig, veldig lenge siden. Siden det har jeg ikke oppfattet det, sier han.

Skuespilleren er også klar på at man gjør lurt i å holde seg unna flasken når man skal opptre.
 
- Jeg vet hvordan alkohol er og hvordan det lukter. Jeg vet også hvordan virkning det har. Det dummeste du gjør som utøvende på noe som helst felt, er å tro at det forbedrer prestasjonen din. Det gjør det ikke, uten at jeg har opplevd det selv da, sier han.

«Spin Doctor» har premiere på Oslo Nye Centralteatret 2. september! Ler mer om forestillingen her! (ekstern link)

Bli fan av Seher.no på Facebook her.

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på seher@seher.no, ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.
  

LES OGSÅ: - Advarer mot bransjefyll

Se videointervju med Nils Vogt og Anders Hatlo nedenfor:[obj:media:8849]