Drikk vin på Kanariøyene

Ingen grunn til ikke å smake...

VINLAND: Ja, det lages overraskende mye god vin på Gran Canaria. Foto: Star Tour
VINLAND: Ja, det lages overraskende mye god vin på Gran Canaria. Foto: Star Tour Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Gammel tradisjon!

SEHER.NO: Helt siden tidlig på 1500-tallet har det vært produsert vin på Kanariøyene. Vesle El Hierro var først ute. Den kanariske vinen fylte alltid glassene da kong Carlos III arrangerte banketter og festmiddager. Vinen ble tidlig øyenes viktigste eksportvare, og den gang som nå, er det først og fremst den søte vinen laget på malvasiadruen som er Kanariøyenes mest kjente. Vunnet priser Bortsett fra på Fuerteventura, produseres det i dag vin på alle øyene, men det er Tenerife som satser aller mest på denne produksjonen. Øyas mest berømte klassifisering, "Denominación de Origen Tacoronte-Acentejo" har vunnet flere internasjonale priser og utmerkelser. Men altså, uansett hvilken av Kanariøyene du oppholder deg på, er det all grunn til å la den lokale vinen få lov til å akkompagnere tapasrettene eller paellaen. Om ikke annet får du en smak av øygruppens første og viktigste eksportartikkel. Billig er den også... Skål!

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer