Amber Heard og Johnny Depp:

Drapstrusler og isolasjon etter skandalebruddet

Stjernen skriver åpent om vanskelighetene.

TØFT: Amber Heard skilte seg fra Johnny Depp i 2016, og har siden kommet med en rekke alvorlige påstander om hvordan forholdet var. Nå forteller hun at tiden etter skilsmissen var svært vanskelig for henne. Foto: NTB Scanpix
TØFT: Amber Heard skilte seg fra Johnny Depp i 2016, og har siden kommet med en rekke alvorlige påstander om hvordan forholdet var. Nå forteller hun at tiden etter skilsmissen var svært vanskelig for henne. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I mai 2016 slo bruddet mellom skuespillerparet Johnny Depp (55) og Amber Heard (32) ned som en bombe i internasjonale medier, bare 15 måneder etter at de giftet seg i Karibia.

Få dager senere tok bruddet en dramatisk vending, da Heard anklaget Depp for vold, og fikk innvilget besøksforbud mot ektemannen.

32-åringen hevdet Depp hadde store problemer med kokain og alkohol, og at han flere ganger skal ha misbrukt henne både fysisk og psykisk. Depp, som for øvrig er aktuell i «Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald» i disse dager, har hele tiden hevdet sin uskyld.

Det skal ha kostet Amber mye å stå frem med anklagene. Hun er for tiden aktuell med filmen «Aquaman», og mange holder derfor et ekstra godt øye med henne i disse dager. Det er derfor kanskje ikke så rart at kronikken hun nylig skrev for Washington Post skaper store overskrifter.

I den går hun detaljert til verks når hun beskriver tiden etter skilsmissen, og hvor urettferdig det hele føltes. Stjernen forteller blant annet at hun levde nærmest isolert hjemme hos seg selv i lang tid.

SNAKKER UT I NY VIDEO: Amber Heard, skuespiller og modell, snakker nå i en ny video om partnervold. Stjerna skilte seg fra Johnny Depp tidligere i år, etter blant annet å ha anklaget ham for vold. Video: GirlGaze Vis mer

Drapstrusler og isolasjon

- Jeg skriver dette som kvinnen som måtte endre telefonnummeret sitt ukentlig fordi jeg fikk drapstrusler. Jeg forlot sjelden leiligheten min over en periode på flere måneder, og om jeg først gjorde det, ble jeg forfulgt av kameradroner og fotografer - på motorsykler og i biler, skriver hun, og fortsetter:

- Jeg følte at jeg var i retten og ble dømt etter hva folk der ute mente. At andre satt ved kontrollspakene til både livet og virket mitt, skriver hun.

SKANDALEBRUDD: Johnny Depp og Amber Heard gikk fra hverandre i 2016, og i tiden som fulgte ble Depp truffet av en rekke kontroversielle påstander. Her er de fotografert i 2014. Foto: NTB Scanpix
SKANDALEBRUDD: Johnny Depp og Amber Heard gikk fra hverandre i 2016, og i tiden som fulgte ble Depp truffet av en rekke kontroversielle påstander. Her er de fotografert i 2014. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Det var nemlig ikke bare det at hun fikk dødstrusler og hatkommentarer som skal ha vært problemet. Heard hevder at bransjen lot seg kraftig påvirke av det som ble skrevet om henne, og at hun ble «svartelistet» en rekke steder.

Heard skal blant annet ha mistet roller og lukrative motesamarbeid på grunn av bråket som oppsto.

- Jeg ble en offentlig figur som representerte vold i hjemmet, og jeg følte den fulle kraften av vår kulturs hat mot kvinner som tør å snakke ut, skriver filmstjernen, og fortsetter kontant:

AKTUELL: Amber Heard spiller i storsatsingen «Aquaman» sammen med Nicole Kidman og «Game of Thrones»-stjernen Jason Momoa. Foto: NTB Scanpix
AKTUELL: Amber Heard spiller i storsatsingen «Aquaman» sammen med Nicole Kidman og «Game of Thrones»-stjernen Jason Momoa. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Jeg fikk en sjelden anledning til å se, i sanntid, hvordan institusjoner beskytter menn som er anklaget for overgrep. Se for deg en mektig mann som et skip, som Titanic. Skipet er en stor institusjon. Når båten treffer isfjellet, er det mange mennesker om bord som prøver å tette hullene - ikke fordi de tror på det eller bryr seg om skipet, men fordi deres egen skjebne er avhengig av institusjonen, mener Heard.

32-åringen er skarp i sin kritikk av blant andre president Donald Trump (72), som hun mener har fått slippe billig unna. I sin konklusjon ber hun om at vi fremover må heie på kvinner, og at vi må jobbe sammen for å endre både sosiale normer og faktiske lover - slik at det skal bli enklere å velge åpenhet.

Nekter å begrave stridsøksen

Det er ikke første gang Amber Heard omtales på grunn av negative hendelser i livet sitt. Ekteskapet mellom henne og Johnny Depp (55) ble på langt nær like mye omtalt som den bitre skilsmisseprosessen.

Forholdet fikk som nevnt en heller stygg avslutning, da Depp ble anklaget for flere tilfeller av partnervold.

Bare dager etter at bruddet ble kjent i 2016, anklaget 32-åringen eksmannen for vold, noe som førte til at hun fikk innvilget midlertidig besøksforbud. Amber hevdet at Johnny hadde mishandlet henne både fysisk og verbalt gjennom deres tre år lange forhold.

Mens Amber til stadighet snakket om det voldelige forholdet, holdt 55-åringen nærmest tyst om anklagene, før han i juni ga et stort intervju til Rolling Stone.

Den gang snakket Depp for det meste om skilsmissen og hans psykiske tilstand i etterkant - mens han i oktober, i et intervju med GQ Magazine, snakket om anklagene ekskona kom med.

Han ønsket med intervjuet å få frem sin side av saken, ifølge E! News.

BLÅVEIS: Amber hevdet eksmannen slo henne, og dukket opp i rettssalen med blåveis. Foto: NTB Scanpix
BLÅVEIS: Amber hevdet eksmannen slo henne, og dukket opp i rettssalen med blåveis. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Hun var på en fest dagen etter. Øyet hennes var ikke lukket. Hun hadde håret over øyet, men man kunne se at det ikke var lukket. Jeg sto syv meter unna henne, så hvordan kan jeg ha slått henne? Noe som forresten er det siste jeg ville gjort, sa han om det angivelige angrepet på ekskona før bruddet.

- Jeg ser kanskje dum ut, men så dum er jeg ikke, la han til.

Skuespilleren hevdet også at politiet ikke kunne finne noen tegn til fysisk vold på Ambers kropp, og at hun takket nei til å bli sjekket av helsepersonell.

BEKLAGER: Johnny Depp og kona Amber Heard tok med seg hundene sine på filminnspilling i Australia. I en video frigitt av australske myndigheter beklager paret. Video: Australian Government. Vis mer Vis mer

- Jeg ønsker sannheten

Grunnen til at han aldri tidligere hadde kommentert anklagene offentlig, hevder han er at han følte det ikke var verdt det. Samtidig angrer Depp på måten det påvirket barna John Christopher (16) og Lily-Rose (19).

- Hvordan kan noen komme med slike usanne påstander? Jeg er sikker på at det ikke var lett for sønnen min å dra på skolen og høre de andre barna si at faren hans banker opp kvinner.

Johnny hevder alt var oppspinn fra Ambers side, og fastslår at han aldri vil slutte å kjempe mot omdømmebristen han har fått.

I etterkant av Depps intervju med GQ, kom advokaten til Heard med en skriftlig uttalelse til Fox News:

«Det er opprørende at GQ aldri har snakket med noen av de flere vitnene til Mr. Depps fysiske overgrep av Ms. Heard før de publiserte sin artikkel. Hvis GQ hadde gjort en grunnleggende etterforskning, ville de fort ha innsett at hans uttalelser er helt usanne. Mr. Depp har ignorert partenes konfidensialitetsavtale og har likevel nektet å tillate Ms. Heard å svare på sine anklager, til tross for gjentatte forespørsler», het det i uttalelsen.

Vis mer Vis mer

Videre står det at det har vært svært vanskelig for Amber Heard å legge denne tøffe tiden bak seg, og at det derfor er «en skam» at Johnny Depp fortsetter den psykiske mishandlingen av ekskona via sine uttalelser.

Det endte derimot med at Amber trakk voldsanklagene og at partene inngikk et forlik.

LES OGSÅ: - Skilsmisse er den eneste løsningen

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer