Emilie «Voe» Nereng:

- Drapstruet

Influenseren og «Kompani Lauritzen»-deltakeren trakk seg tilbake fra rampelyset, men er tilbake. Hun lar seg fortsatt sjokkere av hetsen. - Jeg gråt senest for en uke siden, bedyrer hun.

ÅPENHJERTIG: Emilie Nereng, tidligere kjent som «Voe», har aldri lært seg å takle de stygge kommentarene. Reporter: Bjørn Ekker. Video: Celina Morken Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vinterens og vårens «Kompani Lauritzen»-sesong er godt i gang. Lørdag var det tre deltakere som måtte forlate programmet, og kommende lørdag må enda èn takke for seg.

Én av dem som er med på de strabasiøse utfordringene i TV 2-programmet er Emilie «Voe» Nereng (26). Den profilerte influenseren valgte i 2017 å trekke seg helt tilbake fra rampelyset. Og overfor Se og Hør legger hun ikke skjul på hvorfor.

- Jeg hadde blogget i åtte år, og hadde en slags midtlivskrise. Altså, en midtlivskrise var det vel ikke - for jeg var tross alt bare 21 år gammel. Men i starten av 20-årene tenkte jeg mye på hva jeg egentlig ville. Blogging og markedsføring var liksom den veien jeg skulle gå, sier hun.

«KOMPANI LAURITZEN»: Da deltakerne skulle ta seg opp Trollstigen etter en tøff dag uten mat og drikke, falt en av deltakerne om. Vis mer

Fikk «verdikrise»

Så skjedde det imidlertid noe i tankesettet hennes:

- Jeg oppdaget at jeg hadde andre verdier i livet som var viktigere for meg. Det ble en «verdikrise», jeg levde et liv som ikke lenger var i tråd med hvordan jeg ville leve og fremstå.

Nereng hadde levd av Instagram og bloggen sin så lenge at hun plutselig ble usikker på om hun gjorde det hun gjorde for å se bra ut utad - eller om hun gjorde det fordi det var noe hun selv ville.

- For å finne ut av det valgte jeg derfor å slette Instagram og egentlig hele meg selv fra internett. Jeg trengte en pause.

STOLT KJÆRESTE: «Kompani Lauritzen»-aktuelle Mayoo Indiran tok med seg kjæresten da han dukket opp på premierefest. Reporter: Thea Hope. Video: Kine Falch Vis mer

- Du måtte lande litt, rett og slett?

- Ja. Og på den tiden hadde jeg 200 000 følgere på Instagram. Jeg slettet til og med e-posten min, for jeg ville ikke at folk skulle kontakte meg. Det var helt nydelig, og jeg angrer ikke på noe som helst. Selv om jeg ikke har like mange følgere nå som jeg hadde da, forteller 26-åringen, som likevel fortsatt kan skilte med over 150 000 følgere på bildedelingstjenesten.

- Skjønner ikke

Det var etter selv å ha valgt å ta seg en pause at «Voe» bestemte seg for å utdanne seg innen ernæring, og heller gå den veien på sosiale medier.

- Nå handler det stort sett om ernæring om noen begynner å diskutere med meg. Og når diskusjonen er sak og ikke person, så kan jeg forholde meg annerledes til det. Det har endret livet mitt til det bedre.

TILBAKE I RAMPELYSET: Emilie Nereng utfordrer sin egen psyke og fysikk som deltaker i «Kompani Lauritzen» på TV 2 denne våren. Foto: Matti Bernitz / TV 2
TILBAKE I RAMPELYSET: Emilie Nereng utfordrer sin egen psyke og fysikk som deltaker i «Kompani Lauritzen» på TV 2 denne våren. Foto: Matti Bernitz / TV 2 Vis mer

Sånn har det ikke alltid vært. Virkelig ikke.

- Jeg har aldri forstått hvorfor jeg har fått så mye hets. For jeg opplever meg selv som en snill og real person. Samtidig er jeg oppdratt til å se det beste i alle. Så når folk ikke ser det positive i meg, så skjønner jeg ikke helt hvor det kommer fra.

- Får du fortsatt hat?

- Ja, jeg får fortsatt hat. Oftest på Instagram, der folk ytrer seg med fullt navn og bilde. Da er det en ekte person der, som ikke vil meg godt.

«KOMPANI LAURITZEN»: Daniel Kvammen ble skuffet da han fikk «litt under norm». Video: TV 2 / Reporter: Celina Morken Vis mer

Tok til tårene

De aller fleste som ytrer seg negativt i hennes kanaler er kvinner, ifølge matinfluenseren.

- Jeg tar det veldig personlig, noen meldinger fikk meg til å gråte for bare litt over en uke siden. Jeg har aldri klart å håndtere drittslenging, det finnes jo ikke en guide til hvordan man skal gjøre det. Det kan være at jeg for mange oppfattes som en perfeksjonist, én som virker å være opptatt av å være så innmari perfekt. Da er det sikkert litt fristende å finne feil ved meg.

«Kompani Lauritzen»-deltakeren tror mye av hatet tidligere først og fremst kom som en konsekvens av at hun var en av de første bloggerne på «markedet».

- Leserne mine var personer som var 13-14 år gamle da de fulgte meg. De som ikke har fått kritikk på nett, de vet ikke hvordan det føles. Jeg skulle ønske at jeg hadde vært foruten, for det har ikke formet meg til det bedre, forteller hun alvorlig.

«KOMPANI LAURITZEN»: Da deltakerne skulle gjennom en hinderløype skjedde det en ulykke. Video: TV 2 Vis mer

- Så hva har det gjort med deg?

- Hver eneste gang jeg opplever denne hetsen tar det meg tilbake til der jeg var da jeg var 14 år gammel. Jeg føler meg sårbar. Jeg forstår det ikke, for hadde jeg vært skandaløs eller fremmet dårlige verdier, så ville jeg forstått det bedre. Derfor får jeg heller ikke til å svare dem eller prøve å forstå det heller.

- Folk kom på døren

- Har det hendt at du har anmeldt noe til politiet?

- Jeg ble jo drapstruet i kommentarfeltet husker jeg. «Jeg kommer og dreper deg i dag». Men på den tiden... Altså, jeg fikk så mye hat. Jeg hadde 300-400 kommentarer hver gang jeg la ut et nytt blogginnlegg, og én av tre var stygge. Stort sett følte jeg meg hatet. Så det var aldri sånn at jeg tok én av dem ille opp, det var heller mengden av det.

TÅRER: Tone Damli brøt ut i tårer da hun tenkte på avreise til «Kompani Lauritzen». Video: TV2 Vis mer

Men det verste av alt, mener Nereng:

- Det var ekkelt at folk visste hvor jeg bodde. Jeg fikk stygge ting i posten og det hendte at folk kom på døren min, sier hun, og fortsetter:

- Altså, dette var ikke det verste, men jeg husker at jeg fikk tilsendt en McDonalds-burger i posten. Det er vel kanskje ikke stygt ment, men hvorfor velger noen å gjøre det, liksom? De som kom på døra var stort sett hyggelige. Men det at folk oppsøkte meg syntes jeg rett og slett var dritekkelt.

- BLIR IIRRITERT: En av deltakerne slet med å ta ordre fra løytnanten i «Kompani Lauritzen». Video: TV 2 Vis mer

Ble paranoid

Noen skal også ha oppsøkt henne etter skoletid.

- Det verste var egentlig det, at enkelte ventet på meg utenfor skolebussen min. Av og til for å helle en bøtte med vann over hodet mitt. Jeg følte meg som en blink som folk hele tiden ville skyte på.

FORLOVET: Emilie Nereng er forlovet med Torgeir Glomnes Johansen. Her på Elle-fest i 2019. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
FORLOVET: Emilie Nereng er forlovet med Torgeir Glomnes Johansen. Her på Elle-fest i 2019. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer

- Hvordan opplevde du det?

- Det var selvfølgelig skremmende, men det jeg husker aller best var at jeg gikk fra å være en positiv, optimistisk person, til å bli ganske paranoid. Jeg følte at folk kunne hate meg når som helst og hvor som helst.

Egne erfaringer og opplevelser er også grunnen til at «Voe» ikke ønsker å inkludere venner, familie og kjæresten Torgeir i «businessen» sin.

«KOMPANI LAURITZEN»: Det ble dramatisk under fjorårets «Kompani Lauritzen»-finale. Video: TV 2 Vis mer

- Alt jeg deler er ting jeg selv står for. Jeg forstår veldig godt dem som har opplevd - og opplever - mobbing, erkjenner hun.

- Men nå er du tilbake i rampelyset for godt?

- Ja, jeg er definitivt tilbake. Og det er helt annerledes denne gangen, for det er noe jeg har valgt som en voksen person. Jeg har skapt en karriereretning og business. Jeg føler meg heldig. Men nei, livet mitt er ikke satt, jeg kan fortsatt velge å trekke meg tilbake igjen senere, bedyrer Emilie Nereng med et smil overfor Se og Hør.

LES OGSÅ: Raser: - Ikke bra for noen av oss

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer