Drapstruet av Røkke

Historien om Kjell Inge Røkkes drapstrusler mot den tidligere Se og Hør-journalisten er sann. I hvert fall om vi skal tro sistnevnte.

SINT: Det var etter at Mælnes hadde skrevet at Røkkes kjære Anne Grete levde et liv i sus og dus med champagnebobler og kaviar, at han reagerte. Foto: Andreas Fadum, Se og Hør
SINT: Det var etter at Mælnes hadde skrevet at Røkkes kjære Anne Grete levde et liv i sus og dus med champagnebobler og kaviar, at han reagerte. Foto: Andreas Fadum, Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEHER.NO: For første gang bekrefte forfatter Håvard Melnæs at han ble drapstruet av Kjell Inge Røkke.

- I skal drepe deg! skal finansmannen ha ropt til Håvard Melnæs etter en artikkel journalisten skrev i Se og Hør noen år tilbake.

Reportasjen handlet om Røkkes daværende kjæreste - nå kone - Anne Grete Eidsvig. Hun "lever et liv i sus og dus med champagnebobler og kaviar", skrev Melnæs. Og Røkke ble rasende.

Historien blir onsdag omtalt i flere medier, og baserer seg på et kapittel i Melnæs' kommende bok "En helt vanlig dag på jobben" som kommer ut fredag.

Boken dreier seg om livet i Se og Hør - Melnæs' arbeidsplass gjennom ti år.

Hverken Melnæs eller Røkke har villet kommentere opptrinnet etter at det kom ut i mediene onsdag.

Men i kommende utgave av KK letter Melnæs på sløret:

-Du ble drapstruet av Kjell Inge Røkke: "I skal drepe deg. Hver eneste dag av ditt korte og bedritne liv skal du kikke deg over skulderen," siterer du ham på. Må du begynne å kikke deg over skulderen grunnet ting i denne boken?

- Jeg håper ikke det, svarer Melnæs og bekrefter at han ble truet på livet av Røkke.

Forlegger Erling Kagge forteller at det som hittil har kommet ut i mediene er delvis feil.

- Det som er riktig er at det ved tidligere anledninger har vært svært tøffe ordlag mellom de to, og at Røkke har kommet med klare trusler, sier Kagge til VG Nett.

LES OGSÅ: Pengegrisk kar ville ha Oprahs millioner

I intervjuet med KK forteller Melnæs også at det beste rådet han noen gang har fått, er følgende:

- Det er å oppføre seg som folk.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer