OnlyFans-drapet:

Drapssiktet: - Kjempet for livet

OnlyFans-stjernen Courtney Clenney sier hun drepte kjæresten i selvforsvar. Politiet tror ikke på henne.

SIKTET: Courtney Clenney er siktet for å ha drept kjæresten sin. Hun hevder det var i selvforsvar. Foto: Skjermdump / Instagram
SIKTET: Courtney Clenney er siktet for å ha drept kjæresten sin. Hun hevder det var i selvforsvar. Foto: Skjermdump / Instagram Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I april døde 27 år gamle Christian «Toby» Obumseli etter å ha fått en kniv i brystet i en luksusleilighet i Miami i Florida.

I august, flere måneder etter dødsfallet, ble kjæresten hans Courtney Clenney pågrepet og siktet for drap.

Hun er siktet for det som i USA kalles «second degree murder», altså for å ha drept ham med vilje, uten å ha planlagt det på forhånd. Selv hevder hun å ha drept ham i selvforsvar.

Clenney er blant annet OnlyFans-modell og har over to millioner følgere på Instagram. Nå viser en ny video fra politiet hvordan hun tryglet dem om hjelp to dager før hendelsen som endte med Obumselis død.

SKUTT: Ana Abulaban ble skutt av mannen sin, Ali Abulaban, grunnet sjalusi. Reporter: Marthe Tveter Gjønnes. Vis mer

Hevder han stalket henne

I videoen fra en polititjenestemanns kroppskamera, som lokal-TV-kanalen WSVN har fått tilgang til, ser man Clenney gråtende og svært oppbrakt forklare seg til politiet.

Hun hevder der blant annet at Obumseli, som hun på dette tidspunktet hadde slått opp med, hadde løpt etter henne inn i lobbyen i bygget hvor hun bodde og forsøkt å følge etter henne inn i heisen.

- Han forfølger meg. Jeg vil at han skal få besøksforbud, kan man høre Clenney si i videoen.

I videoen hevder hun også at Obumseli har vært voldelig mot henne ved tidligere anledninger. Advokaten hennes, Frank Prieto, sier til WSVN at de har bilder av skadene han skal ha påført henne.

DOKUMENTAR: Historien om det rystende drapet på journalist Kim Wall har blitt til Netflix-dokumentar. Video: Netflix Vis mer

- Forsvarte seg selv

- Obumseli var mishandleren i forholdet, sier Prieto.

Myndighetene har tidligere offentliggjort flere videoer av de to som krangler, blant annet en video av at hun slår ham i en heis.

PÅGREPET: Clenney ble pågrepet på Hawaii hvor hun var innlagt på rehabilitering på grunn av narkotikamisbruk og PTSD. Foto: Hawaii Police Department / AP / NTB
PÅGREPET: Clenney ble pågrepet på Hawaii hvor hun var innlagt på rehabilitering på grunn av narkotikamisbruk og PTSD. Foto: Hawaii Police Department / AP / NTB Vis mer

- Hun kjempet for livet sitt. Hun forsvarte seg selv, og dessverre er han død, men hun forsvarte seg selv med hvert gram av energi hun hadde, sier Prieto.

Obumseli døde av et enkelt sår i brystet, opplyser politiet. Clenney har forklart at Obumseli tok kvelertak på henne og holdt henne mot veggen, men at hun kom seg løs og løp inn på kjøkkenet og fant en kniv. Hun skal så ha kastet kniven mot avdøde, og truffet ham i brystet, skriver CBS News.

DRAPSDØMT: Johanna Möller ble dømt for drapet på sin egen far. Nå stiller hun opp i en dokumentarserie. Video: Viaplay Vis mer

Ifølge arrestordren som ble utstedt da Clenney ble pågrepet, ringte hun selv nødetatene for å varsle om hendelsen. I bakgrunnen skal man da ha hørt Obumseli si «jeg dør» og at han ikke har følelse i armen.

Man hører også siktede si «jeg er så lei meg, kjære», ifølge Miami Herald.

- Christian er offeret

Statsadvokat Katherine Fernandez Rundle har tidligere opplyst til CBS at Clenney ikke hadde noen skader som stemte overens med forklaringen hennes da politiet kom til stedet.

FENGSLET: Clenney sitter i varetekt fram til rettssaken starter i november. Foto: Pedro Portal / Miami Herald / AP / NTB
FENGSLET: Clenney sitter i varetekt fram til rettssaken starter i november. Foto: Pedro Portal / Miami Herald / AP / NTB Vis mer

Rundle sier også at skadene på Obumseli ser ut til å stamme fra et stikk, ikke fra et kast, som Clenney har forklart.

De to skal ha kranglet høylytt så ofte at huseieren vurderte å kaste dem ut av leiligheten. Politiet skal også ha rykket ut flere ganger.

HELE HISTORIEN: I ABC-programmet «20/20» fortelles hele historien om drapsdømte Robert Bierenbaum og hans avdøde kone Gail Katz. Video: ABC/«20/20» Vis mer

- Det voldelige og giftige to år lange forholdet mellom Christian Obumseli og Courtney Clenney trengte ikke å ende i tragedien som er drapet på Christian som et offer for vold i nære relasjoner, sier Rundle.

Rettssaken mot Clenney starter 1. november.

LES OGSÅ: Dette gjør «Foxy Knoxy» i dag

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer