- Drapsmenn er snille folk

Anne B. Ragde skyr ikke unna når det gjelder research...

GODE VENNER: Forfatter Anne B. Ragde (t.v) og krimdronning Unni Lindell er gode venninner, og nå følger Ragde i kollegaens fotspor med sin egen samling av krimnoveller. Her er de to avnildet sammen på Aschehougs hagefest i 2009.   Foto: FAME FLYNET
GODE VENNER: Forfatter Anne B. Ragde (t.v) og krimdronning Unni Lindell er gode venninner, og nå følger Ragde i kollegaens fotspor med sin egen samling av krimnoveller. Her er de to avnildet sammen på Aschehougs hagefest i 2009. Foto: FAME FLYNET Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEOGHØR.NO: Anne B. Ragde (54) er for tiden aktuell med «Aften rød, morgen død», en samling av krimnoveller hun skrev for A-magasinet på starten av 90-tallet.

«Berlinerpoplene»-forfatteren er mest fascinert av drivkraften bak kriminelle handlinger, og vil heller beskrive det psykologiske hos mordere enn selve drapshandlingene. Og dét krever en spesiell innsats fra forfatteren selv.

- Jeg må bevege meg i det mørkeste av det mørke. Jeg må bli en drapsmann, kjenne på hevn og anger, forteller hun til VG.

54-åringen har også vært i kontakt med drapsmenn for å få et bedre innblikk i psyken deres.


- Jeg har pratet med drapsmenn som er ferdig sonet. De er snille, vanlige folk. Dessverre. De er omtenksomme folk som spanderer kaffe på deg og er glad i bara sine. Mange har drept i affekt eller rus - og fått sine egne liv ødelagt også, understreker hun.

Bli fan av Seoghør.no på Facebook her

Sjekk ut våre mobilsider. Send sms med kodeord: SHMOBIL til 2255

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.

LES OGSÅ: - Dette er så fjernt som det kan få blitt  

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer