Peter Madsen:

Drapsmannens mange kvinner

Selv etter at han ble fengslet for det bestialske drapet, har den 50 år gamle oppfinneren hatt en rekke forhold.

SJELDEN SINGEL: Peter Madsen har, tross drapsdommen og fengslingen, vært involvert med en rekke kvinner. Foto: Ida Marie Odgaard/Reuters/NTB
SJELDEN SINGEL: Peter Madsen har, tross drapsdommen og fengslingen, vært involvert med en rekke kvinner. Foto: Ida Marie Odgaard/Reuters/NTB Vis mer
Publisert

Den drapsdømte oppfinneren Peter Madsen (50) skaper på ny overskrifter etter at han tidligere denne uken rømte fra Herstedvester fengsel utenfor København. Her har han sittet et års tid, etter å ha sonet i to andre fengsler.

Han får også oppmerksomhet i forbindelse med det danske krimdramaet «Etterforskningen». Her er imidlertid verken drapsmannen eller drepte Kim Wall portrettert, men serien tar for seg politiets arbeid og foreldrenes sorg.

Dokumentarserien «De hemmelige opptakene med Peter Madsen» har også ført til ny interesse for saken ettersom det har kommet frem flere nye opplysninger. Blant annet innrømmer 50-åringen for første gang at han tok livet av frilansjournalisten.

Her står også Erica Perkins frem, en kvinne som har spilt inn pornofilm med Peter Madsen. Hun hevder at hun var tvunget til å delta, for å få penger til å komme seg hjem til Malaysia.

TATT: Danske Peter Madsen skal ha forsøkt å rømme fra fengselet, hvor han soner en livstidsdom for drapet på Kim Wall. Foto: Byrd/ Steven Knap Vis mer

Hun er imidlertid bare én av de mange kvinnene som har vært involvert med oppfinneren.

Var gift under drapet

Da Madsen begikk drapet på Kim Wall var han imidlertid gift. Ekskona, som han giftet seg med i 2011, er ikke navngitt i pressen, og har aldri stått frem. Det ble i februar i 2018 kjent via danske BT at hun hadde forlatt ham.

Madsen har i retten forklart at de to hadde et åpent forhold, og at det var bakgrunnen til at han hadde andre sexpartnere enn sin kone.

Det betyr at Madsen altså var gift da han innledet forholdet til malaysiske Perkins.

Madsen levde ut sitt åpne forhold, blant annet ved å ha sex med andre kvinner på ubåten Nautilus, som i 2017 ble kjent som et drapsåsted.

FØRES BORT: Etter et rømningsforsøk blir drapsdømte Peter Madsen etter flere timer ført bort av politiet. Video: BT / Privat Vis mer

17-åring ble besatt

Men det var ikke bare før drapet Madsen hadde flere kvinner i sitt liv. I fengselet brevvekslet han med flere, blant annet den da 17 år gamle Cammilla Kürstein. Gjennom brev og telefonsamtaler over to år utviklet de et forhold, og Kürstein har selv beskrevet seg som besatt.

- Jeg kunne ikke se vennene mine fordi jeg skulle bruke tid på å skrive brev til ham. Det fylte alt i hodet mitt. Jeg ble helt besatt, syk og rar, og jeg gikk amok hvis faren min prøvde å røre brevene, og jeg sjekket postkassa konstant, har hun fortalt til Danske Radio.

Kürstein, som nå er 20 år gammel, har også laget dokumentarserien «Forelsket i en morder».

Det hun imidlertid ikke visste, var at Madsen hadde flere kvinner fra fengselscellen. Det har tidligere blitt kjent at da han var innsatt i Storstrøm Fængsel fikk han besøk av fire ulike kvinner.

Forhold med fengselsbetjent

I august i fjor ble det også kjent at Madsen hadde innledet et forhold til en fengselsbetjent i Vestre Fængsel.

Flørten ble imidlertid ikke kjent før oppfinneren ble flyttet til Herstedvæster Fængsel, som en følge av et overfall begått av en medfange.

Etter at Madsen ble overført til fengselet som han denne uken rømte fra, oppdaget ledelsen i fengselet omfattende brevveksling mellom Madsen og fengselsbetjenten.

- Det er selvfølgelig galt. Det er sånt man ikke skal gjøre, men vi gjorde det likevel. Mer er det ikke å si om det. Jeg vet ikke om det utvikler seg til noe mer. Det kan jeg ikke vite med 100 prosent sikkerhet, sa hun til Ekstra Bladet den gangen.

KOKER OVER: Delray Johnson klarer ikke å kontrollere sinnet når mannen som drepte hans gravide søster smiler til ham. Vis mer

Kvinnen i 40-årene har to sønner, og sa opp jobben for å finne ut av relasjonen med den drapsdømte mannen. Forholdet ble imidlertid avdekket før oppsigelsesperioden var over, og hun måtte forlate jobben på dagen.

Giftet seg i fengsel

Madsens kjærlighetsdrama slutter likevel ikke der. I starten av 2020 ble det klart at Madsen igjen var en gift mann. Han kunngjorde selv på Facebook at han hadde giftet seg med russiske Jenny Curpen (40) 19. desember i fjor.

De to giftet seg i fengselet under et to timer langt møte.

GIFTET SEG I FENGSEL: Jenny Curpen, her fra 2012, giftet seg med Peter Madsen i desember i fjor. Foto: AFP/NTB
GIFTET SEG I FENGSEL: Jenny Curpen, her fra 2012, giftet seg med Peter Madsen i desember i fjor. Foto: AFP/NTB Vis mer

Curpen beskriver seg selv først og fremst som kunstner. For to år siden startet hun kunstprosjektet «This is not the Peter we knew» som skulle handle om omgivelsenes reaksjoner etter drapet på Kim Wall.

Dagbladet har vært i kontakt med henne i forbindelse med fluktforsøket. Hun ønsker ikke å kommentere saken.

Det var høsten 2018 hun tok personlig kontakt med Peter Madsen, og de utviklet et forhold.

- Jeg elsker og respekterer ektemannen min. Jeg er stolt av ham og 49 år av hans liv, bortsett fra den ene dagen som for alltid vil stå igjen som en tragedie. Ektemannen min begikk en grusom forbrytelse, og ble straffet for det, uttalte hun tidligere i år.

Curpen er opprinnelig fra Moskva, men bor nå i den finske byen Salo, der hun fikk innvilget politisk asyl, etter å ha forlatt hjemlandet i 2012.

LES OGSÅ: - Utsatt for overgrep

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer