ETTERLENGTET: Mange har ventet i spenning på sjette sesong av «Game of Thrones». Tirsdag delte HBO traileren fra den kommende serien, som slippes 24. april.
ETTERLENGTET: Mange har ventet i spenning på sjette sesong av «Game of Thrones». Tirsdag delte HBO traileren fra den kommende serien, som slippes 24. april. Vis mer

Dramatisk start på nye «Game of Thrones»

Se den nye traileren her.

SEOGHØR.NO: Tirsdag delte TV-kanalen HBO en etterlengtet smakebit av «Game of Thrones» sjette sesong. Satt til en akustisk versjon av Chris Issaks «Wicked Game» får vi gjensyn med noen av showets tidligere karakterer, blant annet Jon Snow.

At det blir action er det liten tvil om, og Norges egen Kristofer Hivju er også synlig i en dramatisk kampscene.

- Du er i det store spillet nå og det store spillet er skremmende, advarer Tyrion Lannister, spilt av Peter Dinklage.

Se den nye traileren her:

TV-serien er så populær at kanalen nekter å sende ut smakebiter til pressen, for å unngå at det sprer seg digitalt. I fjor var det førpremiere på TV-serien på Colosseum Kino i Oslo, og norske Hivju, som spiller Tormund Giantsbane, fortalte da at han satt stor pris på mottagelsen.

- Det føles som at man representerer Norge i OL. Denne kvelden er ikke en VIP-kveld. Det er en VIF-kveld, som står for «Very important fans», sa skuespilleren den gangen til Seoghør.no.

Sjette sesong av «Game of Thrones» har premiere 24. april.

Se den forrige traileren:

En av hemmelighetene det er knyttet størst spenning til er om karakteren Jon Snow (Kit Harrington), kommer tilbake, etter at han tilsynelatende døde i forrige sesong.

28-åringen har blitt en internasjonal superstjerne gjennom sin rolle som krigeren i TV-serien, og mange reagerte derfor kraftig, da den populære karakteren så ut til å bli knivstukket til døde i den siste episoden av forrige sesong.

Siden den nervepirrende finalen har spekulasjonene rast om Jon Snow virkelig er død, og produsentene holder kortene tett til brystet.

Gjenkjent på flyplassen

Mange fans tror nemlig at Kit Harrington er klar for et comeback i den sjette sesongen.

I juli ble skuespilleren observert da han landet på flyplassen i Belfast, hvor de fleste av scenene til blant annet hans rollefigur, og norske Kristoffer Hivju (37), spilles inn.

Bildet viste at Kit fortsatt har sine lange «Jon Snow»-lokker. Han skal ifølge Daily Mail også ha sagt nei til å stille opp på bilder med fans, fordi han «ikke får lov».

- Jeg er død

Tidligere har imidlertid Kit gjort sitt beste for å overbevise fansen om at hans karakter virkelig er død.

- Jeg har blitt fortalt at jeg er død. Jeg kommer ikke tilbake neste sesong. Det er alt jeg kan si, har han tidligere sagt i et intervju med Entertainment Weekly.

LES OGSÅ: Falt av hesteryggen under filminnspilling