<strong>TØFF TID:</strong> Tirsdag ble det kjent at Sylvi Listhaug trekker seg som justisminister. Det er ikke til å stikke under stol at den avgåtte statsråden har opplevd flere tøffe hendelser de siste årene. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
TØFF TID: Tirsdag ble det kjent at Sylvi Listhaug trekker seg som justisminister. Det er ikke til å stikke under stol at den avgåtte statsråden har opplevd flere tøffe hendelser de siste årene. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

Sylvi Listhaug privat:

Dramatisk fødsel, bilulykke og «heksejakt»

Det siste året har vært et privat mareritt for Sylvi Listhaug.

Publisert
Sist oppdatert

(Se og Hør): I lengre tid har det tordnet rundt Frp-politiker Sylvi Listhaug (40), som tirsdag morgen trakk seg som justisminister.

Men det er langt fra første gang 40-åringen opplever å stå i stormen. Selv om hun gjentatte ganger har skapt store overskrifter for sin politikk, har også privatlivet blitt gjenstand for bred omtale.

Høsten 2016 bekreftet Listhaug at hun ventet sitt tredje barn. Babynyheten kom etter et år med mye uro rundt den tidligere statsråden.

Hennes forslag til innstramninger i asylpolitikken, integreringsforslag og tydelige debatter skapte stor oppmerksomhet, både i form av kritikk og støtte.

I 2016 fortalte Listhaug åpenhjertig at hun i en periode vurderte å trekke seg fra politikken. En av årsakene var ordene fra sønnen, som hadde fortalt følgende i barnehagen: «Mammaen min er masse på jobben».

Fryktet for babyen

Listhaug bestemte seg likevel for å fortsette i sitt aktive og høyprofilerte yrkesliv, og 31. mars i fjor kom familieforøkelsen. Sylvi og ektemannen Espen Espeset (42) ble foreldre for tredje gang, til en liten gutt.

Saken fortsetter under bildet.

<strong>TREBARNSFORELDRE:</strong> Sylvi Listhaug er gift med Espen Espeset. Ekteparet har tre barn sammen. Foto: NTB Scanpix
TREBARNSFORELDRE: Sylvi Listhaug er gift med Espen Espeset. Ekteparet har tre barn sammen. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Paret kunne imidlertid avsløre at fødselen ble langt mer dramatisk enn de to foregående.

- Jeg ble bekymret for om dette skulle gå galt og at han ikke skulle overleve, sa Listhaug til VG den gang.

- Klarte ikke gjøre noe

Da paret ankom Ullevål sykehus, bestemte legene seg for at fødselen skulle igangsettes. Så oppsto det komplikasjoner.

- Plutselig falt hjerterytmen på babyen. Legene der forsøkte å ordne opp i det ved å snu og vende på meg og babyen, men klarte ikke å gjøre noe som løste det.

Det ble deretter bestemt at Listhaug måtte gjennom hastekeisersnitt, og hun ble lagt i narkose. Da tok det bare minutter før barnet var ute.

Listhaug forklarte samtidig at hun var svært takknemlig overfor legene på sykehuset, og hvordan hendelsen ble håndtert.

Saken fortsetter under bildet.

<strong>TILBAKE PÅ JOBB:</strong> Sylvi Listhaug avbildet tilbake på jobb etter mammapermen. Her sammen med sønnen i barnevogn.
Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
TILBAKE PÅ JOBB: Sylvi Listhaug avbildet tilbake på jobb etter mammapermen. Her sammen med sønnen i barnevogn. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix Vis merFaren i ulykke

Bare én måned etter den dramatiske fødselen, var Sylvis far, Jan Steffen Listhaug, involvert i en bilulykke.

Bildene av vraket etter ulykken, som skjedde i en tunnel på veien mellom Stordal og Dyrkorn, viste at det hadde vært store krefter i sving.

- Inne i Stordalstunnelen var det mye støv og dårlig sikt, og da jeg så traktoren - som jeg mener knapt hadde lys, og bremsa, var det for sent. Jeg traff både traktoren og også en lastebil som kom imot, sa Jan Steffen Listhaug til Sunnmørsposten i fjor.

Faren slapp unna den dramatiske ulykken med noen små sår på en finger, akutt høyt blodtrykk og en mørbanket kropp.

- Man kan vel si at jeg har vært heldig. Jeg kom fra det hele med noen små sår på en finger, en mørbanka kropp og akutt høyt blodtrykk, selv om jeg også har hatt det siste der tidligere. Ambulansesjåføren - som forresten er i slekt med meg, sa at jeg ikke trengte å levere lotto den uken, at jeg hadde brukt opp flaksen min. Det er i grunnen godt sagt, sa Listhaug.

Maskerte menn

Den siste tiden har det vært et enormt press mot både Sylvi Listhaug og statsminister Erna Solberg.

For mange rant begeret over da Sylvi den 9. mars publiserte et bilde på Facebook som viser maskerte menn med våpen, hvor teksten lød som følger:

«Ap mener terroristenes rettigheter er viktigere enn nasjonens sikkerhet. Lik og del».

<strong>FORLOT STATSMINISTERBOLIGEN:</strong> Statsminister Erna Solberg opplyste på en pressekonferanse tirsdag morgen at Sylvi Listhaug ga beskjed om sin avgang allerede mandag kveld. Her forlater Listhaug statsministerboligen, etter møtet med Solberg. Ved siden av henne sitter politisk rådgiver Espen Teigen.
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
FORLOT STATSMINISTERBOLIGEN: Statsminister Erna Solberg opplyste på en pressekonferanse tirsdag morgen at Sylvi Listhaug ga beskjed om sin avgang allerede mandag kveld. Her forlater Listhaug statsministerboligen, etter møtet med Solberg. Ved siden av henne sitter politisk rådgiver Espen Teigen. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer

- Heksejakt

Den avgåtte statsråden fikk knallhard kritikk fra opposisjonspartiene, med påfølgende oppvaskmøte på Stortinget. Jonas Gahr Støre (Ap) er blant dem som gjentatte ganger har kommet med sterk kritikk av Sylvis innlegg.

Facebook-posten ble senere slettet, der årsaken, ifølge Listhaug, var manglende rettigheter til bruk av bildet.

I et nytt Facebook-innlegg tirsdag morgen beskriver 40-åringen den siste uken som «helt surrealistisk» og en «heksejakt». Hun legger heller ikke skjul på at det har vært en krevende tid for både seg selv og familien.

«Et facebookinnlegg, som overhodet ikke hadde noe med 22. juli å gjøre, og som jeg har beklaget at ble lagt ut, har omgjort norsk politikk til en barnehage. Da mener jeg det er mitt ansvar å opptre voksent», skriver 40-åringen.

<strong>- EN HEKSEJAKT:</strong> Sylvi Listhaug mener Facebook-innlegget hun publiserte 9. mars har «omgjort norsk politikk til en barnehage». Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix
- EN HEKSEJAKT: Sylvi Listhaug mener Facebook-innlegget hun publiserte 9. mars har «omgjort norsk politikk til en barnehage». Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix Vis mer

«Jeg har opplevd dette som en ren heksejakt, hvor hensikten til Jonas Gahr Støre tydeligvis har vært å kneble ytringsfriheten på et tema som er noe av det viktigste vi må diskutere for Norges framtid. (...) Når jeg nå går av lover jeg å ikke gå stille i dørene på Stortinget. Nå kommer jeg til å konsentrere meg hundre prosent om å fronte FrPs politikk sammen med mine gode stortingskollegaer.», fortsetter hun.​

Se og Hør har tirsdag forsøkt å komme i kontakt med Sylvi Listhaug i forbindelse med denne saken, men FrPs kommunikasjonavdeling opplyser at hun ikke kan kommentere dette i dag.

LES OGSÅ: Slik møttes Sylvi Listhaug og ektemannen for første gang

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer