Dramatikk i kongelig begravelse: Gjest kollapset

Kong Carl Gustafs svoger gravlegges.

NYLIG I NORGE: Kong Carl Gustaf og dronning Silvia av Sverige er blant de fremmøtte i begravelsen. Her avbildet i Oslo denne uka i forbindelse med kongeparets 80-årsjubileum. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
NYLIG I NORGE: Kong Carl Gustaf og dronning Silvia av Sverige er blant de fremmøtte i begravelsen. Her avbildet i Oslo denne uka i forbindelse med kongeparets 80-årsjubileum. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix Vis mer
Publisert

I dag gravlegges kong Carl Gustafs svoger Niclas Silfverschiöld i Erska kyrka i Alingsås kommune.

I BEGRAVELSEN: Sveriges kronprinsesse Victoria, prins Daniel og norske prinsesse Märtha Louise ankommer begravelsen til Niclas Silfverschiöld i Erska kirke i Allingsås torsdag. Foto: Adam Ihse/TT / NTB scanpix
I BEGRAVELSEN: Sveriges kronprinsesse Victoria, prins Daniel og norske prinsesse Märtha Louise ankommer begravelsen til Niclas Silfverschiöld i Erska kirke i Allingsås torsdag. Foto: Adam Ihse/TT / NTB scanpix Vis mer

Under innledningen av begravelsesseremonien skal en person ha kollapset. Kongefamiliens vakter, samt ansatte fra begravelsesbyrået, tok raskt hånd om vedkommende, som ble ført ut av kirken.

Ambulanse er kalt til stedet. Det skriver Expressen.

Både kong Carl Gustaf og dronning Silvia er til stede under begravelsen. Det samme er det svenske kronprinsparet, samt prins Carl Philip og prinsesse Sofia. Også prinsesse Märtha Louise er på plass i kirken.

Den svenske kongefamilien kommer direkte fra Oslo, hvor de har tilbrakt de to siste dagene i forbindelse med kongeparets 80-årsjubileum.

Døde forrige måned

Ifølge Aftonbladet gikk Niclas Silfverschiöld bort tirsdag 11. april, 82 år gammel.

Han døde etter lang tids sykdom. Slottet ønsker imidlertid ikke å kommentere hvilken sykdom det dreier seg om.

- Det er noe som hoffet har valgt å ikke kommentere i det hele tatt. Det er en privatsak som tilhører familien og ingenting som hoffet går ut med, sa uttalte Margareta Thorgren, informasjonsjef ved hoffet til Expressen i april.

VAR GIFT: Prinsesse Désirée Friherrinne Silfverschiöld og Niclas Silfverschiöld. Foto: Lise Åserud / SCANPIX
VAR GIFT: Prinsesse Désirée Friherrinne Silfverschiöld og Niclas Silfverschiöld. Foto: Lise Åserud / SCANPIX Vis mer

- Prinsesse Désirée og familien var ved hans side når han gikk bort, forklarte hun videre.

Silfverschiöld var gift med kongens søster, prinsesse Désirée. Paret giftet seg i 1964 og fikk tre barn sammen; Carl, Christina Louise og Hélène.

Mindre synlig

Ifølge Aftonbladet bodde ekteparet sammen på slottet Koberg utenfor Sollebrunn i Västergötland.

Slottet har tilhørt slekten Silfverschiölds siden Anna Margareta Alströmer giftet seg med Nils Silfverschiöld på slutten av 1700-talet.

Silfverschiöld har, som prinsessens ektemann, vært en selvskreven gjest ved store begivenheter som bryllup og barnedåp.

Ifølge Expressen har han imidlertid vært mindre synlig på kongehusets arrangementer i de senere åra. Sist gang han ble observert i offentligheten var under kongens 70-årsfeiring i april i fjor.

LES OGSÅ: Haakon barberte av seg skjegget under gallamiddagen

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer