«Norges tøffeste»:

Dramaet som ikke ble vist på TV

- Tortur uten like.

SEMIFINALE: Hanna Martinsson og Eline de Leeuw møtte hverandre i semifinalen. Det endte i dramatikk for sistnevnte. Foto: Erlend Lånke Solbu
SEMIFINALE: Hanna Martinsson og Eline de Leeuw møtte hverandre i semifinalen. Det endte i dramatikk for sistnevnte. Foto: Erlend Lånke Solbu Vis mer
Publisert

Søndag ble det klart hvem som kan kalle seg «Norges tøffeste», etter at Sondre Lernes (28) og Eline de Leeuw (26) kjempet mot hverandre i en finale.

Før finalebilletten var sikret for 26-åringen fra Voss, måtte hun ut i en nervepirrende semifinale mot venninnen Hanna Martinsson (22). Jentene konkurrerte i å henge lengst i en blåse over vannet, en øvelse som krever både fysisk og psykisk styrke.

De Leeuw legger ikke skjul på at øvelsen i semifinalen gikk hardt utover kroppen.

- Det var tortur uten like, jeg måtte bare lukke øynene og bare godta at kroppen forsvant rundt meg. Jeg kjente ikke en eneste bit av meg selv lengre. Lukket bare øynene og kjente at beina er døde, armen er død, alt er vondt, men jeg må bare sitte her.

Etter over en og en halv time på blåsene, datt til slutt Martinsson i vannet og de Leeuw sto igjen som finalist sammen med Lernes. Kampen om finalebilletten gikk imidlertid på bekostning av kroppen.

For mens Lernes fikk hvilt tilstrekkelig dagen før finalen, hadde de Leeuw et mer dramatisk døgn. Det som nemlig ikke ble vist på TV, var at 26-åringen besvimte etter semifinalen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.