Vant «Farmen»:

Dramaet du ikke fikk se på TV

- Jeg ville lagd en ny scene, sier vinneren, som ble sint og protesterte. Han fikk medhold etter noen nervepirrende minutter.

DRAMATISK SEIRER: Henrik Eijsink er vinneren av «Farmen». Det skjedde imidlertid ikke uten dramatikk. Foto: Anton Soggiu / Strix / TV 2
DRAMATISK SEIRER: Henrik Eijsink er vinneren av «Farmen». Det skjedde imidlertid ikke uten dramatikk. Foto: Anton Soggiu / Strix / TV 2 Vis mer
Publisert

Høstens «Farmen» er omsider over, og søndag ble det klart at det er Henrik Eijsink (26) som kan juble aller høyest. Det kan han etter at han slo sin gode venn Andrea Rosli (24) i en intens kunnskapskonkurranse, der han til slutt seiret med stillingen 7-3.

- Nå er hjernen i ferd med å skru helt av. Jeg tenker ikke mye, jeg er bare veldig sliten og klar for å legge meg. Men jeg er veldig glad, det er en herlig stemning - og jeg er så glad for at alle er her og tar del i det, sier vinneren til Se og Hør i minuttene etter at seieren var et faktum.

I utgangspunktet ser 7-3 ut som en ganske overlegen triumf. Men Se og Hør var til stede på finalen, og fikk med egne øyne se at det på et tidspunkt ble mer dramatisk enn det virket som på TV.

VANT: Vinneren av «Farmen» 2022 er kåret! Video: TV 2 / Rød Løper. Reporter: Bjørn Ekker. Vis mer

- Tøff uke

Men aller først: Henrik Eijsink vant, og var naturlig nok en svært fornøyd mann etter seieren, som mange, finaletaperen inkludert, unte ham.

KLINTE TIL: Lasse Fredheim lovet et kyss til den som vant konkurransen, og sto på sitt da det ble Henrik Eijsink som sto igjen som seiersherren. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
KLINTE TIL: Lasse Fredheim lovet et kyss til den som vant konkurransen, og sto på sitt da det ble Henrik Eijsink som sto igjen som seiersherren. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer

- Vi fikk jo noen «frampek» denne uka - med alle disse konkurransene i finaleuka. Men jeg visste at finalen ville bli tøffest av alt. Det er mye venting mellom slagene. Det er veldig tungt og man vet aldri når det neste skjer. Det har vært en meget tøff uke og en like tøff finaledag, bedyrer 26-åringen, som nå blir belønnet med ei hytte og en bil.

På stillinga 5-3 skjedde imidlertid noe som ble et samtaleemne mellom deltakerne både der og da - og etter at finalen omsider var avgjort.

SPENT GJENG: Harshar Aziz, Hanne Thea Friis, Erlend Indergaard, Benjamin Lien, Dagny Vartdal og Ivana Miric var alle tilbake på gården da finalen fant sted. Foto: Anton Soggiu / Strix / TV 2
SPENT GJENG: Harshar Aziz, Hanne Thea Friis, Erlend Indergaard, Benjamin Lien, Dagny Vartdal og Ivana Miric var alle tilbake på gården da finalen fant sted. Foto: Anton Soggiu / Strix / TV 2 Vis mer

Essensen av det som oppsto ble aldri vist på TV.

- Denne oppgaven består av å lage ei ramme med ytre mål på 30 x 30 cm. Dere får tolv minutter på dere og den godkjennes ved at ramma får plass oppi denne kassa. Og at denne klossen (en annen kloss Baarli viste fram på skjermen, red.anm.) får plass oppi ramma, sa programleder Niklas Baarli (33) om den kommende oppgaven.

Forlot finaleplassen

De to finalistene satte i gang. Til slutt viste det seg at Rosli ikke hadde spikret alle hjørnene, og hun fikk dermed ikke godkjent oppgaven. Eijsinks ramme derimot, den fikk plass i kassa, og i tillegg passet klossen.

På TV fikk «Farmen»-vinneren godkjent sin oppgave, men under innspillingen var det annerledes. Han fikk nemlig oppgaven underkjent - med begrunnelsen om at kantene ikke var helt jevne i forhold til kassa den skulle plasseres i.

SLAPP JUBELEN LØS: Henrik Eijsink slo Andrea Rosli i finalen. I midten: Programleder Niklas Baarli. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
SLAPP JUBELEN LØS: Henrik Eijsink slo Andrea Rosli i finalen. I midten: Programleder Niklas Baarli. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer

En tydelig provosert Eijsink ga umiddelbart tydelig beskjed om at dette ikke ble spesifisert i oppgaven de hadde fått tildelt.

Programleder Baarli forlot så finaleplassen, og ble borte i flere minutter. Deretter kom han tilbake, og godkjente Eijsinks verk.

GRÅTER: «Farmen»-deltakerne merker at kroppene er slitne etter åtte uker med slit, og noen ser seg nødt til å ta til tårene. Video: TV 2 / Rød Løper. Vis mer

- Ikke riktig

- Niklas forklarte reglene til oss i forkant, og reglene var ganske tydelige i mine øyne. Jeg klarte det, folk jublet, og jeg tenkte: «Digg». Men så kom beskjeden om at det ble underkjent, og da ble jeg sur, forklarer vinneren til Se og Hør.

Han fortsetter:

- Jeg er nøye på regler, det å analysere oppgaver - og det der synes jeg ikke var riktig. Jeg skal innrømme at jeg ble i dårlig humør.

26-åringen sa altså ifra, og måtte, sammen med sin finalekonkurrent, snu seg og vente på «dommen» mens programlederen diskuterte situasjonen med produksjonen på «kammerset».

TÅREVÅTT: Hashar åpner opp om de vanskelige følelsne under «Farmen»-frokosten. Video: TV 2 / Rød Løper. Vis mer

- Jeg ble veldig glad for at det ble godkjent til slutt. Og jeg tror Andrea også var enig i at det var rett. Det ville plaget meg lenge, om jeg hadde vunnet uansett eller ikke. Sånt er jeg dårlig på å håndtere, sier han med et smil.

- Vil ikke tenke på det

- Hva hadde skjedd om du ikke sa ifra tror du?

- Det lurer jeg også på. Mange som er annerledes enn meg, ville nok ikke sagt ifra heller. Andrea sa til meg i pausen at hun ikke ville gjort det. Jeg er i hvert fall glad for det, og vil egentlig ikke tenke på hva som hadde skjedd om jeg ikke hadde sagt ifra.

- Du hadde kanskje vunnet uansett?

- Det kan hende, men man vet aldri. Vi visste jo ikke hva de tre siste spørsmålene handlet om.

MYE FØLELSER: Det ble en nervepirrende finale, ikke minst da Henrik Eijsink først fikk en oppgave underkjent, men seinere godkjent. Også for finalist Andrea Rosli. Foto: Anton Soggiu / Strix / TV 2
MYE FØLELSER: Det ble en nervepirrende finale, ikke minst da Henrik Eijsink først fikk en oppgave underkjent, men seinere godkjent. Også for finalist Andrea Rosli. Foto: Anton Soggiu / Strix / TV 2 Vis mer

«Farmen»-vinneren legger ikke skjul på at han ikke ville gitt seg om Baarli hadde kommet tilbake og stått ved den opprinnelige avgjørelsen sin.

- Jeg følte jeg hadde retten på min side. Niklas forklarte oppgaven, og det TV-seerne ikke får se er at vi fikk en enda mer detaljert forklaring i en liten pause imellom - uten kameraer. Det ble ikke sagt der heller. Det kunne fort blitt dårlig stemning. Så ja, jeg hadde lagd en ny scene i så fall.

Hendelsen var ikke veldig hyggelig, innrømmer Eijsink.

- Det var ikke noe gøy. Andrea også, stakkars … Jeg hadde ikke lyst til at det skulle bli sånn. Det er derfor jeg ble litt emosjonell etterpå også, det var ikke sånn jeg ville det skulle være.

Etter å ha kommet inn som utfordrer trekker han seg fra «Farmen». Video: TV 2 / Rød Løper. Vis mer

Men oppgaven, den ble altså godkjent. Eijsink er heller ikke bitter for dramaet nå i ettertid.

- Niklas kom og pratet med meg. Og det viste seg at det bare var en kommunikasjonsfeil mellom ham og produksjonen. Da var det helt greit, bedyrer han overfor Se og Hør.

TV 2: -. Aldri noen fare

Pressesjef i TV 2, Jan-Petter Dahl, sier til Se og Hør at oppgaven der de to finalistene skulle bygge ei ramme hele tida var ment å være slik den ble vist på tv.

- Det var også slik finalistene fikk presentert reglene i forkant. At Henrik først fikk sin ramme underkjent handlet om en liten misforståelse internt. Dette ble imidlertid raskt rettet opp i, og hadde blitt fanget opp uavhengig av om Henrik sa ifra eller ikke. Det var aldri noen fare for at dette kunne kostet Henrik en kniv, mener han.

Finaleuken på «Farmen» er i full gang og i onsdagens episode blir det gråtkvalt stemning når en av forpakterne må forlate gården. Video: Rød Løper / TV 2 PLAY. Reporter: Luna Lea. Vis mer

Kanalen vil ikke svare på hva som ble sagt på «bakrommet» da programlederen forsvant fra finaleplassen etter at Eijsink hadde protestert på avgjørelsen.

- Men vi tar alltid med oss lærdom fra tidligere sesonger inn i produksjonen av nye sesonger, sier pressesjefen til Se og Hør.

LES OGSÅ: - Veldig krevende

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer